Fudbaleri Borca obradovali mališane Doma “Rada Vranješević”
Citiraj:
U vrijeme teške finansijske situacije, članovi kluba iz Platonove ulice ipak su odvojili vrijeme i sredstva kako bi uveselili štićenike Dječijeg doma "Rada Vranješević" u Banjaluci. Predsjednik Slobodan Radulj, direktor Momčilo Savičić, te fudbaleri Vladan Grujić, Boris Raspudić i Srđan Grahovac poklonili su danas mališanima iz Doma 60 majica sa motivima Borca.
Prvi čovjek Banjalučana istakao je da mu je drago što među djecom u Domu ima i onih koji treniraju fudbal, te da nije važno u kojem su klubu. Radulj je pozvao sve mališane da besplatno dođu i treniraju u Borcu.
"Ovo je jedna posebna kategorija djece, bez roditeljskog staranja i mi smo se odlučili na ovaj korak iz razloga što sam, za ovo vrijeme koliko sam u klubu, vidio da svaki roditelj u Banjaluci čije dijete igra fudbal, želi da ono igra u Borcu. Ova djeca nemaju roditelje, ali ništa manje nisu sposobna nego ostala djeca. Ovim gestom nastojali smo da im uljepšamo dan, ali i da afirmišemo Borac", rekao je Radulj.
On je dodao kako će sličnih akcija biti još u budućnosti.
"Želja nam je da se Borac okrene mladosti Banjaluke, a ovo je samo početak. Planiramo da obiđemo osnovne i srednje škole gdje ćemo najboljim učenicima uručiti poklone. Time nastojimo da popularišemo fudbal i Borac", dodao je predsjednik crveno-plavih.
Jedan od najiskusnijih fudbalera Borca Vladan Grujić uživao je družeći se sa mališanima.
"Drago mi je što smo odvojili vrijeme kako bi bili sa djecom u Domu. Donijeli smo im skromne poklone, igrali se sa njima i vjerujem da je i njima drago što smo danas tu. Očekujemo da i oni nama uzvrate posjetu. Uvijek su rado viđen gost na našem stadionu", naglasio je Grujić.
Četrnaestogodišnji Cvijan Simić jedan je od onih koji se aktivno bave fudbalom.
"Drago mi je zbog današnje posjete fudbalera Borca i poklonima koje su nam uručili. Fudbal treniram već tri i po godine. Sada sam u Naprijedu, a ranije sam trenirao u BSK-u. Mnogo volim fudbal i sport uopšte i volio bih da jednog dana zaigram za Borac", rekao je Simić, koji se pored fudbala bavi i atletikom, skijanjem u drugim sportovima.
Direktorica Dječijeg doma "Rada Vranješević" Svjetlana Blagojević zahvalila se predsjedniku Radulju, direktoru Savičiću i fudbalerima Borca na posjeti.
"Velika je ovo čast za našu djecu, među kojima ima sedam mališana koji treniraju fudbal. Njima je danas ponuđeno da besplatno treniraju u Fudbalskom klubu Borac, ali i da posjećuju utakmice na Gradskom stadionu i pruže podršku našim fudbalerima. Borac je zaštitni znak Banjaluke i svakome od ove djece bila bi čast da nosi crveno-plavi dres. Žao mi je samo što je raspust u toku, pa danas nije bilo više djece. Ipak, svi oni će da se obraduju jer su dobili majice Borca koje će sa ponosom nositi", istakla je Blagojevićeva.
Poslije upoznavanja, predsjednik, direktor i fudbaleri Borca obišli su prostorije u kojim borave djeca, nakon čega je uslijedilo druženje.
(MONDO)