Citiraj:
Rasulo u Borcu: Sukob Trivunović - Krunić
Banjaluka – Problemima Fudbalskog kluba Borac kao kraja da nema. Iako se sezona završena pre dve sedmice na Gradskom stadionu ključa. Muka je okupirala sa svih strana.
Borac je osvojio treće mesto u Premijer ligi BiH, ali zbog nedobijanja licence neće videti svetla međunarodne pozornice. Ono što je još gore međuljudski odnosi su narušeni do te mere da sve preti da eksplodira. Na površinu je isplivao sukob između Vuleta trivunovića i sportskog direktora Branislava Krunića, a nezvanično u svlačionici u Gabeli, pred utakmicu poslednjeg 30. kola protiv GOŠK-a zamalo se fizički nisu obračunali golman Asmir Avdukić i defanzivac Mladen Zeljković. Osim toga račun kluba je ponovo blokiran zbog dugovanja tako da je sudbina velikana iz Platonove u potpunosti neizvesna.
Defanzivac i jedan od najzaslužnijih igrača Borca u novije vreme, bivši reprezentativac BiH Vule Trivunović dobio je usmenu poruku od pomoćnog trenera Stojana Malbašića da je suspendovan i da ne mora da trenira do kraja sezone. To ga jeizuzetno pogodilo kao čoveka i razgnevilo.
- Ako nisam više potreban Borcu neka mi to neko glasno i jasno kaže. Neke stvari nisam zaslužio jer je Borac moj klub, Banjaluka moj grad. Ja sam „crveno-plavi“ dres nosio i sa polomljenom nogom pre nego što su pojedinci i došli u Borac. Imam još godinu dana ugovor s Borcem i čekam da vidim šta će dalje da bude – istakao je Trivunović.
Problemi su, po Trivunoviću, nastali kada je na prvom treningu koji je vodio sportski direktor Branislav Krunić sklonjen u stranu, a potom je u Gabeli protiv GOŠK-a stavljen na klupu.
- Pred polazak u Bijeljinu na finale Kupa Srpske video sam na treninzima da sam 17. ili 18. igrač za meč protiv Radnika i jednom članu uprave sam rekao da je bolje da umesto mene u Semberiju putuje neki junior da stekne potrebno iskustvo. To je zdrav rezon koji sam preneo i pomoćnom treneru Malbašiću dodavši da u ovakvim uslovima psihološki nisam u mogućnosti da idem u Bijeljinu, a u javnosti se pričaju priče kako sam odbio da putujem što nije tačno – dodao je Trivunović koji ima ponude nekoliko premijerligaških klubova.
Stameni defanzivac koji je Borcu doneo mnogo slavlja i ljudski karakter koji se retko susreće je istakao da je sa sportskim direktorom Branislavom Krunićem imao „žestok razgovor“.
- Bilo je svega, ne želim d aćutim, pogotovo na nepravdu niti ću da budem bilo čiji podanik. O detaljima razgovora s Krunićem ne želim da pričam, ali mogu da kažem da je rezultat bila svađa – jasan je Trivunović.
Branislava Krunića je iznenadio nastup Vuleta Trivunovića, ali nije želeo da priča o tome. Ili stvarno, kako kaže nije obavešten o problemu i „kratkom spoju“.
- Ne mogu da komentarišem dok ne vidim šta je Trivunović rekao, na ručku sam sa suprugom – kratko je rekao Krunić koji je dodao da su mu vezane ruke zbog blokade računa i da ne može normalno da radi.
To potvrđuju njegove sledeće reči:
- Da bismo uopšte mogli da uradimo nešto po pitanju ekipe za narednu sezonu, moramo prvo da rešimo finansijske probleme. Blokada računa trenutno onemogućava bilo kakav rad. Prvo što bi trebalo da se uradi, jeste da se prvotimcima koji su završili sezonu isplati bar deo zarađenih plata. Potom bi usledili razgovori sa igračima kojima je istekao ugovor, a potom i sa ostalim. Kada to završimo i bar donekle zaokružimo ekipu za naredno prvenstvo, onda možemo da razmišljamo i o eventualnim pojačanjima. Naravno, uporedo moramo da pronađemo i najbolje rešenje za novog šefa stručnog štaba, a vremena je jako malo. Postoje određeni interesi za naše najbolje igrače, ali još uvek nijedna zvanična ponuda nije došla u klub. Ukoliko dođu i budu konkretne i korektne, onda možemo razgovarati, ali je jedno jasno. Nijedan fudbaler pod ugovorom neće napustiti Borac bez odgovarajućeg obeštećenja - kategoričan je na kraju bio Branislav Krunić.
Kako smo nezvanično saznali igrač Borca se spremaju da pišu peticiju protiv sportskog direktora Branislava Krunića baš kao što su svojevremeno uradili i po pitanju statusa Radmila Šipovca i Darka Ljubojevića.
Bez glasa iz UEFA
Fudbalski klub Borac još uvek nije dobio odgovor iz UEFA na pitanje da li može da igra u Evropi kao trećeplasirani klub Premijer lige BiH.
- Plašim se da od tog nema ništa jer još uvek čekamo odgovor, a vreme prolazi – kratko je rekao Krunić.
S. Basara
Valjao bi sad onaj smajli sa kandilom.