Борац je napisao:
Bilo bi lijepo da Graha iz Borca direktno ode u Rapid.Da se ostali ugledaju da trudom i radom mozes i odavdje otici u bogatiji nikako veci klub,jer koliko god da smo mi propali Borac je za mene najveci.
Prošlog oktobra sam bio dva dana u Beču i desilo se da se u to vrijeme igrao gradski derbi Austrija-Rapid (0:1) na austrijinoj Generali Areni.
Utakmica je bila ispod očekivanja, dva podjednaka protivnika se neutrališu cijelo vrijeme, odlučila jedna dobra akcija Rapida. Ali ono što mi je zapalo za oko su loši defanzivni vezni u ekipi Austrije. Odnosno, vidio sam dvije greške koje Grahovac nikada nije napravio igrajući za Borac, a i da je to ikada učinio ja mislim da bi ga sahranili. Dakle, najprije zadnji vezni neometan sa svoje polovine hoće da prigra dugom loptom napadača, a lopta odlijeće dijagonalno i pogađa igrače na klupi za rezerve. Poslije toga zadnji vezni dodaje na sredini terena jednu poprečnu loptu, krilo Rapida siječe loptu i umalo da nije bio gol iz kontre. Znači veznjak radi stvar koja se ne oprašta čak ni našim raštimanim juniorima. Baš sam sa bratom komentarisao da ni to Grahovac ne bi smio da uradi igrajući za Borac. I ne sjećam se da je ikada uradio.
Međutim, ono od čega se sastoji igra ovakvih ekipa kao što su Rapid i Austrija je stalno dodavanje u trouglovima. Rijetko sijevne neka genijalna lopta, ima i neshvatljivih grešaka, ali ipak u 90 posto slučajeva funkcioniše dodavanje na pet metara i otkrivanje da se može primiti lopta. Cijela ekipa neprestano radi, i oni naprijed i oni iza igrača koji ima loptu. Tako se i prenosi lopta preko terena. Nema onoga da dva zadnja vezna izmišljaju riskantne driblinge i dodavanja pa su stalno pod presijom da ne pogriješe. Pitanje je da li je neko od naših igrača u stanju da igra tako i drži taj ritam.