|
Evo dan pred utakmicu,i moja su neka ocekivanja porasla,ne znam,bas sam odjednom optimistican.Milion puta smo napisali,samo se sebe mozemo plasiti u ovom dvomecu,i to je tako,bez dileme.Doslo je i to vrijeme kada smo ogromni favoriti u jednoj evropskoj utakmici,po svim parametrima,pa eto i po kladionicama,i moramo preuzeti tu ulogu.Gledajuci ekipu,mislim da smo jaci nego prosle sezone.U ovom 1.pretkolu nismo u punom sastavu,ali to ne treba biti vazno.
Na golmanskim pozicijama po prvi put,ja mislim imamo 3 odlicna golmana,a najbolji je naravno Avduka.Ogromno pojacanje za Evropu,a i za sezonu koja se blizi.Na beku Stupar,stoperi Markovic i Milic,da igra Boka ne bi nimalo sumnje imao da ce odbrana odigrati pefektno.Ali i ovako je jaka,3 od 4 igraca su starosjedioci,i tu problema ne bi trebalo biti.Kad se Boka vrati,to ce biti kompletno i mislim da nema brige.Sredina terena-Grahovac i Krunic su ostali,to su motori ekipe,od velike vaznosti je sto ih imamo na raspolaganju.Kada pogledamo krila imamo Kantara,Radulovica i Stokica,odlazak Stajica se nece osjetiti ni sekunde.U to sam siguran,jer su ova trojica bolji od njega.Jedina boljka,mozda,je taj napad,Dugic i Kunic.Dugic se dobro pokazao na pripremama,nadam se da ce mu realizacija biti bolja u zvanicnim utakmicama.Sto se Kunica tice,ne znam,dobar je igrac,mlad,samo sto imam neki utisak da sve golove koje je dao prosle sezone,dao je zahvaljujuci Bilbiji.Nekako bojim se da bez njega ne moze nista.
Uglavnom sve je na nama,ovo nam je istorijska sansa da prodjemo jedno pretkolo u Evropi,i da odigramo minimum 4 evropske utakmice.Osim toga,tu su i pare u pitanju,povecavanje koeficijenta,puno je dobrih stvari koje nam moze donijeti prolazak.Sutra 2:0 uz dobru igru,ja zadovoljan.
Sto se posjete tice...Sta ja znam.U jednu ruku,evropska utakmica,odlican nocni termin,nema vrucine,mogu ljudi stici i zbog posla,jeftine ulaznice,i ono najbitnije,ne gledanje Borca na Gradskom stadionu duuuugo,duuugo vremena!Ako bi ijedan faktor mogao presuditi,to ce biti ovo zadnje.Sjecam se onda,kad smo kaznjeni cini mi se zbog Slavije,da je onda prvo kolo sljedece sezone bio Zrinjski,stadion je bio krcat,kop prepun,atmosfera odlicna,navijanje perfektno,ubili smo Zrinjski 3:0.Jos nije bilo stolica,znaci moglo je vise ljudi stati.Potajno se nadam da bi se to moglo ponoviti i sada...Jedino eto taj "mentalitet" ljudi moze sve pokvariti,da dolaze zbog protivnika,a ne zbog Borca.Vidjecemo,moramo biti optimisticni u vezi svega.
Banjaluko probudi se,podrzi Velikana!
_________________ Robin je saren,al je Betmen crn.
|