E ovako....dodjem na forum nakon 2 sata i vidim da bih trebao pobrisati jedno 70 postova,i tako svaki drugi dan. Ovo je nekad bila tema za primjer,a sad sve vise lici na caffe,i ako se tako nastavi mnogi ozbiljni ljudi ce prestati pisati na njoj. U pokusaju da temi vratim nekadasnji kvalitet,za pocetak zabranjujem sav off topic (priznajem da sam i ja znao odlutati ko zna gdje na ovoj temi),i zabranjujem svaki govor mrznje i evo nekih rijeci koje vise necu tolerisati NIKOME.Turcin,ustasa,balija,arapi,suskovci,teherandzije,zeleni,itd,itd.....To je sto se tice nas,a sto se tice forumasa iz Federacije,dovoljno ce biti da mi se samo ucini da je neki post provokativan i bice pobrisan! Mozda cak i ne bude provokativan,ali ako se meni ucini da jeste-ide u smece!
Na drugim temama necu biti toliko rigorozan,rijetko ih i citam osim jedne-dvije i tamo neka kolege moderatori rade po svojim principima,ali do ove teme mi je bas stalo i hocu da bude vrh! Ako se nekome nova pravila ne svidjaju,neka jednostavno promjeni forum i bez pateticnih oprostajnih pisama prestane pisati,po principu "Putuj igumane i ne brini za manastir". Nece biti dozvoljeno vrijedjanje na temi cak ni u slucaju novog rata,a kamoli nekih medjunacionalnih incidenata ili navijackih nereda. Ako se desi nesto slicno dogadjajima protiv Zeljeznicara,u Mostaru ili na Grbavici,slobodno u podforumu Novosti i desavanja otvorite temu o tome i opletite koliko vam tamosnji modovi dozvole,ali na temi Borac je sa svakom vrstom vrijedjanja i off topica zavrseno,taman da to bude moj brat,takodje forumas,ili neko od cetrdesetak forumasa koje znam licno! Dugo se znamo,bar virtuelno,i necu predlagati nikakve banove,ali nece opstati na temi nijedan post koji krsi navedena pravila,jer smo stvarno na putu da dobru temu pretvorimo u cirkus.
_________________ "Možete da budete najbolji student ili najbolji stručnjak u nekoj oblasti ali ako niste u sistemu vlasti, ako niste dio vlasti, sve je to zabluda''
|