Citiraj:
Kuduzović: Borac je bolji od nikšićkog Čelika
Slobodan sam igrač, a nije isključeno da sljedeću sezonu ponovo obučem dres zeničkog Čelika, kazao je za Scsport.ba Elmir Kuduzović
Nogometaši Borca u okviru prvog pretkola Evropske lige, snage će odmjeriti sa ekipom Čelika iz Nikšića, osvajaća Kupa Crne Gore u prošloj sezoni. Za crnogorski klub, u prošloj sezoni sa velikim uspjehom, igrao je bivši igrač Željezničara, Slobode i Čelika, Elmir Kuduzović, koji je mišljenja da Borac ima više šansi za prolazak od ekipe iz Nikšića.
"Ekipa Čelika ima nekoliko dobrih pojedinaca od golmana Banovića, koji je nekad branio i bio kapiten u Crvenoj Zvezdi, do stopera Bojića i veznjaka Radovića. Pored mene, na kraju sezone je klub napustilo dosta prvotimaca poput Dubljevića, Bulatovića i Vukelje koji je nekad upravo nastupao za Partizan, te Borac i Slaviju iz naše lige.Mislim da je trenutno Borac bolji od Čelika i da će u dvije teške utakmice proći u narednu rundu takmičenja", kaže 27-godišnji lijevi bočni.
Ima nekoliko ponuda kada je u pitanju nastavak karijere
"Imam pozive od par Premijerligaša, ali još ništa ne znam. Zvao me nedavno potpredsjednik Čelika, Nihad Perčo, koji je kazao da je želja Uprave i navijača da se vratim na Bilino polje. Naravno da mi laska interes takvog kluba, jer sam se za kratko vrijeme boravka u Zenici uvjerio kako ljudi žive za taj klub, tako da nije isključeno da sljedeću sezonu ponovo obućem crno-crveni dres", kazao je za Scsort.ba, Elmir Kuduzović.