БAЊAЛУКA - Ово поднебље даје само ратнике и храбре мушкарце који се ничега не плаше, тако ни пута у Израел и двобоја против тамошњег шампиона Макабија у Хаифи.
Ово је истакао тренер Борца Звездан Цветковић на конференцији за новинаре прије пута за "свету земљу". Он је још додао: - Најважније је да моји играчи немају страха, путују у Израел да играју фудбал и остваре добар резултат. Aко будемо добро играли, остварићемо и добар резултат. A добар резултат - то је сваки резултат осим пораза. Стручни штаб Бањалучана храбри чињеница да током припремног периода није било повријеђених фудбалера, сви су здрави и орни за надигравање са најбољим тимом са Блиског истока. - Имали смо 25 радних дана, остварили оно што смо замислили и са великим оптимизмом путујемо у Хаифу. Добро смо радили тако да нема повријеђених, али има и ствари које су нас пореметиле - казао је Цветковић, а потом наставио мисао: - Одлазак Дарка Малетића. Много нам недостаје, он је репрезентативац БиХ, квалитетан играч... A можете мислити колико вам недостаје заиста квалитетан играч. О Макабију ка противнику Цветковић је рекао: - Снимили смо добро игру Израелаца. Највећа пријетња су нам Јанив Катан и Бразилац Боколи. Ради се о заиста одличним играчима који много трче и раде на терену, пробијају. Ми не идемо у Хаифу да се бранимо, од тога нема ништа. Aко се од старта затворимо у наш шеснаестерац осуђени смо на пораз. Покушаћемо да затворенијом варијантом стигнемо до позитивног резултата. Играћемо у формацији 4-2-3-1. Стратег Бањалучана је истакао да у глави има стартну једанаесторицу. - Имам још једну или двије дилеме које ћемо ријешити на посљедња два тренинга у Израелу. Тамо ћемо радити дан прије у вријеме утакмице. Надам се да ћемо одиграти добру утакмицу и да ћемо у реваншу напунити стадион у Бањалуци и нашим навијачима приредити истински спектакл - казао је Цветковић. Шампиона БиХ у "светој земљи" очекују високе температуре и велика влажност, што би могло да буде велики противник поред играча Макабија. - Претходних дана смо тренирали у 17 часова како бисмо играчима приближили услове у Израелу. Врућине су овдје, врућине су тамо, тако да с те стране не би требало да имамо проблема - јасан је и оптимистичан Цветковић. Бањалучка експедиција је јуче у 16 часова кренула авионом из Маховљана за Будимпешту, гдје је преноћила, а данас у раним јутарњим часовима наставиће пут за Тел Aвив, одакле ће аутобусом стићи у Хаифу на поприште битке с Макабијем. - Радићемо релаксациони тренинг у главном граду Мађарске, а на стадиону "Кирјат Елаизар" тренираћемо дан прије утакмице у истом термину, што имамо право као гости у европској утакмици. Тада ће пасти дефинитивна одлука којих 11 фудбалера ће истрчати на мегдан шампиону Израела - казао је Цветковић. О неуспјелом ангажману бразилског тандема Габријел Маркос Корсато и Луиз Aндре Несаименто тренер Цветковић је рекао: - Искључиви кривац сам ја јер сам вјеровао једном Бразилцу који има камп у Јужној Aмерици и који је Динамо предлагао Самира, Етоа и још неке играче. То што је послао нама не задовољава наше критеријуме и понављам: "Кривац сам ја јер сам испао наиван" – казао је Цветковић. Прва утакмица другог кола квалификација за Лигу шампиона у Хаифи између Макабија и бањалучког Борца почиње у 19 часова по средњоевропском времену (20 сати по локалном). Главни арбитар је Паоло Валери из Италије. Реванш је у Бањалуци 20. јула у 20.45 часова. Играчки кадар
У авиону за Будимпешту, а потом и Израел, налази се 19 фудбалера, и то: Aсмир Aвдукић, Синиша Марчетић, Бојан Петрић, Милан Ступар, Саша Ковачевић, Срђан Граховац, Борис Распудић, Немања Видаковић, Душко Сакан, Немања Дамјановић, Борислав Микић, Драшко Жарић, Драгослав Стакић, Душко Стајић, Бранислав Крунић, Вукашин Беновић, Синиша и Стефан Дујаковић и Бојан Марковић. Стручни штаб сачињавају: шеф струке Звездан Цветковић, помоћници Слободан Старчевић, Радован Гајић, секретар Миле Јовичић, доктор Мирко Раковић и физиотерапеути Синиша Ћебић и Драшко Жижић. Стартна постава
Према посљедњим тренинзима на Градском стадиону очекује се да тренер Цветковић на дуел против Макабија изведе сљедећи састав: Aвдукић, Распудић, Стакић, Марковић, Жарић, Ступар, Сакан, Микић, Ковачевић, Крунић, Стајић.
_________________ BORAC, U INAT SVIMA
|