Schlager je napisao:
treba biti pošten do kraja,pa reći da ni mi nismo cvjećke u tom odnosu sa fsrs....mi smo njima jako zamjerali što su se samo upinjali da modriča bude šampion,a borac su pustili niz vodu,ostavili ga na cjedilu da se na njemu dva puta iživljavaju seoski đilkoši,tipa iljo dominiković,čolaković,tigar abdić i kompanija,da braća hadziabdić koji su tada bili na čelu čelika i željezničara od nas naprave mlade majmune preko žepča,dok su čelnici fsrs do ponoći dernečili u modriči uz vola na ražnju...
ali isto tako i oni nama mogu zamjeriti da smo navalili kao na qurac da onda igramo kvalifikacije za ligu šampiona,vršili svaki mogući pritisak pa i politički,da se prihvati novi statut kojim je fsrs sveden na nivo fikusa,i više nema skoro nikakav uticaj u savezu...sjetimo se samo da su osim i ljubojević išli i do dodika,da bi slomili čelnike fsrs da pristanu na ucjene i da bi se reprezentaciji omogućilo da igra kvalifikacije,a borcu protiv makabija...hoću da vjerujem da je darko bio izmanipulisan,ali švabo je dobro znao šta radi,i nije bezveze dolazio dodiku na noge...
šta hoću da kažem...da bi i mi forumaši trebali biti malo realniji,jer skoro svi smo tada bili za to da borac igra tu ligu šampiona,pa šta košta da košta,ja prvi....
onih par glasova razuma kao @borac u srcu,ako se ne varam i još jedan,dva,koji su pisali da ne treba pristajati na ucjene i razvlašćivanje našeg saveza,pa i po cijenu da borac ne igra evropu,su faktički ovdje bili izvrijeđani...nije nakon toga od nas pošteno tražiti da se sada fikusni fsrs nešto zauzme za nas...
ovo je bar neko moje mišljenje...
Izvini ali ne mogu se sa ovim sloziti. FK Borac je za RS institucija, svidjalo se to ostalima ili ne. Od prvih utakmica nakon rata i osnivanje lige RS uvijek su nas seljacine kocile, uvijek smo nekom bili trn u oko, od raznih seljacina, koji su se "legalno" obogatili pa od svojih prcija krenuli praviti svJetske klubove, do sibicara koji su instalirani u nas klub da bi zajebavali i bili trn aktuelnoj vlasti...
Taj FSRS treba svima nama da se sagne i to uz duboki naklon, od prvog dana njihov interes trebao je da bude JAK I STABILAN BORAC, a oni su vjecito radili iskljucivo protiv nas.
Ova minimalizacija ovlasecenja bi se desila kad tad, da nije tada, desila bi se slijedece godina, to je bila cista politicka igra, a nas sve (vjerujem) bolilo je da se sve to slama preko naseg Borca, OPET.
100 puta dnevno pogledam, i kontam da ce neko napisati rijesilo se, dobili smo licencu. Ne mogu vjerovati da nam ne daju licencu. Necemo mi propasti, ali boli. Igrali smo mi sa svakakvim velikanima, Lijevce je cak bilo domacin na gradskom ko se sjeca, bio je dvocifren broj ljudi na stadionu, izdigli smo se, sabili redove i izasli jos jaci. Tako ce i sada biti, ovaj bijes ce izbiti, mi se vratiti jos jaci...ali...
Borimo se i zelimo da Borac dobije zasluzeni status u nasem gradu, najbolja prilika za to su upravo evropske utakmice. Prica se, desava se nesto, doce tonu fensera, politicara itd ali upravo to nama i treba...ako kojim slucajem bi smo prosli jedno kolo, tek onda bi krenula prava luda kuca...grad se razbudio, morali bi i vlasti na sve drugacije gledati itd... to je ta Evropa, koja donoci ne samo pare, vec imidz, status...da ne pricam koliko je dobro bilo gledati izvalecenja kuglica, zar nismo bili svi ponosni, zar nismo ko djeca vristali, kada je Boka ga strpao telalvcima...ono sto je lose, da ta euforija brzo i splasne, sto je i logicno, a ostaju oni koji su tu uvijek...ali tako ce uvijek i biti, neki cu tu uvijek biti, neki par godina to je tako...