Volim Borac je napisao:
Gradsku kasu pune svi stanovnici Banja Luke, a ne samo navijaci Borca. Gradsku kasu pune i ljudi koji nisu dosli jednom na stadion i ne interesuje ih ni Borac ni sport, vec recimo kultura, zdravstvo ili neke druge oblasti. Jednom rijecju gradsku kasu pune svi poreski obaveznici, a svi oni imaju svoje ideje, gdje bi sa parama.
Optuziti gradske oce da su zalsuzni za gasenje kluba mislim da nije ispravno, ako ne racunamo staru garnituru, ali mislim da tada preduzece nije ni postojala. Ono za sta se uveliko optuzuje gradske oce, tu je ustvari zastoj u zakonu, koji regulise ili je regulisao finansiranje sporta u Banja Luci. Zahvaljujuci gradskim ocima RK Borac, KK Borac i FK Borac se finansiraju van tog "sportskog zakona", pod posebnom stavkom i dobijaju ogromne finansijske inekcije u odnosu na ostale sportske kolektive.
Koliko znam zahvaljujuci gradu napravljeni su reprogrami dugovanja, od cega su najveci prema elktroprivredi.
Koliko je meni poznato grad izdvaja milion i dvijesta hiljada za FK Borac. To su sasvim pristojne pare, i ne bih rekao da je malo. To sto FK Borac nema generalnog sponzora koji bi u najmanju ruku poduplao tu cifru je opet druga prica.
Ako uzmemo onda posjet protiv Makabija ili uopste u BiH ligi mislim da se i nemamo previse pravo pozivati na "nase pare" koje odlaze u gradsku kasu.
1. наведи одакле ти да Град издваја 1.200.000 КМ?! ово да се 4ти дио увијек прелије у нови буџет је дугогодишња пракса, тако да нема благе везе да Град издваја 1.200.000 КМ
2. Градски оци су створили ова дуговања дугогодишњим немаром према Клубу, прављењем СФП Борац и осталим својим радњама које су за циљ имале то што су имале.
3. колики проценат грађана прати рафтинг и ноћи шампиона, када већ потежеш причу да градску касу пуне и људи који никада нису дошли на стадион.
биће прије да теби прича лута јер ми смо причали о
дијелу буџета који Град издваја према спорту, и ту је смјешно да се пореде рафтинг, кајак, ноћи шампиона, са фудбалом и рукометом.
разумијем ја да трпимо то што нам је градоначелник сељачина која не зна ни основна правила фудбала, и којем савјетници и рођаци предлажу "првенства", али ваљда има неко паметан тамо да му објасни (ако већ није упућен)који је спорт најпопуларнији на кугли земаљској.