da kazem i ja koju sada kada je odluceno da oprosta nema Markovicu
Mislim da se totalno pogresno prisutupa problemu i shvatanju odnosa igraci navijaci. Da se ne ljute fudbaleri, ali ne gledaju isto na fudbal oni i navijaci. Znam dosta nasih fudbalera, a znam i njihovo misljenje o navijacima, i to ulijepsano receno podcjenjivacko. Njihov kont je otprilike, ako je nase dijete i odrastao u Borcu, sta ce meni neki tamo sa istoka pricati o Borcu, ja sam igrao citav zivot u njemu, on klosar sa istoka meni da prica o ljubavi u klubu itd., a ovi stranci (pogotovo Srbijanski) su tu Markovicevog razmisljanja, iako su stvarni klosari zapravo ti igraci a ne obrnuto. Taj arogatni nastup Maarkovica je tipicna klosarska srbijanska prica (pa cak i navijacka srbijanska prica), koju je on jadnik pokupio...
Igraci, bivsi sadasnji buduci, da malo se zapitate ubuduce o navijacma i mucnete glavom...dok ste vi placenici, profesionalci koji dobijate pare za to sto raditie, navijace ne dobijaju pare od kluba. Kao sto ste vi u problemima, kada se nema para, i ti navijaci zive u teskim uslovima, niti njima ne kapaju pare na dlanu, a njima je prece prozivati ljude, grad, upravu itd zato sto ne daju VAMA pare, da klub moze funkcionisati, da vi budete zadovoljni....ne kukaju navijaci na tribini, kako oni nemaju posla, kako oni nemaju plata, kako oni tesko zivi, ali zato kukaju sto je vama lose i bore se za klub tj. za vas...prate klub i kod kuce i na strani, snalaze se kako znaju i umiju...Navijac nije zanimanje, nije posao...navijac je i klosar, i student, i doktor, i pravnik itd...sve su to navijaci...
Druga stvar koja kristalno treba da je igracima jasna, ljudi placaju da bi vas gledali...imaju vas pravo i kritikovati, makar ta kritika bila i neosnovana...hocete da se baviti tim poslom, to je jednostvna dio tog posla...vase je da saslusate, da li ce te se sloziti ili necete druga je stvar ...