banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 25 Jun 2026, 15:56 Danas je 25 Jun 2026, 15:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 121509 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 2884, 2885, 2886, 2887, 2888, 2889, 2890 ... 6076  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ФК Борац
PostPoslato: 29 Maj 2013, 09:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Sep 2011, 09:10
kod kuće i na strani je napisao:
Citiraj:
Фудбалско Сарајево се опет потрудило да од премијерлигашког такмичења направи фарсу! Борац који је био трећи на табели који је часно и поштено на зеленом тепиху изборио право наступа у квалификацијама за Лигу Европе није добио лиценцу за међународну сцену вољом другостепене комисије за лиценцирање ФС БиХ.

Eто, тако, вољом административаца, спортска Бањалука, навијачи Борца и Градски стадион који задовољава стандарде UEFA неће дочекати да идуће сезоне виде неку инострану екипу па макар то била и једна утакмица! Али зато хоће Мостарци, и то Зрињски, који директ са девете позиције на табели оде у Европу! Срамота да већа не може бити! Могли су "фудбалски" посленици узети и неку друголигашку екипу из Федерације па је гурнути у Европу. Само нека је на штету клубова из Републике Српске и ње саме.

Поставља се онда сасвим логично питање која је сврха екипа из Републике Српске да играју Премијер лигу ако се унапријед зна да ће у Европу "велика четворка" из ФБиХ: Жељезничар, Сарајево, Широки Бријег и Зрињски. Да је некоме од ових клубова, а било је таквих ситуација претходних сезона, запело због лиценце чекало би се до судњег дана, али за Бањалучане нема попуста и милости!

Очигледно да Борац, Рудар Приједор, Леотар, Радник и Славија служе за попуњавање лиге и такмичарског календара, односно да играју за опстанак. Сарајевска и херцеговачка фудбалска клупска елита је за себе резервисала међународне утакмице.

Фудбалски савез Републике Српске и управе клубова из РС морају енергично да реагују, не само зато што је сада у питању Борац јер се то може сутра догодити Приједорчанима, Требињцима или Бијељинцима.

Фудбалској самовољи Сарајева мора се стати у крај по цијену разлаза са ФС БиХ јер тиме се неће ништа изгубити. Српским клубовима у Европу свакако не дају!

Сарајевска чаршија диригује шта и како треба да се ради, а фудбалски послушници из Републике Српске очигледно само климају главом. Нико да дигне глас да стане у одбрану дигнитета и Савеза и Борца!

Фудбалским административцима БиХ као да није била довољна поука из кошаркашке АБА лиге који су такође изазвали силне пометње погрешним тумачењем евролигашких правила. На крају најбољи тим - Игокеа - извисила за директан пласман у кошаркашку елиту! Очигледно лигашка такмичења губе смисао.

Хипотеку за неиздавање лиценце носи и претходно руководство Борца које је новој агилној управи са Слободаном Радуљем на челу "увалило" врућ кромпир око добијање дозволе за учешће на међународној сцени.

Било како било, Борац неће угасити Сарајево ма колико год да се упиње јер неиздавање лиценце има много дубљу позадину и поруку од оне спортске и фудбалске!

Nije Basara autor, da li je moguce...
Bez licence za Evropu (nakon sto su se kvalifikovali) su vec ostajali: Zeljo, Sarajevo, Sloboda, Modrica, Travnik.
Izbacise nam Sarajlije dva federalna kluba iz lige ove sezone, govna...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 10:14 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
kitopsina je napisao:
BANJA LUKA VOLI BORAC

Upravo sam dobio informaciju da je trening u subotu u 17h.
Dogovoreno je da posjeta stadionu počne prije tog treninga i to u 16:15.

Dakle, svi koji hoće da dovedu djecu (svih uzrasta) u posjetu stadionu i ekipi neka dođu pred stadion (ispod zapadne tribine) u subotu u 16h. U 16:15 već počinje druženje sa ekipom (odnosno nekoliko odabranih igrača).

Molim vas da me kontaktirate na pp kada budete znali koliko djece ćete povesti kako bih do subote otprilike imao broj mališana kojima će biti podijeljeni pokloni.
S obzirom da imamo dovoljno poklona, dovedite slobodno svu djecu koju možete!
Hvala!

Samo si možda još trebao dogovoriti da neko iz kluba tim klincima podijeli ulaznice za finale kupa, tek to bi bio ozbiljan pogodak...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 10:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Зар није улаз бесплатан?

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 10:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
Ne znam da li je besplatan. Moguće je. Ali i ako se plaća, pustite molim vas sad to sa dijeljenjem besplatnih karta u subotu. To sad nismo mogli da organizujemo. Bilo bi dobro, ali luda kuća je. Zadovoljan sam da odradimo i ovu posjetu nakon svega. Važno je da ova akcija opstane i ta praksa zaživi.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 10:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2011, 18:38
U bijeljini se ulaz naplacuje........

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 10:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Контам пошто се није наплаћивао досад, да не би требало ни финале.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 10:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2010, 10:26
Za kada je zakazana sjednica UO i koji su moguci koraci kluba sem suludog napustanja lige?

A funkcionerima FSRS, ako ne preduzmu nista netreba dozvoliti na finalu kupa u BL uopsta da prisustvuju, magarci jedni mogu se bar oglasiti, ......

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 10:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
skypostman je napisao:
Контам пошто се није наплаћивао досад, да не би требало ни финале.

Mislim da je finale pod ingerencijom FSRS pa ce vjerovatno oni odluciti to za naplatu ulaza.
A vjerovatno im treba para, pogotovu Petku i Mili.
Nadam se da ce isti u subotu prisustvovati finalu jer im imam stosta reci. Jedva cekam.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 10:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
asdfg je napisao:
Za kada je zakazana sjednica UO i koji su moguci koraci kluba sem suludog napustanja lige?

15:30

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 11:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Sad je vec sigurno da se za licencu nemoze uciniti nista. Jos jednom su federalci svezali zastave, po ko zna koji put bili su jedinstveni kad se treba ujediniti protiv nas. Stimali su utakmice, izbacivali nas iz lige, ali nam nemogu nista jer se svaki put vratimo samo jaci.
Treba se okrenuti buducnosti, sagledati kakve su ambicije kluba u narednoj sezoni, shodno finansijskim mogucnostima.
Treba vec gledati da se sto prije nadje novi SSS. Kruna mora vec sad da pocne raditi na sklapanju tima za jesen. Moraju se organizovati pripreme kvalitetno. Vremena ima dovoljno.
Neki igraci ce otici to je vec izvjesno, npr tesko cemo zadrzati Stokica jer je imao dobru sezonu iza sebe. Valjda cemo nesto i zaraditi, pa da naredno vrijeme poslujemo sa manje turbulencija. Neki igraci su podbacili i jednostavno nisu kvalitet za Borac.
Ako neko zna kome isticu ugovori nek postavi..............

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 11:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 11 Jul 2010, 17:30
ne treba im braniti da udju na stadion, a cim udju oplesti po njima sa prethodno pripremljenim ,,cestitkama" u vidu raznih pjesmica, zato
pjesnici na posao i pocnite spremati docek ,,visokim" zvanicnicima(narcisima) fudbalskog saveza sa teheranlijama

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 11:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
treba biti pošten do kraja,pa reći da ni mi nismo cvjećke u tom odnosu sa fsrs....mi smo njima jako zamjerali što su se samo upinjali da modriča bude šampion,a borac su pustili niz vodu,ostavili ga na cjedilu da se na njemu dva puta iživljavaju seoski đilkoši,tipa iljo dominiković,čolaković,tigar abdić i kompanija,da braća hadziabdić koji su tada bili na čelu čelika i željezničara od nas naprave mlade majmune preko žepča,dok su čelnici fsrs do ponoći dernečili u modriči uz vola na ražnju...

ali isto tako i oni nama mogu zamjeriti da smo navalili kao na qurac da onda igramo kvalifikacije za ligu šampiona,vršili svaki mogući pritisak pa i politički,da se prihvati novi statut kojim je fsrs sveden na nivo fikusa,i više nema skoro nikakav uticaj u savezu...sjetimo se samo da su osim i ljubojević išli i do dodika,da bi slomili čelnike fsrs da pristanu na ucjene i da bi se reprezentaciji omogućilo da igra kvalifikacije,a borcu protiv makabija...hoću da vjerujem da je darko bio izmanipulisan,ali švabo je dobro znao šta radi,i nije bezveze dolazio dodiku na noge...

šta hoću da kažem...da bi i mi forumaši trebali biti malo realniji,jer skoro svi smo tada bili za to da borac igra tu ligu šampiona,pa šta košta da košta,ja prvi....

onih par glasova razuma kao @borac u srcu,ako se ne varam i još jedan,dva,koji su pisali da ne treba pristajati na ucjene i razvlašćivanje našeg saveza,pa i po cijenu da borac ne igra evropu,su faktički ovdje bili izvrijeđani...nije nakon toga od nas pošteno tražiti da se sada fikusni fsrs nešto zauzme za nas...

ovo je bar neko moje mišljenje...

Poslednji put menjao Schlager dana 29 Maj 2013, 11:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 11:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ма курац је сведен на фикус, тај савез не може функционисати без "наших" људи.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 11:42 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ja mislim da oni više tamo ne mogu ni lupiti šakom u sto,a kamoli blokirati nešto....zato i jeste bila tolika frtutma da im se ingerencije minimalizuju,i oni su sad običan servis za organizaciju drugog stepena takmičenja (prva liga rs),sa tendencijom da im se vremenom i to uzme i da druga liga bude jedinstvena...

već tog proljeća sam ja dobijao signale od jakih ljudi da nisu nimalo slučajna ona dva vezana poraza željezničara na grbavici tog proljeća,od slobode i širokog brijega,i da bi amar te utakmice sigurno zatvorio,da mu nije objašnjen viši interes....nisam tada htio vjerovati u to,ali kako vrijeme prolazi,i kako vidim da taj čovjek nema problem da pobjedi kad god mu treba,više ne znam ni sam šta da mislim...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 12:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 11 Jul 2010, 17:30
nisu vrijedni nikakvog komentara vise......samo mi nije jasno da se ne oglasavaju ili nesto spektakularno spremaju pa nemaju vremena za javnost :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 12:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2012, 12:53
Neki balans se mora naći. Neznam kako je Malaga igrala Evropu sa silnim dugovanjima. A i ovi sto su dobili licencu izuzev Širokog su objektivno dužni preko svake mjere.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 13:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2011, 14:43
Schlager je napisao:
treba biti pošten do kraja,pa reći da ni mi nismo cvjećke u tom odnosu sa fsrs....mi smo njima jako zamjerali što su se samo upinjali da modriča bude šampion,a borac su pustili niz vodu,ostavili ga na cjedilu da se na njemu dva puta iživljavaju seoski đilkoši,tipa iljo dominiković,čolaković,tigar abdić i kompanija,da braća hadziabdić koji su tada bili na čelu čelika i željezničara od nas naprave mlade majmune preko žepča,dok su čelnici fsrs do ponoći dernečili u modriči uz vola na ražnju...

ali isto tako i oni nama mogu zamjeriti da smo navalili kao na qurac da onda igramo kvalifikacije za ligu šampiona,vršili svaki mogući pritisak pa i politički,da se prihvati novi statut kojim je fsrs sveden na nivo fikusa,i više nema skoro nikakav uticaj u savezu...sjetimo se samo da su osim i ljubojević išli i do dodika,da bi slomili čelnike fsrs da pristanu na ucjene i da bi se reprezentaciji omogućilo da igra kvalifikacije,a borcu protiv makabija...hoću da vjerujem da je darko bio izmanipulisan,ali švabo je dobro znao šta radi,i nije bezveze dolazio dodiku na noge...

šta hoću da kažem...da bi i mi forumaši trebali biti malo realniji,jer skoro svi smo tada bili za to da borac igra tu ligu šampiona,pa šta košta da košta,ja prvi....

onih par glasova razuma kao @borac u srcu,ako se ne varam i još jedan,dva,koji su pisali da ne treba pristajati na ucjene i razvlašćivanje našeg saveza,pa i po cijenu da borac ne igra evropu,su faktički ovdje bili izvrijeđani...nije nakon toga od nas pošteno tražiti da se sada fikusni fsrs nešto zauzme za nas...

ovo je bar neko moje mišljenje...

Izvini ali ne mogu se sa ovim sloziti. FK Borac je za RS institucija, svidjalo se to ostalima ili ne. Od prvih utakmica nakon rata i osnivanje lige RS uvijek su nas seljacine kocile, uvijek smo nekom bili trn u oko, od raznih seljacina, koji su se "legalno" obogatili pa od svojih prcija krenuli praviti svJetske klubove, do sibicara koji su instalirani u nas klub da bi zajebavali i bili trn aktuelnoj vlasti...
Taj FSRS treba svima nama da se sagne i to uz duboki naklon, od prvog dana njihov interes trebao je da bude JAK I STABILAN BORAC, a oni su vjecito radili iskljucivo protiv nas.

Ova minimalizacija ovlasecenja bi se desila kad tad, da nije tada, desila bi se slijedece godina, to je bila cista politicka igra, a nas sve (vjerujem) bolilo je da se sve to slama preko naseg Borca, OPET.

100 puta dnevno pogledam, i kontam da ce neko napisati rijesilo se, dobili smo licencu. Ne mogu vjerovati da nam ne daju licencu. Necemo mi propasti, ali boli. Igrali smo mi sa svakakvim velikanima, Lijevce je cak bilo domacin na gradskom ko se sjeca, bio je dvocifren broj ljudi na stadionu, izdigli smo se, sabili redove i izasli jos jaci. Tako ce i sada biti, ovaj bijes ce izbiti, mi se vratiti jos jaci...ali...

Borimo se i zelimo da Borac dobije zasluzeni status u nasem gradu, najbolja prilika za to su upravo evropske utakmice. Prica se, desava se nesto, doce tonu fensera, politicara itd ali upravo to nama i treba...ako kojim slucajem bi smo prosli jedno kolo, tek onda bi krenula prava luda kuca...grad se razbudio, morali bi i vlasti na sve drugacije gledati itd... to je ta Evropa, koja donoci ne samo pare, vec imidz, status...da ne pricam koliko je dobro bilo gledati izvalecenja kuglica, zar nismo bili svi ponosni, zar nismo ko djeca vristali, kada je Boka ga strpao telalvcima...ono sto je lose, da ta euforija brzo i splasne, sto je i logicno, a ostaju oni koji su tu uvijek...ali tako ce uvijek i biti, neki cu tu uvijek biti, neki par godina to je tako...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 13:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2011, 14:43
Andiamo a Combattere je napisao:
Ја и даље чекам да неко напише овде да смо добили ту јебену лиценцу :( :( не вјерујем и даље

ал ваљда нам је тако записано, сезона у којој су штрајковали сви, у којој су играчи скупљали за детрџент, навијачи за превоз у Српско Сарајево и друге забити, форумаши плаћали најаве на радију, из својих џепова у оваквим временима издвајали који динар да се школарцима подијеле свеске и оловке са грбом вољеног клуба.....и има ли неко да се каје због свега што смо урадили ове године?!? један једини глас који ће рећи да би волио да није учествовао у свему овоме?

Сви заједно смо побједили, играчи на терену су испоштовали што се од њих тражило, навијачи показали дланове, некад и шаке кад је морало, симпатизери су показали заједништво и немјерљиву љубав према једином клубу и вољеће то чудо безобзира десила се или не та једна утакмица коју нам душмани забранише да одгледамо на Градском.
Па није нам џаба Веселин Маслеша 1926. године дао име БОРАЦ!

Напријед Борче бори се!

TO JE TO !!!

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 13:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
BORAC: Kako naći motiv poslije svega?

Trenera Borca Branislava Krunića muči motivacija fudbalera pred finale Kupa Republike Srpske zbog nedobijanja evro-licence. "Ipak, želimo trofej".

Iako su pošteno, na zelenom travnjaku izborili plasman na međunarodnu scenu, Borac nije dobio licencu za nastup u Evropi, zbog čega se u Platonovoj ozbiljno razmišlja i o istupanju iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Konačan sud o odluci Drugostepene komisije Fudbalskog saveza BiH da licencu dobije mostarski Zrinjski i gradačačka Zvijezda, daće Upravni odbor, koji će s početkom u 15.30 časova u Trofejnoj sali Gradskog stadiona održati vanrednu sjednicu.

Zato je tema današnje pres konferencije bila prva finalna utakmica Kupa RS protiv Radnika u Bijeljini (četvrtak, 17 h).

"U Bijeljini ćemo igrati drugačije nego u Banjaluci...Idemo na noge Radniku poslije posljednjih dešavanja i velikog emocionalnog pražnjenja. Biće veoma teško pripremiti igrače za ovaj meč. Vidim po treninzima da ekipa još nije uspjela da se oporavi od svega toga i to bi mogao da bude glavni problem pred sutrašnje finale", rekao je sportski direktor i privremeni trener Borca.

Međutim, prema njegovim riječima, uprkos svemu, Borac je favorit u dvomeču sa Radnikom.

"Sigurno imamo kvalitetniji tim od Bijeljinaca i vjerujem da ćemo uspjeti da odbranimo trofej Kupa RS" .

Krunić je dodao da bi u prvoj finalnoj utakmici bio zadovoljan i remijem sa postignutim pogotkom.

"Jedino, ne bih bio zadovoljan porazom i rezultatom 0:0. Sve ostalo je dobar ishod po Borac".

Ponovio je opet da će ključni problem za njegovu ekipu biti motivacija igrača...

"Neki su više, a neki manje motivisani i u skladu s tim ću napraviti 'startnih 11' koji će istrčati na bijeljinski stadion. Siguran sam da će oni koji dobiju priliku dati svoj maksimum, a poslije revanša u nedjelju će dobiti zasluženi odmor".

"TRIVUNOVIĆ ODBIO DA IGRA"

Šef struke Banjalučana na ovim finalnim utakmicama neće moći da računa na Mladena Zeljkovića, koji je u ovom takmičenju igrao za Radnik, pa nema pravo nastupa. Srđan Grahovac i golman Asmir Avdukić će propustiti finalne dvoboje zbog obaveza u mladoj i A reprezentaciji BiH, dok su povrijeđeni kapiten Draško Žarić i iskusni Darko Maletić.

Krunić je potom otkrio i da je defanzivac crveno-plavih Vule Trivunović odbio da putuje u Bijeljinu, ali nije želio da precizira zbog čega.

"Trivunović nije spreman da putuje na ovu utakmicu. Rekao je samo da nije psihički spreman, a više od toga ne mogu da kažem u ovom trenutku", dodao je sportski direktor i privremeni trener Borca".

Jedan od junaka pobjede nad GOŠK-om u Gabeli (0:2) Nebojša Runić izjavio je da će Borac igrati oprezno u finalu sa Radnikom.

"Nakon duge, teške i veoma turbulentne sezone ostala su nam dva meča u koja ćemo ući maksimalno oprezno. Pokušaćemo u Bijeljini da ostvarimo što bolji rezultat pred nedjeljni revanš na Gradskom stadionu, gdje želimo da proslavimo pehar sa našim navijačima", rekao je Runić.

Prva finalna utakmica Kupa RS na programu je u četvrtak s početkom u 17 časova, a revanš se igra u nedjelju u Banjaluci (20.45 h).

Trofej brane Banjalučani, koji su i rekorderi sa pet osvojenih pehara.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2013, 13:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Шта је са Вулетом?

Vrh

[ 121509 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 2884, 2885, 2886, 2887, 2888, 2889, 2890 ... 6076  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]