pisao sam u srijedu ujutro pred olimpic,da u slucaju da remiziramo na otoci imamo jedno 30% sansi za evropu,nazalost,sada je to jos manje nakon ove pobjede olimpica u gradaccu...jednostavno,znam kako ova liga funkcionise,znam koliko gracic ima para,a sa druge strane kod nas prepoznajem razmisljanje koje je zastarilo prije 20 godina,kako je bod na strani dobar

...ako ne racunamo gradinu koju svi pobjedjuju,mi u citavom ovom prvenstvu imamo jos samo jednu pobjedu na strani.

...a imali smo 12 gostovanja!
ne bi ovog mog posta ni bilo,da nakon svakog od tih remija ne slusam izjave kako smo zadovoljni bodom

...naravno da je i nerijeseno sastavni dio fudbala,naravno da se moze cesto i izgubiti,ali ne zelim da slusam kako smo sa ovakvim timom i ovakvim igracima zadovoljni bodom!
gracic je prije sedam dana pobjedio u travniku,danas pobjeda u gradaccu,laganini 6 bodova,a mi bismo (a i jesmo) na ta dva terena uzeli po bod,i sto je najzalosnije,i postavkom na terenu,kao i izjavama nakon utakmice stavljali do znanja kako smo prezadovoljni!
ponosimo se nizom od 12 utakmica bez poraza,a kamo srece da smo cak 3 izgubili,a ostale pobjedili,evropa bi bila vec obezbjedjena...!
zato,bobo,momci,igraci,braco...tri gostovanja,vrapcici,gabela,siroki,jedan poraz i dvije pobjede.to je 6 bodobva i evropu nam ne uze niko (nece ni olimpic uzeti svih 5 utakmica),a sa tri remija i tri boda cemo gledati olimpicove evropske utakmice na tv!
ja stvarno ne kritikujem nikad,cak ni jesenas kad smo u prva cetiri kola imali tri poraza nisam slova napisao,jbg,desava se,fudbal je to,,ali ako se nastavimo na terenu postavljati i nakon utakmice izjavljivati kako smo zadovoljni bodom,to stvarno ne mogu podrzati jer sam svjestan sta su za ovu ostalu boraniju (pa i zeljeznicar!) jedan avdukic,trivunovic,grahovac,teinovic,maletic,stokic,bilbija i ostali nasi momci!..jednostavno,doktori fudbala za sve ostale!
samo apelujem jedna stvar da se shvati....otkad se za pobjedu dodjeljuju tri boda NERIJESENO JE SKORO STO I PORAZ.i kad se i desi,niposto ne pricati kako smo zadovoljni sa tim,a pogotovo dok imamo ovakav tim u ovakvoj ligi!!!
ako dva najbolja igraca lige jesenas i lani,zeba i said huseinovic,ne mogu biti ni rezerve u splitu i dinamu,onda je suvisno i da pisem kakvo misljenje imam o radniku,zvijezdi,olimpicu,rudaru i ostalim gdje smo mi sa ovako dominantnim timom "zadovoljni bodom"
nije nista izgubljeno,ali ako budemo isli na bod i u vrapcicima,sirokom i gabeli-jeste.....taman do kraja time napravili i seriju od 18 utakmica bez yebenog poraza,pa nije poraz smak svijeta