banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 30 Jun 2026, 22:20 Danas je 30 Jun 2026, 22:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 121543 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 1296, 1297, 1298, 1299, 1300, 1301, 1302 ... 6078  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ФК Борац
PostPoslato: 18 Avg 2011, 06:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 19:18
Ima li navijača Borca koji nije čuo za Senada Lupića, golgetera koji je 11. maja 1988. godine donio Borcu najvredniji trofej u njegovoj istoriji, Kup Maršala Tita. U tom antologijskom meču na Partizanovom stadionu Lupić je u 80. minutu matirao Diku Stojanovića i veliku Crvenu zvezdu tako bacio na koljena. Ta slika i danas je urezana u krv navijača "crveno-plavog" tima.

- Taj trenutak odredio je i moj život. Sjećam se svega kao juče. Durgutović je centrirao kao na tacni, lopta je, čini mi se, letjela satima, ispred mene Krivokapić, za glavu viši od mene, ali nije dobro procijenio let lopte, trzaj glavom, i lopta odlazi pored Stojanovića. Ni sam ne vjerujem da je gol dok ne čujem huk s tribina. Sve ostalo je istorija. I danas me bole leđa od tog skoka, ali ne žalim - prisjeća se najvećih trenutaka u svojoj karijeri Senad Lupić, koji danas živi i radi u Belgiji, gdje u Liježu vodi jednu nižerazrednu ekipu.

- U fudbalu sam, ali ovo danas nema veze s onim našim vremenima. Mi smo igrali iz gušta, bili drugari na terenu, ali i van njega. Onaj moj Borac mogao je da, kada krene sa svojom prepoznatljivom pas igrom, dobije bilo koju ekipu na svijetu. Barselona, Zvezda, Milan, Dinamo, bilo nam je svejedno, kada imamo svoj dan, u Banjoj Luci svi su padali. Prvo poluvrijeme s Metalistom utakmica je života te ekipe. Tvrdim da niko nikad s ovih prostora nije odigrao bolje poluvrijeme. Pogledajte snimak te utakmice, niti ima šta dodati, ni oduzeti. Savršenstvo! Nismo prošli dalje, ali ostalo je sjećanje na velikih 90 minuta, koje će teško ko nadmašiti - priča Lupić, koji je po plasmanu Borca u Prvu ligu SFRJ pronašao angažman u francuskom drugoligašu Ginjonu, a potom je uslijedio povratak, prvo u Sarajevo, pa i u Borac. Na debiju savladan je Pelister, a Lupa je postigao gol, kada je rat sve prekinuo.

- Danas zaista ne znam ništa, ne samo o Borcu, već o fudbalu uopšte na ovim prostorima. Ne uklapam se ja u ova vremena. Naravno, i dalje sam u kontaktu sa svim igračima iz generacije. Obavezno se moram javiti kapitenu Damiru Špici (smijeh), pa Kari, Ćeli, Sulji, Tonći, Lipetu, Bikiju, često se sastanemo i duboko u noć prisjećamo se svojih vremena. Na sreću, ostalo je mnogo neispričanih priča, ali i velikih utakmica - nastavio je Lupić, koji je te godine, kada je Borac uzeo trofej Kupa Jugoslavije, bio ubjedljivo prvi strijelac tog takmičenja s 19 pogodaka.

- Kada smo uzeli Kup, bila je velika borba da se plasiramo u jedinstvenu Drugu ligu. Gotovo sve golove one ključne na tom putu postigao sam ja, a sve se srećno završilo u posljednjem kolu kada smo mojim golom savladali brčansko Jedinstvo (1:0). Nastala je euforija, Evropa, borba za ulazak u Prvu ligu. Trener Josip Kuže bio je veliki motivator. Kada me je pitao koliko mogu postići golova u sezoni, kao iz topa sam odgovorio 25! On kaže, dosta je 19, toliko nam treba za Prvu ligu. Ne treba ni pogađati koliko sam ih na kraju dao, baš 19. Pored Kužea, velika zahvalnost ide i na adresu Hune Fazlića, ali čovjek koji me je preporodio bio je Đorđe Gerum. Iako nikad to nisam želio priznati, on mi je na dres stavio broj 11, a tada se počeli i golovi - poručio je Senad Lupić, igrač koji je obilježio zlatnu eru banjolučkog fudbala.

Daću gol glavom

Dan pred utakmicu sa Crvenom zvezdom u Beogradu poslije zvanične pres-konferencije, Lupić je u špaliru novinara, većinom beogradskih pred svima rekao:

- Daću gol glavom, i to će odlučiti pobjednika!

Nastao je smijeh u redovima sedme sile, ali 24 sata kasnije, Lupić je održao svoje obećanje postigavši najvredniji gol u istoriji Borca, i to baš glavom.

Nemoj mene, Josipe, molim te

Još jedna antologijska utakmica Borca jeste svakako s Proleterom za ulazak u Prvu ligu, koju su odlučili penali, kada je junak bio golman Ante Jakovljević, zaustavivši dva udarca.

- Na centru terena, trener Josip Kuže određuje izvođače penala i čita moje ime. Ja sam još prije utakmice bio sve dogovorio sa Francuzima oko transfera i nije mi padalo na pamet, da se, ne daj bože, oprostim od Borčevih navijača promašajem. Nemoj, Josipe, ako boga znaš, mene. Međutim, on je ostao neumoljiv. Na sreću, pogodio sam, ali i sada mi zadrhte noge od tog detalja. Tih 40 metara sa centra do bijele tačke prošao sam u polusnu. Ko nije doživio ne zna kakve su to muke - prisjeća se Lupić

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 09:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
Citam danas u Press-u,na probu dosao neki Luka Djukic,21 godinu ima,igra lijevog beka valjda,iz Australije dosao,igrao tamo prvu i drugu ligu...

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Sad se ne sjecam ko me sam poslao PP za tog momka da ga progura nekako u klub jer momka znam licno i izgleda da sam ga uspjeo nagovoriti da odustane od Spartaka iz Subotice :D

Igra na poziciji stopera koliko znam i dosta je visok nesto slicno Markovicu .

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 10:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
Cosa Nostra je napisao:
Sad se ne sjecam ko me sam poslao PP za tog momka da ga progura nekako u klub jer momka znam licno i izgleda da sam ga uspjeo nagovoriti da odustane od Spartaka iz Subotice :D

Igra na poziciji stopera koliko znam i dosta je visok nesto slicno Markovicu .

daj vidi da se sredi nesto oko ovog sopa i marketinga, mogao bi i izgradnju sjevera i juga pogurati....

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 10:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2010, 23:04
Ако није задовољио Спартак, тешко да ће и нас. Нама на беку треба играч типа Беновића, омален, брз, продоран.

Ево података о Ђукићу са YouTube-a:

- Primary Position: Central Defender / Штопер
- Other Positions: Left Back / Леви Бек
- Dominant Foot: Left but good with Right
- DOB: 25th of November 1990
- Height: 6 ft 3 / 190cms
- Weight: 185lbs / 84kgs
- Country of Citizenship: Australia
- Languages: English and Serbian

Attributes:
- Strong in the air and great first touch
- Exceptional passing and calm on the ball
- Excellent in dead ball situations
- Strong leadership with uncompromising dedication and team play

Football Achievements:
- 2010 -- Blacktown City FC (First Grade Champions NSW Premier League)
- 2009-2010 -- Central Coast Mariners Youth Team (Minor Premiers Hyundai A League)

http://www.youtube.com/watch?v=iT0W7XUj2UQ

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 10:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja bi po opisu rekao da je to lusio, najmanje

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 10:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
Attributes:
- Strong in the air and great first touch
- Exceptional passing and calm on the ball
- Excellent in dead ball situations
- Strong leadership with uncompromising dedication and team play

Izgleda da je ovdje rijec o jednom od najboljih bekova na svijetu.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 11:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

On je odigrao dve utakmice za Spartak protiv Debrecina i Osijeka i u obe utakmice primili su veoma malo golova i on se odlicno pokazao tako da nije bio problem ta njegova igra vec nesto sasvim drugo.

Najbolje od svega sto se on sam ponudio Borcu i sto je potpuno besplatan igrac .

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 11:09 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Cosa Nostra je napisao:
On je odigrao dve utakmice za Spartak protiv Debrecina i Osijeka i u obe utakmice primili su veoma malo golova i on se odlicno pokazao tako da nije bio problem ta njegova igra vec nesto sasvim drugo.

Najbolje od svega sto se on sam ponudio Borcu i sto je potpuno besplatan igrac .

Niko nije besplatan, izuzev ako se fudbalom bavi rekreativno, ali valjda smo završili sa rekreativcima...

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 11:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jan 2011, 18:35
У Б тиму Борца, у халф линији, играо је и Лука Ђукић, који је стигао из Аустралије и, по свему судећи, остаће у табору Борца.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 11:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
refreshbl1926 je napisao:
У Б тиму Борца, у халф линији, играо је и Лука Ђукић, који је стигао из Аустралије и, по свему судећи, остаће у табору Борца.

Само одбрану појачавамо :lol: :lol: :lol:

Нек каже неко Цвелету да купи још једног нападача.

П.С. Јел жив Ковачевић,није лош био у Хаифи?

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 11:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pusti ti kovacevica, bolje nam reci ko je maca sa avatara

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 11:56 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Ziv, zdrav, prav i ceka svoju sansu, mada je Markan sve blize.
:D

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 12:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
subzero81 je napisao:

Оћеш мацу или пиву, одлучи се, не можеш једном гузицом и на некатар и на цицике-мицике :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 19:38
Лука Ђукић је тотално неспреман дошао на пробу и вјероватно неће остати, док се Мацановић, како Цвеле рече, од свих играча који су били на проби најбоље показао и остаје. Углавном, све ћете ускоро чути на пресу...

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 12:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
hvala Shadow.

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 12:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Krivo mi je zbog Luke jer stvarno ima potencijala :(

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 12:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Нова Варош je napisao:
subzero81 je napisao:

Оћеш мацу или пиву, одлучи се, не можеш једном гузицом и на некатар и на цицике-мицике :lol: :lol:

brate nektar je za u ruku , a cica-maca.....a to dvoje zajedno ide ekstra

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
subzero81 je napisao:
Ima li navijača Borca koji nije čuo za Senada Lupića, golgetera koji je 11. maja 1988. godine donio Borcu najvredniji trofej u njegovoj istoriji, Kup Maršala Tita. U tom antologijskom meču na Partizanovom stadionu Lupić je u 80. minutu matirao Diku Stojanovića i veliku Crvenu zvezdu tako bacio na koljena. Ta slika i danas je urezana u krv navijača "crveno-plavog" tima.

- Taj trenutak odredio je i moj život. Sjećam se svega kao juče. Durgutović je centrirao kao na tacni, lopta je, čini mi se, letjela satima, ispred mene Krivokapić, za glavu viši od mene, ali nije dobro procijenio let lopte, trzaj glavom, i lopta odlazi pored Stojanovića. Ni sam ne vjerujem da je gol dok ne čujem huk s tribina. Sve ostalo je istorija. I danas me bole leđa od tog skoka, ali ne žalim - prisjeća se najvećih trenutaka u svojoj karijeri Senad Lupić, koji danas živi i radi u Belgiji, gdje u Liježu vodi jednu nižerazrednu ekipu.

- U fudbalu sam, ali ovo danas nema veze s onim našim vremenima. Mi smo igrali iz gušta, bili drugari na terenu, ali i van njega. Onaj moj Borac mogao je da, kada krene sa svojom prepoznatljivom pas igrom, dobije bilo koju ekipu na svijetu. Barselona, Zvezda, Milan, Dinamo, bilo nam je svejedno, kada imamo svoj dan, u Banjoj Luci svi su padali. Prvo poluvrijeme s Metalistom utakmica je života te ekipe. Tvrdim da niko nikad s ovih prostora nije odigrao bolje poluvrijeme. Pogledajte snimak te utakmice, niti ima šta dodati, ni oduzeti. Savršenstvo! Nismo prošli dalje, ali ostalo je sjećanje na velikih 90 minuta, koje će teško ko nadmašiti - priča Lupić, koji je po plasmanu Borca u Prvu ligu SFRJ pronašao angažman u francuskom drugoligašu Ginjonu, a potom je uslijedio povratak, prvo u Sarajevo, pa i u Borac. Na debiju savladan je Pelister, a Lupa je postigao gol, kada je rat sve prekinuo.

- Danas zaista ne znam ništa, ne samo o Borcu, već o fudbalu uopšte na ovim prostorima. Ne uklapam se ja u ova vremena. Naravno, i dalje sam u kontaktu sa svim igračima iz generacije. Obavezno se moram javiti kapitenu Damiru Špici (smijeh), pa Kari, Ćeli, Sulji, Tonći, Lipetu, Bikiju, često se sastanemo i duboko u noć prisjećamo se svojih vremena. Na sreću, ostalo je mnogo neispričanih priča, ali i velikih utakmica - nastavio je Lupić, koji je te godine, kada je Borac uzeo trofej Kupa Jugoslavije, bio ubjedljivo prvi strijelac tog takmičenja s 19 pogodaka.

- Kada smo uzeli Kup, bila je velika borba da se plasiramo u jedinstvenu Drugu ligu. Gotovo sve golove one ključne na tom putu postigao sam ja, a sve se srećno završilo u posljednjem kolu kada smo mojim golom savladali brčansko Jedinstvo (1:0). Nastala je euforija, Evropa, borba za ulazak u Prvu ligu. Trener Josip Kuže bio je veliki motivator. Kada me je pitao koliko mogu postići golova u sezoni, kao iz topa sam odgovorio 25! On kaže, dosta je 19, toliko nam treba za Prvu ligu. Ne treba ni pogađati koliko sam ih na kraju dao, baš 19. Pored Kužea, velika zahvalnost ide i na adresu Hune Fazlića, ali čovjek koji me je preporodio bio je Đorđe Gerum. Iako nikad to nisam želio priznati, on mi je na dres stavio broj 11, a tada se počeli i golovi - poručio je Senad Lupić, igrač koji je obilježio zlatnu eru banjolučkog fudbala.

Daću gol glavom

Dan pred utakmicu sa Crvenom zvezdom u Beogradu poslije zvanične pres-konferencije, Lupić je u špaliru novinara, većinom beogradskih pred svima rekao:

- Daću gol glavom, i to će odlučiti pobjednika!

Nastao je smijeh u redovima sedme sile, ali 24 sata kasnije, Lupić je održao svoje obećanje postigavši najvredniji gol u istoriji Borca, i to baš glavom.

Nemoj mene, Josipe, molim te

Još jedna antologijska utakmica Borca jeste svakako s Proleterom za ulazak u Prvu ligu, koju su odlučili penali, kada je junak bio golman Ante Jakovljević, zaustavivši dva udarca.

- Na centru terena, trener Josip Kuže određuje izvođače penala i čita moje ime. Ja sam još prije utakmice bio sve dogovorio sa Francuzima oko transfera i nije mi padalo na pamet, da se, ne daj bože, oprostim od Borčevih navijača promašajem. Nemoj, Josipe, ako boga znaš, mene. Međutim, on je ostao neumoljiv. Na sreću, pogodio sam, ali i sada mi zadrhte noge od tog detalja. Tih 40 metara sa centra do bijele tačke prošao sam u polusnu. Ko nije doživio ne zna kakve su to muke - prisjeća se Lupić

Lupa, raja sa Mejdana ga je uvijek gotivila, jedno vrijeme je stanovao i nesem komsiluku, uvjek je bio za raju, nas mlade je gotivio maksimalno. Tada su bila neka druga vremena, cijeli grad je zivio za Borac, ali mislim da lagano se ide opet tim putem. Inace Lupa svrati svake god u BL (zivi u Belgiji, drzi kafanu :wink: ), pricao nam je da je svartio do kluba prije par godina, i da ga niko nije htio da pozdravi, ali hvala Bogu danas su podpuno drugi vijetrovi u nasem Borcu.

I naravno vec tradicionalno sutra ekipa lagano krece za Siroki, preko Mostara, po nova 3boda :D :D

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2011, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
Shadow je napisao:
Лука Ђукић је тотално неспреман дошао на пробу и вјероватно неће остати, док се Мацановић, како Цвеле рече, од свих играча који су били на проби најбоље показао и остаје. Углавном, све ћете ускоро чути на пресу...

Maca je masina.Brzi je od Bucana. :D

Vrh

[ 121543 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 1296, 1297, 1298, 1299, 1300, 1301, 1302 ... 6078  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]