Žao mi je prije svega što ljudi koji u ovakvim vremenima izdvoje nešto od svoje crkavice i idu u na "finale" sezone, šlager, i na kraju prisustvuju silovanju zdravog razuma.
Nikad ne volim da tražim alibi u sudijama al ono sinoć je bilo nisko i jadno. 6-0 u isključenjima (ono njihovo zadnje ne računam!) u utakmici gdje je Slogi dozvoljena duplo agresivnija odbrana, u kojoj je Manjic zaslužio sam bar 2 isključenja (još se sjećam kad je izdigao Trivu sa dve ruke u prsa i poslozio na pod). Svaka čast Dobojlijama za one usiljene padove (isključenje Stanka kod naše kontre kad u skoku dodiruje ruku njihovog igrača a ovaj pada ko pokosen). Ali valjda taj tretman moramo trpiti u svim sportovima, i u BL je bilo siljenje za Slogu. Na kraju je jedan od njih (manjic ili medjic) nisam vidio dobro pokazao svoju malogradjansku stranu, al valjda i na to moramo navići u ovoj krasnoj zemlji i ligi.
Kad sam kod krasnog, ona sala sinoć je odraz ozbiljnosti saveza i kluba prema ovom sportu. Nisam dosao iz bl da se kojekakvi bilmezi naguravaju na mene, kvadratura onih tribina je ko kvadratura mog stana. I još ti tu donese onu sirenu od koje me i sad usi bole (ne znam koliko se čulo na tvu), a smetalo je i igračima. U normalnim, uredjenim ligama postavljeni su kriterijumi koje svako mora poštovati, min uslova za čije nepoštovanje dobijaš šut kartu, a još nas ladno možeš igrati na livadi pa će bilmezi reci nije do terena, do igrača je. Za sudije se nadam da šu zaradile bar za jedno ljetovanje sa sve ženom i djecom u Makarskoj.
O našim igračima i treneru nisam htio pisati, jer sam se nadao da će sinoć spasiti što se spasiti dalo. Al qrac, ista prica. Od 4 jača gostovanja mi smo sva 4 izgubili (dvaput goražde, Izvidjac i sloga). Da smo jednu samo od tih dobili imali bi jedan trofej!!! Već na startu se znalo da se u zadnjem kolu ne smije odlučivati, jer znamo na šta je spremna "kompanija" i da smo loši u gostimo ali opet dolazimo do toga.
Sinoć Marka krenuo sa Hansom, očekivano, ali nakon 20 min vidiš da ga ne ide, pa mjenjaj ga onda majku mu. Ubaci Marija, on skine sedmerac Vrazalicu a Marka opet vraća Hansa kojem očigledno ne ide!? Pana zatrese 4 gola, Marka ubacuje Obradovića 30 skoro vezanih minuta (dao je 2 lijepa gola alu Pana je bio za 2 klase bolji). Ono sinoć je bila utakmica bekova, krila nisu postojala! A znali smo da su tu najjači! Medjic sinoć dovoljno dobar za Borac! Stanku za sinoć kapa dole, primio je dobre batine. Karacic i Trivo ništa posebno, kao i na većini gostovanja. Ostali nisu vrijedni pomena. Odbrana jako loša, stalno pucala po sredini!
Njihovi navijači puno veći pritisak stvarali nego mi u Boriku...tu se moramo popravljati i mi i Lesinari. Ne shvatam da kod nas u 50oj min kreće balada Lesinara, a na terenu sjeva. Već sam pisao o prednosti rukomtnog navijanja i nadam se da će dogodine biti još bolje.
Realno do smjena će doći, Marka nije više za Borac, imao dosta sansi, sve prokockao...ljubazno se pozdraviti i zahvaliti sa njim. Ekipa će se mnogo pronjeniti...odlaze Djuka, Ivo, Pana, postoji interesovanje za Stanka iz bundesa, Stojanovića, Hansa...
Ovako ćemo bar ustediti koju hiljadu za neodlazak na onaj kvalifikacioni turnir, jer je evidentno da nismo na tom nivou. Ova nova evropska liga odma kreće iz nokaut faze što je bolje, ili jesi il nisi.
Sledeća godina će biti dosta slična ovoj po odnosu snaga i ja se samo nadam da nećemo opet biti "jedini, neprikosnoveni, apsolutni (i još opasnih riječi) favoriti!
_________________ Ана Карењина и друге жене све, нек` знају да си ти за мене једини!
|