Andiamo a Combattere je napisao:
И данас се ријетко виђа оваква акција као наша у 90. минути када смо могли до 2-0. Тад је очито Бања Лука живјела уз Борац, сви су га сматрали својим за разлику од данас кад градом руководе странци.
Тад је БЛ имала 150 000 становника а преко 30 000 је дошло на трг да поздрави шампионе.
Него кад већ причамо о историји зна ли неко гдје се могу набавити књиге "35 година Борца" из 1961. године и "Пола стољећа Борца" (1976) од Александра Равлића?
Ma ima tu dosta i drugih faktora. I nije to samo problem Banjaluke. U Banjaluku su se od Drugog svjetskog rata doseljavali ljudi u nekoliko talasa. Znači, i osamdesetih godina bi veći dio Banjalučana (po ovom kriterijumu) bio sveden pod došljaci, seljaci i šta ti ja znam. Nije bilo ovih čuda interneta, kablovske, vrhunskog fudbala na sto kanala, ali je pritisak velike četvorke i vrha jugoslovenskog fudbala bio ogroman. Puno veći nego sada. Poslije osvajanja kupa i onda ulaskom u prvu ligu nakon deset godina vladala je ogromna glad za fudbalskim spektaklom. Otud te danas nezamislive cifre od 20-30000 ljudi na stadionu. Ali ja se dobro sjećam jugoslovenske Druge lige zapad gdje sam nerijetko prisustvovao utakmicama na kojima je bilo nekoliko stotina gledalaca. Sjećam se jedne utakmice protiv Leotara, dobili 3:1, padala kiša, a na stadionu nije bilo žive duše. Sada se čak pomalo žalimo kad protiv Gradine dođe 1000 ljudi.
A ako obratite pažnju, u jednom od ovih članaka koji su postavljeni na borac-sport je onako usput spomenuto da nakon osvajanja kupa treba da se pozabavi rješavanjem trajnog finansiranja kluba... Odnekud mi to poznato...