Borac odlučan da pobijedi Vladimir Grbić - 18.07.2011 19:04
Oporavili smo se od šoka u Haifi i spremni dočekujemo meč u kojem želimo da ostvarimo pobjedu pred našim vjernim navijačima, rekao je Zvezdan Cvetković pred revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona s Makabi Haifom.
Susret se igra u srijedu od 20.45 časova, a s obzirom na visok poraz u prvom meču (1:5) "crveno-plavi" imaju slabe šanse da se domognu narednog kola. U mislima prvaka BiH je pružiti što bolju partiju i, ako je moguće, savladati renomiranog protivnika.
"Sa sigurnošću tvrdim da će, ko god istrči na teren, pružiti maksimum i samo hrabrom i požrtvovanom igrom možemo da ostvarimo dobar rezultat. Igraćemo ofanzivnije nego u Haifi i moramo da postižemo golove. U fudbalu je veoma važno strpljenje, a bilo bi lijepo da postignemo pogodak u prvih 15 minuta", izjavio je Cvetković.
Trebalo bi da se desi fudbalsko čudo na Gradskom stadionu pa da Borac, trijumfom od 4:0, nastavi evropski put. Ovako nešto je teško očekivati, a u Borcu su svjesni jačine protivnika koji sebi, vrlo vjerovatno, neće dozvoliti taj luksuz.
"Imaju odličan rezultat iz prvog meča, a ove godine žele opet da se plasiraju u grupnu fazu Lige prvaka. Radi se o vrlo brzim, okretnim i jakim fudbalerima, što smo imali priliku da vidimo u meču u Izraelu", kazao je šef struke banjalučke ekipe.
Biće izmjena u timu u odnosu na prvi meč, ali trener Borca je samo otkrio da je Bojan Marković spreman da odigra svih 90 minuta.
"Oporavio se i u posljednjih nekoliko dana smo ga poštedjeli jakih treninga. Razgovarao sam s njim i mislim da je spreman da odigra cijeli meč", rekao je Cvetković.
Iako nije kriv ni za jedan pogodak, Asmir Avdukić se iz Haife vratio sa pet lopti u mreži. Ističe da su svi podređeni jednom cilju, a to je trijumf.
"Znamo s kakvim protivnikom igramo i svjesni smo njihovog kvaliteta. Svi ćemo pružiti maksimum, a nikad se ne zna, možda se i nama otvori kao što je to bio slučaj s njima. Najbitnije je da smo odlučni da pružimo što bolju partiju i da zadovoljimo naše navijače", naglasio je reprezentativni golman Borca.
Iako je rezultat prvog meča bio više nego ubjedljiv, a među igračima je vladalo veliko razočarenje, Avdukić ističe da to ne treba psihički da utiče na bilo koga.
"Nisam psihički pao i to ne bi trebalo da se desi bilo kojem fudbaleru. Poraz je rezultat neiskustva, ali je sigurno da nismo zaslužili da budemo poraženi tako ubjedljivo. Njihova prednost je upravo u jakom prvenstvu, gdje imaju mnogo jakih mečeva", zaključio je Avdukić.
Zahvalnica
Prije treninga u ponedjeljak fudbalere Borca u svlačionici dočekala je poruka vjernih navijača.
"Hvala vam za 69 minuta", pisalo je u poruci.Avdukić je jedan od onih koje je posebno dirnuo ovakav gest navijača:
"Naježio sam se kada sam pročitao poruku. Svima nam je veoma žao što nismo ostvarili mnogo bolji rezultat pa da priredimo pravi spektakl na Gradskom stadionu."
Jaki mečevi
Jedan od boljih u Haifi bio je Srđan Grahovac, koji je ujedno i najmlađi prvotimac Borca. Mladi reprezentativac BiH ističe da svi koji istrče na teren nemaju izbora nego da "izginu" za crveno-plavi dres.
"Moramo da budemo na nivou i sigurno rezultat neće izostati. Ovo je sve novo za nas pošto su utakmice mnogo jače nego u Premijer ligi. Kada bismo imali više ovakvih mečeva, siguran sam da bismo svi mnogo napredovali", jasan je Grahovac.
Publika
Svi u Borcu svjesni su da bez velike podrške sa tribina ne mogu mnogo toga da naprave pa pozivaju sve navijače i simpatizere kluba da u srijedu ispune tribine Gradskog stadiona.
"Pozivam navijače da dođu u što većem broju da uživamo u nogometu i da napravimo pravu nogometnu atmosferu. Njihova podrška nam je potrebna u ovom meču", rekao je Cvetković.