banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Avg 2025, 13:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120154 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 1077, 1078, 1079, 1080, 1081, 1082, 1083 ... 6008  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ФК Борац
PostPoslato: 26 Jun 2011, 16:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Jun 2011, 06:12
[quote="skypostman"]Ајд нас просвијетли молим те, ко то ради од садашње управе?[/

iskreno NIKO, ali bas NIKO 8)

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 16:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
А Фишер?

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 16:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Jun 2011, 06:12
skypostman je napisao:
А Фишер?

nemoj me zasmijavati,pa on je Kopanjin covjek, ostao da cinkari sta se radi. bivsi alkoholicar, koji samo gleda kako ce se ogrebati za rucak i koji dinar

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 16:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
да нема ове теме на форуму живот би ми био пуно монотнији :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 16:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
А шта фали Љубојевићу, он се највише труди и ради од свих њих?

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 17:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Upravo sam se vratio sa sahrane.Danas je na groblju u Boriku sahranjen Bogdan Grahovac (inace djed od naseg igraca Srdjana),covjek koji nije propustao nijednu Borcevu utakmicu i koga ni 75 godina zivota nisu sprecavale da,do mjesec dana pred smrt,ide na gostovanja u Gradacac,Prijedor,Sarajevo...Boća,za mene nakon tvog odlaska Zapadna tribina vise nikad nece biti ista,uvijek kad se popnem u Vip lozu pogled ce mi mahinalno pobjeci na tvoje stalno mjesto.

Slava ti!

Inace,,sve ovo sto pisete ,ne cini me optimistom nimalo,i sad bih potpisao trece mjesto sledece godine i castan oprostaj od Maccabija u Evropi.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 17:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Mar 2011, 14:09
Добро Ђуро пошто видим да си једини поштен ево тебе ћемо ставити за предсједника! Може?

Дај људи престаните да износите овакве ствари на јавном форуму. Могу да схватим будалаштине али глупости и лажи под окриљем истине стварно не могу да сварим. Ово се односи на све, поготово она фрљацања цифрама, пословним просторима и сличним.

Схватите да је са свима слична ситуација али да се неке ствари не износе овако јавно. Контрапродуктивно је и једноставно није у интересу клуба ни нас симпатизера као његовог дјела

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 17:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
djuro mutavi je napisao:
Gazimestanac87 je napisao:
Шајин je napisao:
Је л' ово мали од Шиповца? Уколико се не варам њега је Шиле у Вошу убацио

:lol: :lol:

dosao mali po pare, ali nema para, jer nema plata
nadam se da ce Cubic dati koju marku koju je oteo od drzave jer od onih bivsih nije bilo nikakve koristi
znam da radnici nisu dobili 5 plata, sramota, mada sipovac, kliber, fiser, baja, i ostali treneri i nisu radili nista

видим да је борац брод без капетана....
какво је твоје мишљење о ћели малбашићу и оливеру јандрићу,као особама и да ли су заслужили бољи третман у клубу јер тренутно немају некакав ангажман???
хвала лијепо.....

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 18:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2010, 11:40
само да ставим :D
а шта се ради браћо моја драга.

значи нико ништа није радио. само да ми је знати како смо изашли у европу?!
да ти кажем нешто. први им овдје напишем све што ми смета.
али кад неко злонамјеран и уз то неупућен (иако сматраш да јеси) крене да сере по људима који се труде, е онда то нећу дозволити.
нико није без грешке, али ово је злонамјерно.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 18:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2010, 11:40
драго ми је што су скупштина, бивши, а и нови УО јавно прозвали ону банду из ФСРС.
сва она говна растјерати!

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 18:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2010, 20:01
Nemojte se lijepiti na ovakve nebuloze mutavih i slicnih padobranaca. Ovoliko gluposti napisati u svega nekoliko postova je svojevrsni rekord. Da se radi o osobi kojoj Borac znaci samo 10 % kao nama, nikada ne bi javno pisala ovakve gluposti. Usput, pisanije mutavog su sve samo ne istina!

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 18:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2010, 20:01
Schlager je napisao:
Upravo sam se vratio sa sahrane.Danas je na groblju u Boriku sahranjen Bogdan Grahovac (inace djed od naseg igraca Srdjana),covjek koji nije propustao nijednu Borcevu utakmicu i koga ni 75 godina zivota nisu sprecavale da,do mjesec dana pred smrt,ide na gostovanja u Gradacac,Prijedor,Sarajevo..

Saučešće Porodici Grahovac.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 18:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2011, 16:24
По мени нисмо ми нешто ослабљени сад за сад, ако овако остане то је готово идентична прошлогодишња екипа а ко год дође требало би да значи да смо јачи.
Штета што принове већ сад не раде са екипом

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 18:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Хм... Мало смо добили крила, али за мене би био огроман успјех да покажемо зубе Макабију, небитно како прођемо.
И да се тиме не оптерећујемо много. Пред нама је будућност...

Ми морамо да имамо континуитет добрих игара у ПЛ БиХ, и сл. године на препуном Градском (13 000) у пакленој атмосфери дочекамо неку екипу у евро квалификација...
Чак бих био сретнији да то буде лига Европе, јер ту би добили противника по мјери!

До тада, НАПРИЈЕД БОРЧЕ БОРИ СЕ!

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 19:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2011, 16:24
Без обзира што разум говори да ћемо настрадати од Макабија, некако се надам проласку, то је јаче од мене :D

А сљедеће године велике шансе имамо да будемо и носилац а онда нам сви у жријебу одговарају

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 19:14 
Veteran
Veteran

Ма свеке године ми постајемо св јачи и јачи...
Е сад, то што у управи има паразита, то се тешко може прмијенити...

Али у сваком клубу их има...
Ја сам задовољан јер Борац и Борчева породица расту из дана у дан...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
банер са борац спорт 8) :

Slika

http://www.borac-sport.com/

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 19:17 
Veteran
Veteran

Приједлог за ове момке са борац-спорта...

Да овај дио са стране гдје је бијела подлога, замијене сликама Борца, Лешинара , БЛ и тако...

Мсм, супер је страница, али моје скромно мишљење је да би била још љепша и атрактивнија са овим :)

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 19:25 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Jun 2011, 19:19
djuro mutavi je napisao:
Jone je napisao:
@Simpatizer
Za Ćubića će pokazati vrijeme. A probaj da nađeš nekog ko će ti reći da je Šuput davao pare u klub.

suput nije dao nista, samo se nadam da nije uzeo, kao sto su drugi uzimali, ali ne vjerujem da nije
cubic je gospodin jer mu drzava duguje samo 20 miliona KM za radove pa ce vjerovatno da otkupi dug od poreske i elektrokrajine i eto ga na kraju vecinski akcionar sa nasim dzajom

Suput znam da si to ti. vidim ti po rukopisu :evil3: :evil3: :evil3:

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2011, 19:33 
Veteran
Veteran

Nezaboravni gol-majstor

Sedamdesetih godina mnogi su dolazili u Jajce da vide supertalentovanog Dragana Marjanovića kako kao od šale trese protivničke mreže. Prozvali su ga jajački Gerd Miler, po čuvenom njemačkom golgeteru. Omalen, nabijen, s nevjerovatnim osjećam za gol, dovodio je golman do očaja, a navijači počeli o njemu pričati fudbalske bajke, kovati ga u zvijezde, a emiseri klubova nudili mu brdo para samo da potpiše ugovor.

- Mogao sam te 1974. godine birati gdje ću igrati. Zvao me Željezničar, Sloboda, Čelik, Olimpija, Zagreb, niški Radnički, Sarajevo... Iskren da budem, malo sam se prepao sve te pompe, svih tih obećanja, odlaska u veliki grad. Tada je jedne noći u moju kuću došao Esad Komić, koji je branio za Elektrobosnu, i Josip Pelc, prvotimac Borca. Pozvali su me da dođem na Gradski stadion. U trenutku sam prelomio, idem u Banju Luku, blizu je Jajca, uz mene će biti Komić i Pelc, koji će mi pomoći da se priviknem na novu sredinu - prisjeća se Dragan Marjanović, popularni Kime, dolaska u Banju Luku.

Stigavši s fudbalskom legitimacijom golgetera, jer je u dvije sezone bio kralj strijelac Krajiške zonske lige, Marjanović je dočekan kao spasilac Borca, trebalo je da ga svojim golovima vrati u Prvu ligu.

- Kad sam došao Borac je već bio ispao iz prvoligaškog društva, ali su svi najavljivali ekspresan povratak. U klubu su tad bili, Kovačević, Jantoljak, Vidačak, Brnjac, Ibrahimbegović, Kreso, Smileski, Ćulafić, Lazić, Vukelja, Jurković... Fudbalski zadak bio je uspješno obavljen, nakon samo jedne drugoligaške sezone ponovo smo se našli na prvoligaškoj sceni - kaže Marjanović.

Crveni dres nosio je deset godina (šest u Prvoj ligi, četiri u Drugoj), a najviše žali da porazom u finalu Kupa Jugoslavije davne 1974. godine.

- Iako nam je rival tad bio moćni Hajduk, za kojeg su igrali sve sami reprezentativici, Šurjak, Mužinić, Oblak, Buljan, Žungul, Jerković... nijednog trenutka nismo igrali podređeno ulogu. Najmanji igrač na utakmici, Boljat, gol nam je dao glavom. Poslije smo imali sjajnu šansu za izjednačenje. Cetina je zahvatio loptu glavom, a ona je na putu ka preznoj mreži pogodila u leđa Smileskog. Nismo imali sreće, a i sudija Ćajić bio je uz "bile". I danas pamtim taj tim koji je igrao u finalu, Jantoljak, Vukelja, Kušmić, Vidačak, Brnjac, Kreso, Jurković (Lazić), Smileski, Cetina (Ivanović), Marjanović i Kovačević. Bila je to odlična ekipa, šteta što nije osvojila srebreni pehar, koji će 1988. još jedna sjajna generacija Borca, u kojoj je bio Špica, Malbašić, Karalić, Lipovac... ipak donijeti na Gradski stadion. Nama je za utjehu ostalo što smo igrali u Kupu pobjednika kupova i da smo jedni savladali Anderleht, koji je te sezone osvojio trofej - sa uzdahom će Marjanović.

I danas se prepričavaju golovi koje je Marjanović postigao makazicama i volejima, takve majstorije bile su njegov zaštitni znak.

- Uživao sam da pogodim protivničku mrežu. Bilo je i smiješnih golova, kad me lopta jednostavno pogodi, ali bilo je i onih za evropske špice. Čak dva puta su gledaoci moje pogotke postignute makazicama proglašavali za najljepeše. Bilo je to sa Osijekom i Crvenom zvezdom. Od utakmica pamtim onu s Hajdukom na Gradskom stadionu. Splićani su vodili 0:2, a mi za poluvrijeme preokrenuli na 3:2, a ja sam postigao odlučujući gol, ili kup utakmicu sa Crvenom zvezdom na "Marakani", kada je simultanku odigrao Abid Kovačević, pobijedili smo 4:1.

Kad je bio u zrelim igračkim godinama (28) u Borcu su mu rekli da nije više potreban.

- To su najbolje godine za fudbal, a meni i Laziću su zvaničnici Borca rekli da mogu potražiti drugu sredinu, a te sezone bio sam najbolji strijelac kluba, a prethodne sam postigao čak 23 gola. Bilo mi je teško i sad me to boli - tužno će Kime.

Fudbalski put ga je vodio u Elektrobosnu, austrijski Kaftenberg, banjolučki BSK, da bi karijeru završio u trnskoj Slogi.

- U svim tim klubovima bio sam najbolji strijelac. Pomogao sam Eletrobosni da uđe u Republičku ligu, BSK-u Međurepubličku, u Kaftenbergu, u koji me je doveo bivši igrača Borca Tomo Knez, bio sam golgeter u trnskoj Slogi, takođe. Bilo mi je lijepo u svim tim klubovima. Možda sam pogriješio kad sam se vratio iz Kaftenberga. Nudili su mi sjajne uslove, ali ubila me je nostalgija, srce i duša su mi bili u Borcu, na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Više nisam mogao izdržati preko granice, da sam, ostao umro bih - kaže Marjanović.

Anđelko Grhovac, bivši predsjednik Borca, ponudio mu je trenersko mjesto u klubu.

- Uvijek ću biti zahvalan Grahovcu što me je vratio u klub koji volim svim srcem. Treniram klince, uživam sa njima. U omladinskom pogonu rade veliki borčevci, Stojan Malbašić, Nenad Gavrilović, Velimir Stojnić... Ogroman problem su nam uslovi za rad, muku mučimo, ali iz Borčeve škole izlaze igrači. Još malo pa ću i u penziju, ali u onu fudbalsku neću, jer ću opet, baš kao i sad, visiti na Gradskom stadionu, biti u pobjedama uz svoj Borac, ali i u porazima - kaže Dragan Marjanović, popularni Kime, Borčev legendarni golgeter, koji se ne zaboravlja.

Ćubić prvi izbor

Dragan Marjanović kaže da ga je obradovalo što je za predsjednik kluba izabran Ljubomir Ćubić.

- Mislim da nismo mogli dobiti ni boljeg čovjek ni boljeg predsjednika. Drago mi je što se vratio u klub. Vidim da ima namjeru da posveti mnogo veću pažnju omladinskoj školi i uslovima za rad. Mnogi moji prijatelji koji rade kod Ćubića u "Niskogradnji" rekli su mi da je on čovjek od riječi, da što obeća to i ispuni. Siguran sam da ćemo dobiti pomoćna igrališta - kaže Kime.

Kopanja najzaslužniji

Borac posljednjih dvije godine zna samo za uspjehe. Osvojio je titulu, Kup BiH, drugi put uzastopno će na međunarodnu scenu.

- Da nije bilo Željka Kopanje pitanje je kako bi sve bilo. On je bio ta pokretačka snaga koja je usmjerila, zajedno sa svojim saradnicima, Borčev fudbalski brod ka uspjesima - ističe Marjanović.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120154 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 1077, 1078, 1079, 1080, 1081, 1082, 1083 ... 6008  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]