|
citam ovu polemiku izmedju pinkare i batice,i tacno razumijem i jednog i drugog....isti sam kao batica,do danas sam mislio da sam jedini koji nikad ni u snu nece napisati nesto uvredljivo za nekog igraca borca...ni na sportsport,ni na forumu lesinara,ni ovdje,nigdje gdje sam bio nisam nikad ni slova mogao napisati protiv nekog naseg igraca...ako iko laje ovdje,lajem ja,po svima,predsjednicima,premijerima,gradonacelnicima,pa i nasim trenerima,clanovima uprave,ali jednostavno mi je to nepojmljivo navijati za jedan klub a o njegovim igracima pisati da su balerine,curice,placenici,djevojcice,nek se napuse q.....odrastao sam u vrijeme kad je igrac borca bio pojam,SVETINJA!!! nije bilo kao danas play stationa,facebooka,pes-a,foruma,balona,termina,svaka banjalucka livada,svako igraliste je bilo od jutra do mraka ispunjena banjaluckim mladicima...svi smo igrali,desetine hiljada,a samo onih 11 probranih je moglo obuci najdrazi dres,i svi smo u njih gledali kao u bozanstva!..oni su za nas bili nesto nadrealno,nadljudi,maltene bozanstva....nije bilo kao danas,tata bogat,ima sincica,plati treneru,manageru i mali antitalent igra...borac je bio prepoznatljiv po tome sto su u svim njegovim generacijama glavni igraci,i 90% tima cinili banjalucani....a podatak da su centarfori u tri razlicite generacije bili iz skoro iste ulice na mejdanu je za guinesa...prvo emir jusic,pa paso becirbasic,pa fiser ibrahimbegovic...ne vjerujem da u svijetu ima slican primjer...
sa druge strane,potpuno razumijem i kolegu @pinkara......danas jedan perica ivetic ucjenjuje borac ide u rudar iz borca zbog neke mizerije...a dok je borac bio borac,isli smo u ljubiju igrat samo kad prebace normu u rudniku,pa da malo uvelicamo narodno veselje....danas je borac postao socijalna ustanova za neke poluigrace,prihvatiliste dok ne dodje adekvatna ponuda iz irana,turkmenistana,kazahstana ili uzbekistana....danasnji borcevac (puzigaca) ce otici iz borca u celik za 200 evra vecu platu (koju naravno nije ni dobio),ili marko maksimovic i vule u sarajevo.....danasnji borcevac smatra da ima pravo bojkovat trenera i sprdat se sa dresom koje su nosile generacije i generacije velikih igraca,setkajuci se po terenu u gradaccu ili trebinju da bi smijenio trenera...
a kakva "klasa" su ovi danasnji u odnosu na nekadasnje,najbolje neka ilustruje primjer da su ti banjalucani igrali ravnopravno sa anderlehtom koji je osvojio evropski kup te godine! pa vi sad zamislite tu analogiju,da ovi pomenuti igraju protiv chelsea ili atletico madrida...
zato kazem,potpuno vas razumijem obojicu,baticu zato sto je isti kao ja,a pinkaru sto ne moze vise gledati poluigrace kako se preseravaju...
ja ne mogu protiv sebe,i dalje necu pisat protiv igraca (iako godinama sanjam da vidim bar cetiri uspjesna dodavanja na protivnickoj polovini,a rijetkost je i da neko tacno doda loptu na 5 metara najblizem igracu do sebe!),ali necu ni brisat ko ima drugacije misljenje..
_________________ "Možete da budete najbolji student ili najbolji stručnjak u nekoj oblasti ali ako niste u sistemu vlasti, ako niste dio vlasti, sve je to zabluda''
|