nisam vise moderator,nemam instrumente da djelujem,ali bih kao covjek zamolio da se malo smire strasti,pogotovo sad kad nam ide odlicno.
e bas zato sto nam ide super,namjerno cu sada napisati ovaj post,jer ne volim se prikljucivati onim opstim hajkama kad krene lose,psovkama,vrijedjanju igraca,strucnog staba i svih ostalih...
znaci...moje je misljenje da borac nikad nije bio jaci,barem od rata...nema nikakvog razloga da nas na sva tri gostovanja protivnici nadigraju..i to ne vrhunski protivnici,vec prosjecni i ispodprosjecni....pogotovo nema razloga da ovakav tim borca igra zatvoreno i na bod....mislim da nismo svjesni koliko nas tim igracki odskace od ove lige i da nema potrebe da se mi prilagodjavamo NIKOME i NI NA JEDNOM TERENU!
nije sramota izgubiti,Boze sacuvaj...zato treba igrati,a ne da nas u gradaccu spasava cudesni avduka,u ist sarajevu da uputimo dva suta i damo dva gola,da nas u bijeljini spasava stativa i da ne sutnemo na gol.....
a i iz prakticnih i matematickih razloga,proslo je vrijeme tih zatvorenih varijanti i igara na bod,otkad se za pobjedu dobija tri boda....primjer,da smo u bijeljini i gradaccu odigrali obe utakmice na pobjedu,pa jednu izgubili,drugu dobili,sad bismo imali bod vise!
drugi primjer..ove godine ce vjerovatno sve biti ok,evropa itd...ali ja vec mislim na titulu sledece godine,ako sacuvamo kostur tima,jer smo najbolji...a titula se ne osvaja sa prosjekom pobjeda kuci,remi na strani!...15 pobjeda kuci je 45 bodova,sa 15 bodova sa strane je ukupno 60 bodova...a zeljeznicar je lani osvojio 71 bod (i cak pustio leotaru u zadnjem kolu)!!..a i ove ce godine vjerovatno,jer amar je na vrijeme shvatio da bod nije nista....cak je i siroki imao 63 boda,na drugom mjestu!
bobo je moj drug,i znam da ce,ako procita ovo shvatiti svu dobronamjernost ovoga posta,u krajnjem slucaju rezultati su sasvim ok....ima moju maximalnu podrsku,podrzavao sam ga i jesenas i zimus,a pogotovo sad kad smo treci... ja mu trazim opravdanja u tome da ova nasa masinerija jos nije uigrana,da nije bilo treninga 7 dana,da nema novca....nadam se da je to u pitanju,i da nece njegova trenerska filozofija biti "kuci na pobjedu,na strani na bod"....nisam jesenas nista pisao ni za onu bruku u trebinju,ni za zatvorenije varijante u svakoj utakmici na strani jer sam znao da smo potanki,ali vrijeme je da svi sada napravimo klik,da shvatimo koliko smo mocni,da se autoritativno postavljamo na svakom gostovanju,pocev od prijedora,a ne da drhtimo kraj radija,ili na gostujucoj tribini ocekujuci cuda od avduke...
mislim da je sad pravo vrijeme da ovo napisem,jer ne volim generale poslije bitke...iako znam da ce post mnoge iznervirati i da ce biti komentara "ljudima nikad ugoditi!!"