baki je napisao:
Taj isti Bilbija je odrastao sa Lesinarima na tribini, mahao barjacima Lesinara i Borca tako da mi je to malo supljak...
...
da zavrsimo pricu oko "nebitnih" stvari, nek trpa svaku tekmu 4 komada i nek slavi sa stativom od gola sto se mene tice...
Citiraj:
Četvorostruki strijelac za Borca u pobjedi nad Zrinjskim od 5:1, Nemanja Bilbija, izvinio se navijačima za burnu reakciju prilikom zamjene, ističući kako je samo želio da postigne i peti pogodak. Sjajni napadač Banjalučana tvrdi da je shvatio svoju grešku, a opravdanje je pronašao u silnoj želji da odličnu partiju kruniše još jednim golom.
Fudbaler koji je ponikao na Gradskom stadionu, a onda otišao u redove Vojvodine, već drugi put se vratio u svoj matični klub na pozajmicu jer u "crveno-bijelom" dresu Novosađana nikako da dobije pravu šansu.
Svoj vanserijski talenat pokazao je u više navrata, a ovaj put je zablistao punim sjajem i protiv Mostaraca iz četiri šuta dao četiri gola. Bilbija u intervjuu poručuje da je ovo samo početak golgeterske serije, ali je ipak prvo želio da pojasni kako nije želio ništa loše gestikulacijom prilikom zamjene.
- Nakon prespavane noći, savršeno mi je jasno da sam pogriješio. Morao sam da ispoštujem navijače i da ih, prilikom izlaska sa terena, pozdravim! Ali, biće prilike da se pomirimo! Žao mi je što se to desilo, želio sam da ostanem u igri, htio sam da postignem i peti pogodak pa mi je bilo krivo što sam rano zamijenjen. Srećom, nije se ništa ružno desilo i nadam se da mi to niko neće uzeti za zlo!
Kako komentarišeš pobjedu nad Zrinjskim?
- Šta reći nakon onako fenomenalno odigrane utakmice! Mislim da smo zaslužili tu pobjedu, sada smo došli na treće mjesto koje nas vodi u Evropu i nemamo namjeru da ga ispustimo. To je nešto što grad Banjaluka i ovi predivni navijači zaslužuju!
Prošlo je više od 25 godina otkako je Senad Lupić na Gradskom stadionu postigao četiri gola u pobjedi nad Vojvodinom od 6:1. Do ove utakmice nikome to nije pošlo za nogom!
- Ja zaista nisam znao za taj podatak i neizmjerno mi je drago što je baš meni uspjelo da ponovim taj podvig. Iskreno, ja još uvijek nisam svjestan da sam četiri puta pogodio protivničku mrežu i mogu samo da se zahvalim saigračima koji su mi to omogućili.
Da li si nekada uradio nešto slično?
- Jednom, još dok sam igrao za juniore, postigao sam takođe četiri pogotka i do ove subote mi to nije nikako uspijevalo. Het-trikova je zato bilo dosta, i u mlađim kategorijama pa i u seniorima, ali je ovo prvi put da se četiri puta upišem u listu strijelaca.
Može li se očekivati nastavak serije?
- Nadam se da ću nastaviti ovaj golgeterski niz i u narednim mečevima. Imao sam određenih problema, sada je sve u redu i nadam se da je ovo samo početak serije. Takođe, nadam da će biti i poneka asistencija jer stvarno volim da proigram saigrača koji je u boljoj poziciji. Uostalom, najvažnije je da mi pobjeđujemo, a ko će biti strijelac, manje je važno.
U meču sa Zrinjskim si imao stoodstotan učinak, četiri šuta, četiri gola, dok si prije toga, protiv Željezničara, zapucao dvije idealne prilike?
- I to je fudbal! Nekada se iz pet prilika ne može postići pogodak, a ja sam sada imao sreću da iz četiri šanse postignem četiri gola. Šta drugo da kažem nego da sam presrećan i naravno prezadovoljan!
Kada si postigao prva dva gola, da li si očekivao da će ih biti još?
- Ne mogu da kažem da se nisam nadao, priželjkivao sam i treći, ali o četiri stvarno nisam razmišljao. Ako ćete iskreno, nakon što je Zrinjski poveo, stvarno sam pomislio da ćemo teško doći do pozitivnog rezultata. Međutim, posrećilo nam se da za samo pet-šest minuta postignemo tri gola i onda je sve bilo mnogo lakše!
Najavljivali ste da ćete, nakon Slavije, eliminisati i još jednog direktnog konkurenta u borbi za Evropu?
- Svi znate da je Borac suočen sa velikim problemima, ali smo se mi ipak izdigli iznad svega, pobijedili Željezničara i Slaviju, sada i Zrinjski, sve rivale iz samog vrha tabele. Nadam se sada da smo Zrinjski otpisali iz te borbe za Evropu. Naravno, ne smije da bude opuštanja, očekuje nas još dosta utakmica, ali mi idemo od rivala do rivala, iz meča u meč i sigurno nećemo posustati!
Borac je sa deset bodova iz četiri meča najuspješniji tim proljeća. Šta možemo očekivati od gostovanja u Bijeljini?
- Svakako da nas očekuje jedna jako teška utakmica i mi smo toga svjesni. Radnik je kvalitetan tim, pobijedio je Široki Brijeg sa čak 4:0 i mi ćemo maksimalno ozbiljno ući u ovaj meč. Znamo da imamo jednu od najboljih ekipa u ligi i svakako da u Bijeljinu idemo sa namjerom da pobijedimo i osvojimo još tri boda!
Koliko vam, u psihološkom pogledu, znači to što ste nadigrali i pobijedili Željezničar, Slaviju i Zrinjski?
- Cilj nam je bio da pobijedimo Slaviju i Zrinjski i da ih bodovno ostavimo iza sebe. Još od priprema imamo veliko samopouzdanje, sada nam je, naravno, još i veće i svakako da treće mjesto ne želimo nikome da prepustimo!
Borac je proteklih dana bio u velikim problemima, svašta se dešavalo u i oko kluba, ali se stekao utisak da ste ovaj meč odigrali iz inata?
- Mogu reći da je u našoj igri bilo puno inata! Sve do petka naveče smo imali sastanke, iznad glava nam je visio mač suspenzije pa se čak nije znalo ni da li će se ova utakmica uopšte i odigrati. Ipak, uspjeli smo da se izdignemo iznad svega, odigramo jednu sjajnu utakmicu i ostvarimo veličanstvenu pobjedu. Mislim da i mi i ovaj grad zaslužujemo da se ovi problemi napokon riješe pa da mirnih glava uđemo u nastavak prvenstva.
NADAM SE POZIVU SAFETA SUŠIĆA!
Bio si kapiten mlade reprezentacije BiH. Koliko su ova četiri pogotka mogla da skrenu pažnju selektora A tima Safeta Sušića na tebe?
- Ja se nadam da je selektor Sušić gledao ovu utakmicu. Neću da se namećem, stvarno vrijedno radim, trudim se na svakom susretu i čekaću taj poziv za seniorsku reprezentaciju. Naravno, znam da je konkurencija žestoka, BiH u napadu ima vrsne fudbalere, ali mi niko ne može uskratiti pravo da se nadam pozivu. Pa makar za neku prijateljsku utakmicu!