Schlager je napisao:
ja ne znam ko je taj ljubimac koji je odbio da igra za bih....može i na pp...
poslije rata,samo jednom igraču se skandiralo ime i prezime na gradskom,a i on je igrao za bih....moguće da mi je nešto promaklo i da misliš na nekog desetog....
zato,ponavljam po stoti put,igrači mnogo drugačije razmišljaju nego mi navijači....
prvi ću izviždati nemanju ovdje u martu,ali dajte da mu ostavimo sestru i majku na miru,to ne liči na nas nimalo.
Rekoh, koliko se sjecam zvanicnog poziva NIJE bilo, i to sto je bila neka prica, bila je onako kuloarska, ili kakva vec. Taj dio nije toliko bitan, koliko sam pricao o principu. Mozemo pricati SBBKBB, ali sam i dalje siguran da on poziv ne bi prihvatio, i da ga je dobio.
Sto se tice skandiranja, nisam mislio iskljucivo bukvalno na skandiranje, nego na reakciju navijaca, ne nuzno samo Vulturesa. Borcevo si dijete, pravoslavac si, i ides svojom voljom igrati za jebenu BiH. Bilo kakva reakcija osim 90minutne prozivke, i svake ostale na ulici, u prodavnici, bilo gdje, za mene je ravno skandiranju. Jebem i vas i vase karijere. Da su trazili da predju na islam zbog tog poziva, i to bi uradili.
Imao bih jos stosta da kazem konkretno za te indijance, ali onda bi to otislo na licni nivo, jer neke od njih licno poznajem od prije 20 godina sa fudbalskih terena, a to necu da radim, otkad ova tema postoji, izbjegavam da pricam te price.