banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Avg 2025, 23:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7344 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 368  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jul 2012, 00:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
ех...

http://www.sportske.net/vest/rukomet/sr ... 86081.html

и како ја нисам чуо да ми имамо оваквог талента код нас?

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2012, 11:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Apr 2012, 15:55
Ne znam zasto se meni cini da se taj momak preziva Radulovic i da je igrao za mladje kategorije ili Borac 2 ?

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2012, 11:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
sony3 je napisao:
Ne znam zasto se meni cini da se taj momak preziva Radulovic i da je igrao za mladje kategorije ili Borac 2 ?

citao sam negdje

posto su mu se starci razveli uzeo je majcino prezime pa je sad terzic

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2012, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

u svakom slucaju steta sto ode :( nije mi jasno sta rade ovi iz kluba. Sta se desava tamo trenutno?

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2012, 11:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2011, 14:43
Шајин je napisao:
u svakom slucaju steta sto ode :( nije mi jasno sta rade ovi iz kluba. Sta se desava tamo trenutno?

znace se uskoro sve, treba samo jos kvorum da se ostvari pa da bude i oficijalno!

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2012, 19:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2012, 12:39
Гледаћемо опет Ђукића и Карачића у Борику...додуше у гостујућем тиму.
Брест ушао у СЕХУ.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2012, 19:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ko je ostao od starih igraca?

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2012, 20:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

wizzy_bl je napisao:
Ko je ostao od starih igraca?

To ni Đogo ne zna

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2012, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

читам у јучерашњем Блицу, заборавио сам к оје изјавио наводно стварни дуг Борца је око милион КМ. нешто спомињу идеју да се РК претвори у дионичарско друштво или нешто тако

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2012, 23:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Бабић остао предсједник и најавио излазак из кризе
Citiraj:
Једногласном одлуком чланова Скупштине Борац м:тел, досадашњи предсједник Управног одбора Игор Бабић, који је понудио оставку због лоших резултата протекле године, биће и даље на челу "великана из Господске", бар до септембра и изборне Скупштине.
Slika
- Већ сам рекао да нисам задовољан резултатима у прошлој сезони и зато сам понудио свој мандат на разматрање Скупштини. сада настављамо са радом и могу да кажем да актуелна Управа има план како да консолидује тренутну ситуацију - казао је Бабић.

За разлику од 4. јула и отказивања Скупштине због недостатка кворума, у сриједу се окупило 18 од 31 делегата, али и бивши заслужни рукометаши и пријатељи клуба, који су имали конструктивне приједлоге како да се превазиђе тренутна криза у Борцу, да поново постане стабилан клуб са шампионским амбицијама.

- У финансијском извјештају навели смо тренутна дуговања клуба која износе 560.000 марака, док ћемо у идућој години располагати буџетом од 450.000 до 500.000 марака. План је да 150.000 потрошимо на санацију дугова и обезбиједимо да клуб нормално функционише, 300.000 би био фонд прве екипе, у шта се рачунају плате играчима, тренерима и радницима у клубу, а 30.000 марака би уложили у омладински погон - истакао је Бабић.

Он се осврнуо и на два приједлога који су стигли на адресу Управе о томе како би клуб требао да функционише у будућности.

- Први приједлог послао је Синиша Бабић, то је једна добро урађена SWOT анализа у којој се наводи каквом политиком клуб треба да се води у сљедећем периоду, али без конкретних приједлога и финансијске конструкције. Други приједлог који је пристигао од Мире Бијелића је широка макро и микро организација клуба, која изискује велики број запослених, самим тим и велике трошкове, па не вјерујем да је добро рјешење у овом тренутку - рекао је Бабић.

Током Скупштине расправљало се и о сениорском саставу и Стручном штабу и том приликом истакнуто је да важећи уговор са клубом има Срђан Тривунџа и осам младих играча. Дефинитивно су отишли Станко Сабљић, Милан Ђукић, Марко Панић и Иван Карачић, а свим осталима је истекао уговор па ће се са њима разговарати о продужетку сарадње, али по смањеним примањима у односу на прошли период.

- План је да се клуб ослони на талентовану дјецу из Бањалуке, не само из Борца, него и других клубова, а предводиће их и тренер из Бањалуке. Обавили смо већ неке контакте и убрзо ћемо ријешити ово питање. У сљедећој години титула нам неће бити циљ, важно је да се консолидујемо, а имамо и четворогодишњи план повратка клуба на стазе успјеха, о којем ћемо детаљније разговарати на сједницама Управног одбора - закључио је Бабић.

Пивотмени

Занимљиво је било опажање члана шампионске генерације Борца из 1976. године Раде Унчанина како у клубу раде или су радили све сами пивотмени.

- Директор је Борис Ђого, а са дјецом раде Драган Сировина и Бојан Црномарковић. Ранији тренер је био Драшко Будиша а са првим тимом је радио и Маринко Торбица као и Дарко Караџа. Сви они су са рукометном техником на "ви" јер имају само два окрета лијево и десно на линији. A нама требају тренери који ће дјецу учити 20 основних рукометних елемената - казао је Унчанин.

Стручна комисија

Скупштина је усвојила приједлог да се коначно формира Стручна комисија.

- Иако је приједлог за формирање Стручне комисије, која би савјетима помогла приликом довођења играча, али и других питања састављене од бивших рукометаша Борца, одавно постојао досада није постојала. Она ће ускоро бити формирана - истакао је Бабић.

Уговори

Највећи дио дуговања од 560.000 КМ односи се на неисплаћене зараде играчима.

- Сигурно је да ће неко одговарати за потписивање високих уговора - кратко је рекао Бабић.

Спортски директор Горан Малић рекао је да прихвата дио одговорности уколико треба, али да није био на тој функцији када су у клуб довођени играчи и да у свом мандату није довео ниједног рукометаша.

http://www.glassrpske.com/sport/republi ... 85421.html

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 00:15 
Veteran
Veteran

ODRŽANA SKUPŠTINA RUKOMETNOG KLUBA BORAC M:TEL
Babić ostaje, a oslonac će biti domaći igrači
Citiraj:
Predsednik Upravnog odbora Rukometnog kluba Borac m:tel Igor Babić dobio je poverenje klupske Skupštine da zajedno sa svojim saradnicima i dalje vodi posrnuli banjalučki kolektiv, koji je u protekloj sezoni šokantno ostao bez oba domaća trofeja.
Slika
BURAN SASTANAK Detalj sa zasedanja Skupštine

Novi-stari predsednik je na vanrednom zasedanju najvišeg tela prezentovao plan Uprave za narednu sezonu, prema kojem će klupski budžet biti drastično smanjen i neće prelaziti 500.000 maraka. Babić je jasno naglasio da će zbog trenutnog stanja ekipu i stručni štab činiti isključivo domaći kadar, kao i da klub u takvim okolnostima nema šampionske ambicije. I pored toga, projekat Upravnog odbora je dobio jednoglasnu podršku Skupštine, što znači i da će isti saziv UO ostati barem do naredne sednice.
Traži se trener

Prvi čovek "crveno-plavih" je u svom izlaganju pojasnio kako će Borac obezbediti pola miliona maraka i na šta će ih potrošiti.
Slika
NOVI-STARI PREDSEDNIK UO Igor Babić zadržao poziciju

- Svesni smo da moramo bolje. Nažalost, sponzora nema ni na vidiku, jer oni nemaju motiva da finansiraju u sport, pošto nemaju poreske olakšice. U takvoj situaciji možemo da računamo na 220.000 maraka od Grada, 150 i 100 hiljada od m:tel-a, odnosno Nove banke, te 30 od Vlade RS. Deo tog novca, 30.000 će biti uloženo u omladinsku školu, 150.000 na sanaciju dugova, a dok će troškovi prvog tima, stručnog štaba i zaposlenih iznositi 300.000 KM - poručio je Babić, dodajući da će se uskoro sastati sa predsednikom Srpske Miloradom Dodikom.

Bjelić: Slučaj za policiju

Bivši funkcioner Borca Miro Bjelić prisustvovao je Skupštini i, prema očekivanju, imao najviše zamerki. Član generacije "crveno-plavih" koja je 1976. godine pokorila Evrope prvo je istakao da ovo zasedanje nije moglo imati vanredni, već izveštajni karakter, te da je u tom slučaju prvo trebao da bude prezentovan izveštaj Nadzornog odbora.
- Uz to, dug ne može iznostiti 560.000 maraka, već 1,2 miliona. Nisu svi krivi za ovo stanje, već trojka Igor babić, Miroslav Mikeš i Boris Đogo. Oni treba da budu smenjenji. Borac je slučaj za policiju i nezavisnu revizorsku kuću - poručio je Bjelić.
Predsednik Borca m:tel je istakao da će Uprava u dogovoru sa predstavnicima Grada napraviti četverogodišnji elaborat postepenog razvoja.
On je dodao i da su na adresu kluba stigla dva predloga izlaska iz krize, te da su oba detaljno analizirana.
- Predlog Siniše Babića ne sadrži konkretne finansijske podatke, dok makro i mikro projekti Mire Bjelića predviđaju široku strukturu koja bi mnogo koštala. Ipak, nije isključeno da delovi ovih projekata nekada budu iskorišteni - naglasio je Babić i dodao da će naslednik trenera Dragana Markovića biti poznat u narednih nekoliko dana.

http://pressrs.ba/sr/sport/sportske_ves ... 4%8Di.html

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 09:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Подржавам план стабилизације од 2-3 године, гдје би требали санирати дуговања па макар се и не борили за титулу, мада је конкуренција у лиги најлошија у задњих 10 година. Мада, знајући наше прилике то ће у најбољем случају да се преполови.
Пара за нешто више нема ал опет је акутни проблем ово са спонзорима. Жалосно је да се пола нашег буџета ослања на паре Града и Владе. Град је већ у дубиози са 220мил дуга, државни буџет ће тек од следеће год бити под ударом и на шта се онда ослонити? 250 хиљада од мтела и Нове банке (која опстаје захваљујући аранжманима државе и од које ћемо добијати паре док је Радовић у Управи) :?:

Буџет првог тима је већ сад троструко мањи и треба послушати Бјелића и увести независну ревизорску кућу да се види шта се радило прошле сезоне са милионским буџетом и ко је све омастио брк. Заправо, ја би то поставио као услов и с позиције Града и Владе, али и са позиције спонзора као финансијера.

Бања Лука је била увијек највећи расадник рукометних талената, ал је некоме било у интересу форсирати "туђу дјецу" па су нам у међувремену дешавали и Малиновић и Терзић и многи други који су отишли (нећу рећи принуђени да оду). Ал ваљда је наплата станарине "професионална опредјељеност" неких људи у клубу.
Кадети су нам доминантни у земљи, ајде да их гурамо, да извучемо 3-4-5 сениора који ће бити класа, а не да се задовољавамо њиховим титулама у јуниорским и нижим селекцијама.
И свиђа ми се што постоји интересовање старије гарде за стање у клубу и не треба форсирати те људе "са црте" као некога ко треба научити дијете техници. Не треба пивоте искључити али их не треба ни претјерано форсирати.

На следећу сезону ће се мало теже моћи навићи али то је ваљда наша реалност. Ако ћемо као резултат тога скресати дуговања, добити млађи, бржи и јефтинији тим са 4-5 натпросјечних играча из наше школе и добити управу и тренера који ће 100% себе уложити у рад са клубом (а не којекаквим репрезентацијама) и ревизорски извјештај ја ћу бити задовољан.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 23:45 
Veteran
Veteran

Трнинићу кормило, Голић помоћник
Citiraj:
Нови тренер Борац м:тела је Зоран Трнинић, који се у петак састао са предсједником Управног одбора Игором Бабићем и том приликом постигао начелан договор о преузимању бриге о вицешампиону БиХ, сазнаје “Глас Српске” од извора блиских клубу.
Slika
Бабић је на ванредној Скупштини најавио да је близу рјешења за клупу великана из Господске улице, а Трнинић је још раније био најозбиљнији кандидат, а очекује се да званична промоција буде уприличена идуће седмице, када Управни одбор потврди његово именовање.

Како незванично сазнајемо, Трнинићев помоћник биће прослављени рукометаш и дијете Борца Небојша Голић. Још увијек се не зна да ли ће Голић обављати улогу помоћника шефа стручног штаба или координатора у стручном штабу.

http://www.glassrpske.com/sport/republi ... 85536.html

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 23:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

занима ме шта ови мало упућенији мисле о новом тренеру. ја нисам баш компетентан да ишта кажем

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2012, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Ode Vranješ valjda u Ademar Leon.
Pregovara se sa Damirom Delićem iz Izvidjača i Gradjanom iz Goražda.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2012, 15:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
RK se vratio nekoliko koraka unazad, sami su krivi i po svemu sudeći barem za 2-3 god. nećemo se vratiti na nivo na kojem smo bili prije samo par mjeseci. Fudbaleri su im skinuli teret sa leđa jer su pokazali da i oni mogu izgubiti od aucajdera kada je to najvažnije za stabilizaciju i razvoj kluba

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2012, 18:14 
Veteran
Veteran

Stojanović napušta Borac M:tel

Citiraj:
Vukašin Stojanović, već godinama standardni rukometni reprezentativac BiH, još ne zna gdje će nastaviti karijeru. Sigurno je jedino da to neće biti banjalučki Borac M:tel, u kojem je proveo prošlu sezonu.
Momak koji je iz Gajdobre, vojvođanskog mjesta, koje je pravi rasadnik vrhunskih rukometaša, stigao preko dobojske Sloge i sarajevske Bosne do španske lige, sada je na prekretnici. Još važe ponude i do 20. jula će donijeti konačnu odluku.
Trenutno je u Banjaluci, gdje se odmara sa djevojkom, a potom se vraća kući u Gajdobru, gdje će još jednom razmisliti o tome gdje će nastaviti karijeru.
"Sigurno ne ostajem u Borcu. To je jedino što u ovom trenutku znam, a gde ću igrati naredne sezone, još nisam odlučio. Ima mnogo ponuda, što iz inostranstva, što iz regiona. Sačekaću još malo i doneti odluku. Ukoliko ponude iz inostranstva ne budu preterano primamljive, onda ću se odlučiti za neki klub iz Srbije ili BiH", kaže Stojanović.
Iako je od baraža za Svjetsko prvenstvo u Španiji 2013. godine proteklo mjesec dana, Stojanović i dalje žali za propuštenom prilikom iz duela sa Njemačkom.
Svi nam govore da smo bili odlični i napravili veliki rezultat, a nema nas nigde
"Svi nas tapšu po leđima i govore nam da smo bili odlični i napravili veliki rezultat, a nema nas nigde. Jedino mi iz bivše Jugoslavije nećemo igrati na Svetskom prvenstvu. U prvoj utakmici napravili smo veliku glupost i kasnije se u Sarajevu nismo uspeli izvaditi. Uvek nam nešto fali da odemo na neko veliko takmičenje i to me počelo pomalo nervirati. Sada nas opet čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Danskoj i valjda je došlo vreme da ih prođemo. Grupa nam je prilično jaka sa Srbijom, Rusijom i Austrijom, ali postoji i varijanta u kojoj ide i treća najbolja selekcija iz kvalifikacija. Naravno da ne treba da razmišljamo o trećem mestu. Naprotiv, deklasirali smo Nemce i ne treba nikoga da se bojimo. Sa svim pobedama kući mislim da možemo do Danske. Bilo bi lepo konačno da zaigramo na velikoj sceni", smatra Stojanović.
Za lijevo krilo bh. tima prošla sezona sa Borcem bila je prilično neuspješna. Sa banjalučkim timom nije osvojio niti jedan trofej, što mu je dosta teško palo.
"Pošteno govoreći, ni meni nije jasno kako nismo ništa osvojili prošle sezone. Imali smo odličnu ekipu, najbolju u BiH, a nismo osvojili ni titulu, ni Kup. Nekako se u ključnim trenucima sezone poklopilo mnogo loših stvari i ništa nismo napravili. Stoga je logično da smo svi bili vrlo nezadovoljni sezonom", zaključio je bh. reprezentativac.

http://www.nezavisne.com/sport/rukomet/ ... 50028.html

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2012, 18:38 
Veteran
Veteran

Врањеш у Адемар Леону, 2 године...
Оде све што ваља...

Срећно, Владимире!

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2012, 18:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Dobar klub, svaka cast

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2012, 19:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Mali Terzić u Hamburgu,Vranješ u Ademar Leonu,Malinović koji je otjeran u Vespremu .
Jedino mi ne možemo otkriti talenat.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7344 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 368  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]