|
Po ovom gore izvještaju ispade da nas je OFK razvalio, a što nije ni blizu istine. Imali su više loptu u posjedu, nešto lakše je prenosili nego mi, ali golovi i najzrelije prilike su bili plod naših i sudijskih grešaka. Prvi gol je pao nakon nedosuđenog prekršaja. Lopta je oduzeta na 35 metara od našeg gola nakon guranja s leđa, sudija ne sudi očit prekršaj i nastaje situacija 4 na 3, čini mi se. Šut sa 16 metara, neko odbija i ona prebacuje Palerma. Ipak, osim tog važnog detalja suđenje je bilo korektno. Drugi gol je plod serije grešaka Stupara (koji je igrao u drugom poluvremenu). Runić je u nekoliko navrata bio prisiljen da pokriva poziciju beka (jer je Stupar kasnio), i to uglavnom uspješno, osim tog drugog gola kad ga je ovaj prošao i dao gol. Inače, igrali smo skoro cijelu utakmicu sa Runićem i Žarićem na stoperima. (Osim najavljenih izostanaka Avduke, Grahovca i Vuleta nisu igrali ni Teinović ni Raspudić.) Runić odigrao solidno za svoje kapacitete. Nije imao većih grešaka do zadnje minute kada neshvatljivo čeka da izbije loptu, čovjek mu prilazi polako sa strane, ovaj ga ne vidi (!) i gubi loptu. Jedva je spasio gol. Žarić je u prvom imao na 16 jedno pogrešno dodavanje iz kojeg je proizašla jedna od boljih prilika za OFK. Vasiljević je danas igrao sasvim dobro (dobio je, čini mi se, nekih 70 minuta), bio možda i ponajbolji kod nas, izašao par puta u napad i uputio dobre centaršuteve. Grujić igrao cijelu utakmicu. Na momente sjevne koji dobar potez. Nekoliko puta je okrenuo protivnika majstorski i prenio loptu. Ipak, ovakav još ne može da ima prednost u odnosu na Teinovića i Grahovca. U drugom poluvremenu su ušli i Subić i oba Dujakovića. Stefan Dujaković je pokazao najviše, izborio par lopti u napadu, imao nekoliko finih prodora, ali bez siline u završnici. Šteta. Među nekih stotinjak gledalaca bila je i grupa od desetak ljudi koji su navijali za Borac. Na ekavskom. Kasnije se ispostavilo da je to Vasketova rodbina ili prijatelji, šta li. Posebno su bodrili kad Stefan Dujaković (Ajde mali!) i Subić (Ajde Rodrigo/Čupko!) krenu u prodor. Napravio sam nekoliko video snimaka pa ću ih staviti sutra u toku dana.
Izvinjavam se što nisam slao informacije u toku utakmice. U stvari, slao sam ih RBA, ali ovaj nažalost danas nije bio pri internetu... Mali nesporazum. Trebao sam istovremeno slati i nekome drugome.