Све је дошло помало брзо и изненађујуће, нисам планирао да преузимам ни једну екипу до краја сезоне, због приватних обавеза, али нисам могао да одбијем позив рукометног великана Борца.

Рекао је ово за "Глас Српске" чувена "златна левица" југословенског рукомета, некадашњи играч и тренер Црвене звезде, не тако давно и селектор репрезентације Србије Јовица Цветковић.
Он ће данас потписати уговор и званично постати тренер Борца м:тел.
- Не могу рећи да ми не ласка што се руководство Борца сетило баш мене, нисмо пуно преговарали, постојала је обострана жеља и надам се да ћемо сви заједно испунити циљеве који су пред нама, а један од главних свакако је освајања првенства БиХ. Свидела ми се гарнитура људи који су дошли у Београд, млади, воле Борац и то је додатни стимуланс - рекао је Цветковић ће данас потписати уговор до краја сезоне, а тек онда разговарати о евентуалном продужетку сарадње.
Својевремено најбољи десни бек на свијету, освајач двије титуле Лиге шампиона са Металопластиком и првак свијета са Југославијом већ се упознао са играчима и укратко им предочио шта од њих очекује.
- Навикао сам да имам добар однос са играчима, али битно је да имам и са руководством клуба. Према оном што сам видео, добре атмосфере у Борцу неће недостајати. Одгледао сам тренинг, неколико искуснијих играча познајем, а видео сам да има много младих што ми је изузетно драго.
Каже да воли да ради са младим играчима које може да усмери и помогне да постану још бољи рукометаши.
- Исто тако код мене нема много сентименталности. Волим да играчи тачно знају шта се од њих тражи и надам се да ће временом увидети све што желим од њих. Покушаћу да им објасним да све што тражим од њих има има директан утицај на њихов начин игре и да настојим да од сваког извучем најбоље. Већ сам им поделио задатке које, без обзира што се не познајемо, треба да испуњавају. То су пре свега дисциплина, пружање максимума и јак темпо током читавих 60 минута - истакао је Цветковић.
Човјек који је током три године на мјесту селектора Србије у потпуности измијенио и унаприједио начин игре "орлова" наглашава да неће одустати од своје филозофије рукомета.
- Још 1993. године сам схватио да се у рукомету ствари мењају. Могу слободно рећи да сам ишао мало испред времена на овим просторима и да сам форсирао игру, која се нажалост још увек у потпуности није адаптирала на овим просторима. У Борцу ћу покушати да унапредим игру, а да резултати не трпе превише. Сви треба да буду свесни да ће бити тешко, али уколико сви дамо све од себе, надам се да можемо да успемо - рекао је Цветковић.
До краја SEHA лиге остала су још два кола, а први меч на којем ће Цветковић водити Борац јесте утакмица против Татрана из Прешова 19. марта.
- Они су тренутно јача екипа, али ћу покушати, пре свега на психолошком плану да спремим екипу. Ове две утакмице, уз још неколико пријатељских послужиће као уигравање за оно главно што следи, а то је Лига 6 и евентуални "Фајнал-фор" Купа - закључио је Цветковић.
SEHA лигаИскусни стручњак заговорник је SEHA лиге, али не по сваку цијену.
- Идеја о овој лиги је врло добра, али не мислим да клубови попут Борца имају нешто од ње уколико изгубе деведесет одсто мечева. Није добро да млади играчи губе сваки меч, а да их неко убеђује да напредују. Волео бих да Борац поред SEHA лиге игра и домаће првенство, да могу да уиграм свих 16 играча на начин како желим, али шта је ту је - рекао је Цветковић.
Колектив на првом мјестуЦветковић је истакао да жели хомогену екипу Борца у којој ће сви играчи имати своју улогу.
- Својевремено сам у Звезди чуо од једног играча синтагму "ко додаје тај се не продаје". Свестан сам да има и таквих рукометаша, али то код мене не може да прође. Колективна игра је на првом месту, јер само тако долазе резултати, атмосфера је врхунска, а сви у клубу буду задовољни - рекао је Цветковић.