Ovu utakmicu protiv Slaven Belupa,nema sta posebno komentarisati,nit smo je gledali,niti smo u mogucnosti nesto reci,ali eto ja vjerujem forumasima,koji su od izvora saznali da smo solidno igrali.Sto neko napisa,malo je samo bezveze sto smo dosli uopste u situaciju,da mi tek igramo prvu pripremnu utakmicu,bukvalno 7 dana pred Evropu,a protivnik vec cetvrtu,ili koju vec.Ali navikli smo,tako je to kad navijas za Borac,sve je nelogicno,i sve je sapunica.

Fino je sto je Dugic odmah dao gol,i imao nekoliko dobrih prilika,kao i Stokic.
Sto se Evrope tice,sta ja znam,mogli smo i bolje,a i puno gore proci.Ako gledamo navijacki,sto se gostovanja tice,mislim da bolje nije moglo od Celika,prva stvar ne treba pasos,druga stvar udaljenost,s obzirom na nasa gostovanja u ligi,Siroki,Mostar,Trebinje,pa i Sarajevo,Zvornik,i nije toliko daleka,navikli smo.Treca stvar,Niskicko pivo.

Opet imamo situaciju da igramo protiv drugoligasa,koji je osvojio kup(Lozana).S tim da je Lozana za Celik,jebena Barselona.Kad cujem price,Celik me podsjeca na te umjetne projekte,tipa Laktasa,Igokee,uzeo ih neki bajson pod svoje,i hoce da napravi neki klub.Kupuju se navijaci,radi se sve ono nenormalno.Da li je tako stvarno,ne znam,ali eto.Zajebano je to,sto smo izvukli balkanski mentalitet,i onda je sve moguce,pa je glupo neke prognoze raditi.Mislim da nas ceka jako teska utakmica,tvrda,ali sto se prolaza tice,sve je u nasim rukama.Samo mi,sami sebe mozemo izbaciti.Prvu utakmicu igramo kuci,i tu bi trebali vecinu posla zavrsiti.Neke triler zavrsnice u Niksicu mi stvarno ne bi sjele.Nakon ovakve sugave sezone,daj da jednom uradimo sve kako treba.
5.jula ocekujem pun Gradski stadion.Shvatam ja da je protivnik "neatraktivan",na nivou Travnika,da ce ulaznice biti skuplje malo,ali mi Borca nismo gledali kuci ne pamtim.Vjerujem da su se ljudi pozeljeli utakmica,ja licno ne mogu docekati,kao na iglama sam.Uostalom,ipak je to Liga Evrope,pa ko god bio protivnik.Ako nista,otvaranje nove tribine,i to ce biti novina,mozda privuce ljude.
O Metalurgu je glupo pricati,do njih je puno posla,ali uopsteno te ekipe iz istocnog bloka su jebene do bola,pogledajmo samo sta rade po Evropi,stalno ih ima u grupnim fazama,i uvijek odigraju dobro.Ukrajinska liga bas jaka,pa i oni ako nisu kvalitetom ni blizu Sahtara,Dinama i ostalih,opet se s njima guzvaju svaku sezonu,tako da...Uglavnom ako dodjemo do njih,ne treba se predavati,odigrati muski,pa sta bude.
Za sad,Celik u mislima.