Schlager je napisao:
ne bih volio ako je ispalo da ja imam nesto protiv tog sport teama...otvoreno kazem da stvarno pojma nemam o njima,niti sam ikada pogledao ijedan trening...cak se ni tog Popa ne mogu sjetit kao igraca,mozda kad bih ga vidio....
nemam nista ni protiv tih saradnji,ali samo da se to postavi na realne osnove,da se zna ko sa koje pozicije ulazi..."mi smo omladinska skola fk borac,imamo visedecenijsku tradiciju,u zadnje 2 godine izbacili smo 10 igraca u prvi tim,i sa njima smo u vrhu tabele premijer lige bih...za koji mjesec imacemo i pomocne terene,tako da ocekujemo jos bolje rezultate...ko ste vi i sta nam mozete ponuditi u cilju unapredjenja nase saradnje?"
tako nekako...a oglasio sam se na temi zato sto je dosadasnje pisanje islo u skroz kontra smjeru,maltene ispalo je da bi ti ljudi iz sportteama trebali doci i reci "evo,tu smo,umjesto vase nesposobnosti,nerada i javasluka,mi vam nudimo nase savrsenstvo u svakom pogledu"
karikiram....
uglavnom,kitopsina,nadam se da si shvatio da ja nemam nista protiv nikakvih saradnji,ali da bar malo vise imamo uvazavanja i prema borcevoj skoli.....uz dosta minusa,ona je po meni ipak najbolji segment kluba!
kad pogledas ostale klupske strukture,od organizacija utakmica,travnjaka,do finansijskog poslovanja i svega ostalog sto jedan klub cini....navijaci i omladinska skola su jedino sto jos uopste i podsjeca na Borac

Razumijem, sve je to u redu. Namjera mi je da prije svega pokrenem diskusiju o ovim pitanjima i da se navijači sa više pažnje i informacija uključe u reformu omladinske škole, na koji god način da se ona sprovede.
Ja se zalažem prije svega za radikalne promjene. Mislim da je to jedini ispravni put, pa bilo to kroz nove modele saradnje sa spotskim školama ili kroz potpunu reorganizaciju postojeće škole. Bitan mi je rezultat, tj. sasvim nova struktura u omladinskom pogonu (novi sistem odgovornosti itd.).
A eventualno ozvaničenje saradnje sa nekom školom fudbala mora da se izradi što je pažljivije moguće. Postoji tu stotine pitanja i začkoljica. Tu treba uključiti advokate, stručnjake, a na kraju prije potpisivanja sve detalje staviti na javnu debatu. Isključivo tako treba da se upuštamo u tu priču. (Naglasio sam da ovima iz Sport Teama takav način ostvarivanja saradnje sa FK Borac nije uopšte sporan.)
Ne slažem se da je omladinska škola bolji dio kluba. U stvari, teško je odvajati te segmente kluba kada se svi godinama mješaju u sve. Sve je to jedna zajednička zamršena priča.