|
Nama je odigravanje utakmice dozvoljeno bukvalno 5 minuta prije 21 sat, igrači su maltene ne iz neklimatizovanog autobusa izašli na teren, sto nekih problema, ali onda... Domaća publika napaljena, očekivali su razbijanje, da će nas rastaviti, ali ja sam vjerovao u ovu ekipu, rekao sam nakon Srpca da je napredak vidljiv, da lakše dišu, da su ozbiljnost podigli na jedan viši nivo... Na terenu nekoliko vrlo mladih igrača, ali u igri to nije tako izgledalo, tačno se znalo ko šta radi i kome je kakvu ulogu Jović namijenio. Vlado je napade usmjerio na naš desni bok, jer je tu vidio šansu, Kondić je junior, međutim sakati Stajić nije uspio ništa da napravi, jer je i Đelma puno pomagao, mnogo trke koja se na tv i ne vidi, ali momak je pokidao, i nazad, ali i gore... Tek u drugom poluvremenu, zarotiran je mrcina stajić sa Kajkutom i to je izgledalo opasnije, pogotovo jer je mali imao karton, pa je morao igrati opreznije... Sam početak utakmice je u mnogome prelomio daljnji tok, jer smo bili konkretni, brzi, tačni u predaji lopte i to je publiku odmah primirilo, gol primamo nakon greške na sredini, mislim da je Aco izgubio loptu, ona došla do Kajkuta, Lav izašao na njega i ostala rupa u sredini, inače jako lijepo su izradili akciju i zabili gol, onda publika ponovo poludila, ali naši mentalno jači, taktički potkovaniji, znaju da mogu i nastavili su sa smirenom igrom... Penal čist ko suza, meni se učinilo da je Kajkut odbranio rukom, jer se nije najbolje vidilo sa mjesta na kojem sam sjedio, ali ovako je slađe, raspali stajić, sudija nas sjebao, jer ono je čist crveni karton... drugo poluvrijeme, očekuješ da će oni da jurnu, ali ne, naši kontrolišu igru, tamo negdje do 60 minuta, onda mali pad oko desetak minuta, ali onda smo ih na kraju preuzeli, prilike su bile čisti ziceri i iz izrađenih akcija, a ne iz "silovanja", šteta, šteta, šteta... Iako svi momci zaslužuju visoke ocjene, ipak moram dvojicu da izdvojim Đelmića, koji je usput rečeno u Srpcu bio najlošiji naš igrač i Subu, koji je odigrao odlično, besprekorno, brz, skočan, tačan u duelu, kad krene gore unosi pometnju, mislim da smo dobili odličnog lijevog beka, čak iznad prosjeka ove lige, naravno ne tgreba da poelti, neka samo nastavi ovako i nema zime... Joviću, svaka čast, taktički nadmudrio Vladu, postavio ekipu, odlično, a najviše raduje da je napravio kolektiv...
_________________ ZATO ŠTO JE NAŠ I ZATO ŠTO JE JEDINI...
|