volim se ovako pred utakmice podsjetiti dosadašnjih utakmica protiv našeg protivnika,a protiv radnika je bila jedna baš nezaboravna!
htjedoh se na google podsjetiti malo tačnog sastava i strijelaca,ali nažalost google-ovi kapaciteti su premaleni,hahaha...nema ni slova o toj utakmici
pisaću iz glave koliko se sjetim....tamo gdje staje google,nastavlja šlager
bila je osamdeset i neka,ja bio sedmi ili osmi osnovne,oko borca vladalo jedno opšte mrtvilo,godinama se tavorilo u drugoj ligi zapad sfrj...prošla ona euforija igranja u prvoj ligi sa zvezdom,partizanom,dinamom,hajdukom,raja nikako da se navikne na ove šibenike,kikinde,iskre,radnike,a pogotovo što se ni u takvoj konkurenciji borac nijedne godine ne može primaknuti vrhu i plasmanu u prvu ligu,već stalno tavori od sredine tabele prema dnu,a to je za razmaženu banjalučku publiku smiješno....osim toga lešinari još nisu bili osnovani,tako da je na utakmice dolazilo po 1000 i manje ljudi
i u takvoj mrtvačkoj atmosferi,jedne srijede u prvenstvenoj utakmici stiže radnik iz bijeljine,koji je rijetko kad uspijevao doći do druge lige,ali eto,tad im se potrefila dobra generacija...ja bio druga smjena,a utakmica bila dnevna,što odmah implicira da je bilo neopravdanih tog dana

...volio bih da na googlu mogu naći tačan sastav,ali jbg,nema...uglavnom,sa scene je sišla generacija koja je igrala prvu ligu (fišer,smileski,abid,đulić,kušmo...),a tek za možda dve godine će doći đorđe gerum i stupiće na scenu generacija bilbije,sulje,lupića,mataje,matejića...možda je jedino ćelo malbašić iz te generacije mogao po godinama igrati tu utakmicu protiv radnika,ako je bio već došao iz bsk-a,i moooožda,špica,pitaću ga....znači,uz neke koje sam zaboravio,igrali su nedzad kuruzović,dino omerhodzić,demirović,gajić,topić,borče sredojević i ti momci...možda čak i abid,ako je to bila ona polusezona u kojoj je on došao nakon dinama i grčke,da u svom borcu završi karijeru sa tih 6 mjeseci..
znači,niko ne očekuje ništa,osim uobičajene antipropagande fudbala pred polupraznim stadionom,na koju smo tih godina navikli...ekipe skoro pa ravnopravne,borac možda 10-12,radnik možda 15-16,da su postojale kladionice,kvota na borac bi možda bila 1,70-1,80....kad ono,međutim
kao nikad ni prije ni poslije toga,potrefio se onaj dan kad svaka ulazi

...i kad opalimo kraj gola,zakači nekog njihovog i ode u gol!....nismo uopšte mogli vjerovati šta se dešava,kao da gledamo real,a ne borac...na kraju,vjerovatno,ma sigurno,najubjedljivija pobjeda u istoriji borca u bilo kom prvenstvu ili ligi,borac-radnik 10-1!!!
mnogo je vremena prošlo,vjerovatno bih i zaboravio ovo,ali ovakav rezultat se ne zaboravlja do kraja života..mada me jutros uz kafu drug koji je išao sa mnom tih godina na utakmice,"uvjerava" da je u pitanju bio stakićev rudar velenje,koji je bio mnogo češći gost tih godina,nije u pravu,nema on pojma,vjerujte meni,radnik bijeljina..