Schlager je napisao:
po meni je to nasilno podmlađivanje i borba za opstanak sledeće godine,ubjedljivo najgore rješenje!
znam da se većina neće složiti,pogotovo kolege d.a ili borac 1926.itd,ali to je po meni gore rješenje čak i od stečaja,bankrota i kretanja od treće lige sa novim imenom-borac banjaluka.
koliko god se trudio,ne mogu shvatiti poentu igranja premijer lige sa nikakvim timom,primanje po 4-5 komada od željezničara,sarajeva,širokog,čak vrlo moguće i ispadanje iz lige,i da mi uz sve to i dalje,na kičmi stoji gliša sa milionom,država sa 7 miliona i još 50 raznih likova koji svaki dan isplivavaju na površinu.
mnogo mi je simpatičnija varijanta nasmijati im se svima u facu,krenuti sa djecom od treće lige,i laganini,bez dugova,izgraditi infrastrukturu,pomoćne terene umjesto plaćanja gliši,za dvije godine se opušteno vratiti u pl bih,dodatno pojačati tim koji će do tada stasati i biti dio evropske priče svake godine.
Naravno da nisam budala i da znam da ovo nije najbolje rješenje,najbolje bi bilo naći pare,isplatiti igrače,servisirati dugove,pojačati se i napadati evropu kao i dosad,ali ,ako od toga nema ništa,mnogo više sam za varijantu B,nego za varijantu A!
Kretali su i veći klubovi od Borca od četvrte lige,eno Glasgow Rangers ima veću posjetu u četvrtoj ligi nego što je imao u prvoj...Fiorentina je prije 10-godina krenula od četvrte lige,i čak morala ime promjeniti u Fiorenzuola ili kako već,a vidi ih danas...ja danas i propustim po neku utakmicu,ali u trećoj ligi je ne bih propustio sigurno,iz principa!!
ali sačekajmo i ovaj uo,mada nisam optimista i najviše se bojim ove varijante,raspustiti tim,krenuti sa nekim lijevim igračima u sezonu,pušiti redovno i imati sve ove silne milione na vratu i dalje..
ja bih se sta cak vise slozio sa tobom, ali da li bi taj "novi klub" bio pravni naslijednik FK Borac? Ili novi klub osnovan 2013 god.? Ko bi garantovaoo da kada bi prosli opet taj trnoviti put, da nam se opet ne bi isto desilo? (male su mogucnosti, ipak su bila ratna vremena itd...) ...od kada su KK Borac isprostisuisali, odem pogledam cisto zbog momaka, ali nije to to , a jos isti ljudi sve isto ostalo...
vise sam za opciju BORBA DO IZNEMOGLOSTI!