I evo jedan simpatičan intervju iz tabora rivala, kad već niko ne prenosi anegdote sa večerašnjeg treninga a neće san na oči
Fudbal – Lige Evrope: Čelik gostuje Borcu iz Banja LukeČelikova evropska fudbalska priča može da počne – „metalurzi” u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope gostuju banjalučkom Borcu, odakle će krenuti njihova nova avantura. Izabranici trenera Slavoljuba Bubanje minulih dvadesetak dana trenirali su na svom terenu a, s obzirom da nijesu imali nijedan test, utakmica protiv Borca pokazaće koliko su trenutno spremni, odnosno imaju li pravo da se nadaju još jednoj senzaciji.
Iako značajno oslabljeni (u timu neće biti Kasapija, Vukelje, Kuduzovića i Bulajića), strateg Čelika naglašava da se neće opredijeliti za striktno defanzivnu taktiku.
- Neću moći da računam na četiri standardna prvotimca, a najviše problema zbog toga imaćemo u manevru, gdje nemamo dovoljno igrača. Iz tog razloga šansu će dobiti i neki mlađi fudbaleri, koji će, nadam se, uspjeti da, uz starije, koliko-toliko odrade posao – ističe Bubanja. – Nećemo se braniti, već ćemo pokušati da pariramo opasnom rivalu. Siguran sam da
nas očekuje i paklena atmosfera, jer se na stadionu očekuje dobra posjeta, međutim, ne vjerujem da ćemo podleći pritisku jer imamo dovoljno iskustva. U taboru Borca uvjereni su u siguran prolaz, dok u Čeliku smišljaju taktiku kojom bi priredili iznenađenje, a za to je potreban što bolji rezultat pred revanš u Nikšiću.
- Pokušaćemo da postignemo gol, jer pogodak u gostima donosi mnogo.
Po izjavama i najavama u banjalučkim novinama, Borac je već u Donjecku, ali nećemo se unaprijed predati. Nadam se da nećemo dozvoliti da se Banjalučni prošetaju do drugog kola – ističe Bubanja. – Naravno, kada su u pitanju dva meča, najvažnije je u prvom sačuvati svoju mrežu, tako da bi rezultat bez golova bio idealan, ali i svaki ishod koji se, realno, u Nikšiću može stići.
Šta može biti presudno u duelu sa Borcem?
- Imali su dobre pripreme, jake provjere i to može donijeti prevagu. Sa druge strane, ja ću tek nakon meča vidjeti na kojem su nivou moji igrači. Za nas je najvažnije da utakmicu otvorimo na pravi način, a nadam se da će paklena atmosfera, baš kao u finalu Kupa, mojim izabranicima biti dodatni motiv – zaključio je Bubanja.
Na konstataciju da
Borac nikada u Evropi nije uspio da preskoči prvu prepreku, kormilar Nikšićana je rekao:
- Znamo za taj podatak, na nama je da pokušamo da im pomognemo da tu tradiciju i nastave.
Stadion: Gradski. Kapacitet: 10.500. Sudija: S. Gezibijik. Pomoćnici: B. Dongen i D. Gusens (svi iz Holandije). Početak: 21,05.
Borac (4-2-3-1) Avdukić – Stupa, Milić, Žarić, Marković – Živković, Grahovac – Stokić, Krunić, Kantar – Dugić
Trener Slaviša Božičić
Čelik (4-2-3-1) Banović – Nikolić, Bojić, Radović, D. Bulatović – Adrović, Agović – Ivanović, Jovović, Zorić – Brnović
Trener Slavoljub Bubanja
###### Molimo Vas da poštujete naša autorska prava. Ovaj tekst je preuzet sa adrese
http://www.pobjeda.me/2012/07/04/celik- ... nja-luci/###########