d.a. je napisao:
сви се ми надамо. али то не значи да пасивно треба да гледамо и чекамо.
доста је тога више!
ајде да не гледамо тај сеоски пројекат на који иду и моје и ваше паре. ето прећемо и преко тога да буде "политички коректно". да видимо онда сљедеће=>
како нема пара а ове године ће гурнути пар милиона у европско првенство у падобранству, а сљедеће у свјетско?!
организују се првенства која нико неће да организује, па као ајде ми ћемо! и онда нас изађу милионе.
нема пара али за ЖРК Борац чије играчице примају стипендије има 200.000КМ?!
имамо 370 нових удружења грађана који се финансирају од стране града. 370?! подвлачим нових, створених у задњих годину дана. ево позивам град да донесе уредбу о финансирању врхунског спорта. нека се прецизира који клубови и који спортови заслужују да се финансирају. тако функционише свуда на планети, па треба и код нас.
а не ја сутра оснивам пикадо клуб и морам добити и ја неке паре. па то нема нигдје.
те шупље приче да нема пара може неко други да пуши, ја не морам нити хоћу.
ако има за ЖРК Нада Тешановић онда мора да има бар три пута више за ФК Борац који је један од симбола овог града!!! није тема али мора да има и за РК Борац који је шампион европе!!!
како за нешто има, а за нешто нема?! нисмо баш толике овце, неко узме и погледа бројеве и види да није баш све како нам пласирају.
ја се и даље надам да ће схватити колики значај овај клуб има и да ће наћи времена да се позабаве Бањалучким Великаном!
до тада ћу да се борим, лобирам, пљујем, псујем, молим, гребем и је... за клуб који ми значи!!!
D.A. sve si tacno rekao, i sam si i postavio a i odgovorio na svoja pitanja. Zakon o sportu je takav da omogucuje razna lobiranja, preko kojih se na "legalan" nacin pare salju na sve strane. Samo novim zakonom o sportu se moze rijesiti ova situacija.