evo u povratku sam sa utakmice a posto je put dug imam vremena za malu analizu...
Kao prvo, teren katastrofa...drenaze ni u prici.Na pocetku lopta nije uopste mogla da odskace na sredini terena.A sami zakljucite kaka je teren bio u drugom poluvrijemenu kad su ga igraci "izrovali"...
Igracima svaka cast!prvo poluvrijeme je krenulo bojazljivo, sa malo straha zbog kiksa iz proslog kola...
Drugk poluvrijeme su krenuli agresivnije, ali po iskljucenju do tada dobrog Fedora poceli su igrati kao da im je poslednja utakmica u karijeri.Sa takvim pristupom ne trebamo se bojati nikoga!
sto se tice igraca, ukratko:
Avduka, miran, sta..bilan i pouzda kao i uvijek.Kod gola nije nista mogao.
Subic, dobar dosta pretrcao sve u svemu dobar.
Runa, pored Gruje i Kunica najbolji danas.Jedan kiks ali nije vredan spomena.Odlican!
Dzajic, poztvovan siguran, dobio rano zuti pa kasnije opreznije igrao ali je bio dobar.
Markovic poceo agresivno brzo zuti, poceo da iskazuje nervozu ali ga je Jovic smirio na poluvremenu.Igra dobra., ofanzivno dobar, defanzivno solidan bio.Kod gol, sut sa 25 metara nakon odbijene lopte koja je isla po zemlji i prosla ispod golmana.
Graha dobar, sredina tere a katastrofa tesko je bilo voditi loptu a kamol i nesto vise.
Gruja defitivno ivrac utakmice!Svuda ga je bilo sve zatvarao i pokrivao!Ostaviti ga na zadnjem veznom nista ofanziva.Jednostavno covjek je preorao teren!
Fedor a pocetku dobar, kao sto sam pomenuo teren los na sredini ali se odljcno nosio..Dva zuta, drugim zutim je sprijecio kontru Radnika i pitanje sta bi bilo da ne igrac prosao...
Zurzinov ddobar, dva odlicna suta na pocetju golman izvukao.Asistirao Kunicu kod prvog gola.
Ziza dobar, trcao, cuvao loptu, gradio...
Kunic odlican.Sve vrijeme je drzao 2 igraca na ledjima.U prvom poluvremenu nije dobio nijednu upotrebljivu loptu.U drugom prvo se odlicno zagradio po prijemu lopte u sesnaest okrenuo stopera i posljje suta lopta je ostala na stativi.Malo kasnije Zurzinov je prosao po lijevoj strani centrirao a Kunic nadskocio cuvara u trzajem glavom loptu poslao u suprota gornji ugao golmanovog gola.
Sto se tice izmjena, za vrijeme koje su proveli ns terenu dobro su se drzalj ali nisu imali zapazenije uloge.
Malo sam oduzio ali da sumiram.Odlicna igra Borca od momenta ksd su ostali sa 10 igraca.Tada su poceli jednostavno da grizu.Radnim je dao g posljje kornera na odbijenu loptu natrcao igrac radnika i nogom poslao loptu u donji desni ugao Avdukinog gola.U Poslednjoj minuti pad koncentracije i u malo da nam daju go ali sreca nas je pogledala.
Sve u svemu, u dobrom raspolozenju cekamo Velez...