Utakmica protiv Slavena treba biti mali znak za uzbunu mada je istina da je naša prva pripremna, ali se postavlja pitanje zašto je Slavenu već 4., a nama prva a mi se pripremamo za prvo pretkolo a oni za drugo.
Treba reći i to da je Slaven u drugom izmijenio svih 11 igrača a mi gotovo u najjačem, i priča trener da je zadovoljan porazom od njih 10 dana prije naše utakmice, koju bih nazvao utakmicom sezone jer su za mene evropske utakmice zenit, a ne ligaške kako se ovi naši ponašaju, i tim kompletiraju poslije Evrope. A ovdje su pare, ovdje se kupuju dobrom igrom i navijači za cijelu iduću sezonu. Istina fulio je Dugić 3 zicera, Stokić 1 ali očekivao sam bolji rezultat a opravdanje za boraz je da su oni spremniji i uigraniji a nama Evropa na vratima

Nije crveno ali treba ovo najozbiljnije shvatiti tj. dodatno uozbiljiti priču
Naš tim:
Borac je igrao u sastavu: Avdukić, Stupar (od 80. Kunić), Žarić (od 55. St. Dujaković), Marković, Milić, Grahovac (od 46. O. Radulović), Živković, Krunić, Stokić (od 60. A. Radulović), Žižović (od 46. Kantar), Dugić.
Moram reći da sam razočaran da ni jedan BL medij a pogotovo ovi veći nije imao neku prigodnu emisiju ili prenos izvlačenja ili pustiti barem tekst na ekranu da se zna koga smo dobili neposredno nakon izvlačenja..., kao da je ovo predstavniku fudbala BL i RS 150 meč u Evropi pa gledaju na to rutinski i površno. Oko prenosa su već najavili da će otkupiti BG klubove pa me zanima kakav će biti odnos prema Borcu. Ne plaćamo mi pretpaltu da pola novca ide u FBih i da prenose oni svoje a od ostatka da ovi naši rasipaju na beogradske klubove. Ovo je RS i naši klubovi u Evropi su prioritet a za ostalo ako bude, bude