S obzirom koliko je uloženo sredstava u igrački kadar, ne pije vode priča da smo ušli iz niže lige, ovo je liga na fudbalskim marginama u Evropi i svijetu. Krenimo redom, od prvog kola i gostovanja Želji. Izvukli smo tada neriješeno, iako sam stekao utisak da smo trebali bar pokušati napasti 3 boda s obzirom da domaćin nije u formi i nema konkretnu ideju za realizaciju, ali trener je išao na bod i dobio je. Nakon toga jedva uzimamo Zvijezdu kući, reklo bi se na iskustvo i individualni kvalitet, pa poraz od TC iako sam i tada imao utisak da smo igrački kvalitetnija ekipa, međutim trener je opet išao na iks ali nije uspio. Sa gostovanja u Bijeljini vratili smo se sa tri boda, penal i greška odbrane Radnika u debeloj sudijskog nadoknadi, vrlo lako smo i tu mogli biti kraći za bodove. Poslije te utakmice, nula na gradskom sa Mladosti pa šamarčina od Zrinjskog koja se ne smije desiti ni jednoj ozbiljnoj ekipi. Na gradskom smo zatim uzeli raspali Čelik, pa izgubili u Tuzli od isto tako raspale Slobode. Svi smo očekivali više na početku sezone, pa se očekivala pobjeda protiv Širokog na gradskom, ali opet iks, reklo bi se da nije moglo više od toga. Sledeću utakmicu igrali smo na Koševu, pa opet taktika bila da se iščupa neriješeno, naravno opet se nije uspelo jer je Sarajevo pred kraj realizovalo jednu od šansi. I onda kreće serija dobrih rezultata, a i igre. Trebali bi ući u dublju analizu šta se odjednom desilo pa da redom padaju Velež, Zvijezda u kupu i prvenstvu, Željo deklasiran, TC i Radnik. Mislim da je ekipa bila u neverovatnoj formi, pa i da nastavi taj niz u Kaknju, ali tamo se desilo opet neznanje i nakon vođstva mi smo se povukli te nismo uspjeli sačuvati 3 boda. Da smo tu pobijedili, možda bi sledeću utakmicu na gradskom pobijedili i Zrinjski, ali dobro, ipak je dobra serija rezultata koja se nastavila protiv Čelika i znate svi kako se pobijedio, jedva u 90 +. Polusezona se završila sigurnom pobjedom kući protiv ozbiljnog kandidata za ispadanje, Slobode. U nastavku prvenstva svi ste vidjeli kako smo prosuli bodove protiv Širokog, to se ne smije dešavati ozbiljnim ekipama. Poraz od Sarajeva je realan jer su u ovom momentu daleko bolja ekipa, a jučerašnji poraz u kupu je poraz Krunića od onog đilkoša na klupi Želje.
Kad sve se sumira, sa igračkim kvalitetom koji definitivno posjeduje Borac, morali smo imati više bar 8 bodova ( izgubljena 4 boda protiv Mladosti, ni jedan osvojen protiv Tuzlanskih ekipa u gostima, a moralo je, te 2 izgubljena u Širokom) plus otvorenija igra na gostovanjima.
|