banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 30 Jun 2026, 21:58 Danas je 30 Jun 2026, 21:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 121543 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 1021, 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027 ... 6078  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ФК Борац
PostPoslato: 18 Jun 2011, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
тебе пустити самог у Мркоњић, никако се то добро не би завршило :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2011, 23:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Ево мало занимљивих података за разбибригу :wink:

Данас (тј. јуче, пошто је већ прошла поноћ) прије тачно годину дана отворена је ова тема. Дакле 18. јуна 2010.

Прије неки дан тема је прешла 1000. страницу, ето сад је обиљежила и свој први рођендан и то поприлично бурно :)

а у току сутрашњег дана ће највјероватније и да пређе јубиларних 300 000 прегледа. у просјеку 818 отварања на дан. 8)

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2011, 01:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2010, 15:09
Ne znam cudna atmosfera vlada na forumu.Svi stavili omcu cvetkovicu,kao da je on sam dosetao u Borac.Mislim covjek me za sad vise nego pozitivno iznenadio.Jasno i glasno rece sta mu se ne svidja i sta striktno zahtjeva.Nikolic i Medjedovic su i ovako bili malokrvni na terenu,zasluzili su ribanje.Treba jos sacekati sa paljbom.Te njegove navodne igrace tek treba vidjeti na djelu ,pa suditi.Msm daleko da je on bajno resenje,al za razliku od marica,karasija,vuksi i sl. nije odmah potezao alibi pricu.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2011, 01:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Написаште ви старији форумаши 6 страница а ништа паметно,да није алкохол вечерас судио :D 8) :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2011, 08:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Jun 2010, 09:43
Ja znam sa sigurnoscu da momci koji iznose info iz kluba obozavaju borac i da daju info iz najboljih namjera, ali mislim da iznosenje detalja javno ima daleko vise stete nego koristi. Prije svega mislim na ugovaranje sa drugim igracima. Svi citaju forum, i svi znaju cije su info vjerodostojne, tako da iznosenje detalja moze znacajno narusiti neke stvari u borcu. Neke stvari ipak spadaju u oblast poslovne tajne, a razlozi za to su vise nego dobre.
Ono sto ja mislim je da borac mora prestati razmisljati provincijski. Ako su dobri igraci ti brazilci, nisu to prestrasne pare. A da li su dobri, ako trener kaze da jesu onda jesu dok se ne utvrdi drugacije, a ipak njemu od tog zavisi posao, ne vjerujem da bi se olako upustao u te egzibicije. Borac igra ligu sampiona i ne moze dovoditi neke igrace za 2000 do 3000 km a da su pojacanja. Hoces pojacanja za ls onda plati jbg. Bolje je dovesti 2 do 3 skupa a dobra igraca nego 7 prosjecnih za iste pare. Kad se sracuna ko je skinut sa budzeta a ko ce doci, nece to na mjesecnom nivou biti znacajna razlika toliko u platama. Na kraju za fudbal kao i za svaki drugi posao vazi ko ne riskira ne profitira. Igrac je uvijek rizik i od tog se ne moze pobjeci, zato ja podrzavam brazilce ove pa da vidimo. A pare , pa ja sam sigruran da ce se to moci iznijeti

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2011, 08:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
borcev_navijac je napisao:
Ja znam sa sigurnoscu da momci koji iznose info iz kluba obozavaju borac i da daju info iz najboljih namjera, ali mislim da iznosenje detalja javno ima daleko vise stete nego koristi. Prije svega mislim na ugovaranje sa drugim igracima. Svi citaju forum, i svi znaju cije su info vjerodostojne, tako da iznosenje detalja moze znacajno narusiti neke stvari u borcu. Neke stvari ipak spadaju u oblast poslovne tajne, a razlozi za to su vise nego dobre.
Ono sto ja mislim je da borac mora prestati razmisljati provincijski. Ako su dobri igraci ti brazilci, nisu to prestrasne pare. A da li su dobri, ako trener kaze da jesu onda jesu dok se ne utvrdi drugacije, a ipak njemu od tog zavisi posao, ne vjerujem da bi se olako upustao u te egzibicije. Borac igra ligu sampiona i ne moze dovoditi neke igrace za 2000 do 3000 km a da su pojacanja. Hoces pojacanja za ls onda plati jbg. Bolje je dovesti 2 do 3 skupa a dobra igraca nego 7 prosjecnih za iste pare. Kad se sracuna ko je skinut sa budzeta a ko ce doci, nece to na mjesecnom nivou biti znacajna razlika toliko u platama. Na kraju za fudbal kao i za svaki drugi posao vazi ko ne riskira ne profitira. Igrac je uvijek rizik i od tog se ne moze pobjeci, zato ja podrzavam brazilce ove pa da vidimo. A pare , pa ja sam sigruran da ce se to moci iznijeti

liga sampiona je utopija za vecinu klubova iz bivse jugoslavije pa i za nas .Uostalom pogledaj ko je uspio dosad da se docepa iste.dali zbog jednog pretkola dovoditi 3 skupa igraca je pitanje svih pitanja.Dalje ja se bojim ovog scenarija dodju ta tri igraca na preporuku trenera koji su za nase uslove skupi , potpisu na po 2 godine, kola krenu nizbrdo u 5 kolu trener da ostavku ili dobije otkaz dodje novi i kaze ja neracunam na ta tri igraca dali neko misli da ce i oni otici za onim ko ga je doveo ili ce traziti svoj novac. toga se ja bojim a da nam trebaju dobri igraci trebaju ali ja sam za neki drugaciji pristup znaci dobro promisliti prije svakog poteza i sagledati sta su posledice

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2011, 08:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Ајде бразилци и некако, али и њих треба видјети на дијелу. Али овај из Карловца, нико никад чуо за њега, уз то има 33 године и тражи уговор(који би био међу највишим) на двије године, мени је то лудост да не знам колико је добар, шта би ти борчев-навијач урадио у случају везаном за овог Карабатића?

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2011, 09:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2010, 20:01
Kao što sam u jednom ranijem postu napisao, nisu sve stvari za objavljivanje, i kao što i sam znaš mnogo toga se i ne napiše, ali ono što se sazna a može biti štetno po klub, to mora da se napiše. Ako neko ima saznanja da se neko 'ugrađuje' dovođenjem 'svojih' igrača to treba napisati.
Nisu problem igrači koji će se eventualno dovesti i platiti, jasno je da nam za evropske utakmice trebaju dobri (skuplji) igrači, ali opet ponavljam, namjerno sklanjati pojedine naše igrače i ta mjesta popunjavati neprovjerenim 'svojim' igračima od 33 godine, to je, priznaćeš, više nego sumnjivo.
Bilo bi pošteno pomenute igrače dovesti na probu da se i ostali u klubu uvjere u kvalitet istih a ne da se slijepo vjeruje treneru. Ukoliko se radi na taj način to nije problem. Slažem se da ne smijemo razmišljati provincijski, ali ne smijemo dozvoliti da nas 'prevode žedne preko vode'.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2011, 09:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

veteran 1987 je napisao:

liga sampiona je utopija za vecinu klubova iz bivse jugoslavije pa i za nas .Uostalom pogledaj ko je uspio dosad da se docepa iste.dali zbog jednog pretkola dovoditi 3 skupa igraca je pitanje svih pitanja.Dalje ja se bojim ovog scenarija dodju ta tri igraca na preporuku trenera koji su za nase uslove skupi , potpisu na po 2 godine, kola krenu nizbrdo u 5 kolu trener da ostavku ili dobije otkaz dodje novi i kaze ja neracunam na ta tri igraca dali neko misli da ce i oni otici za onim ko ga je doveo ili ce traziti svoj novac. toga se ja bojim a da nam trebaju dobri igraci trebaju ali ja sam za neki drugaciji pristup znaci dobro promisliti prije svakog poteza i sagledati sta su posledice

Kad kazem lš misim na kvalifikacije :) Nego, utopija je dok god mislis da je utopija i tako se ponasas, sa tim stavom ostace zauvijek utopija. Ako je lš u ovom trenutku i tesko dokuciva, ne znam zasto bi liga uefa bila utopija, ja ne mislim da je utopija. Mislim da je to stvar opredjeljenja i ozbiljne namjere, i onda i malo srece.
Ako znas , a mislim da znas nesto oko budzeta kluba, uzmi olovku i papir pa preracunaj koliko je igraca otislo, koliko je to rasterecenja budzeta, i dodaj tome ove petencijalne dolaske u manjem broju ali vecim iznosima, pa ces vidjeti da razlika na ukupnom nivou nije drasticna.

Mora se prestati razmisljati da smo mali, mali smo dok god vjerujemo da smo mali i nista ne cinimo da postanemo veliki, a ove plate nisu bas neke pare za nekog rastaljivanja, od tog se niko bas ne moze nesto obogatiti.
Ja sam upravo za pristup da svake godine pojacavmo igracki kadar i to znacajno sa dva do tri kvalitetna i skupa igraca, drugacije jednostavno ne moze. Iz omladninske skole ne mozes a da dovodis ove igrace za po 2000 do 3000 km, pokazalo se da oni ne prave razliku.

Dalje, ako prdodjes jedno kolo lige sampiona, to ti je odmah zarada od nesto jace od 100000 evra, pa ako prodjes jedno kolo le to ti je tzarada od 90000 evra itd znaci ulazes sa vjerom da ces nesto napraviti a to je uvijek rizik, bez njega nema uspjeha

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2011, 09:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

skypostman je napisao:
Ајде бразилци и некако, али и њих треба видјети на дијелу. Али овај из Карловца, нико никад чуо за њега, уз то има 33 године и тражи уговор(који би био међу највишим) на двије године, мени је то лудост да не знам колико је добар, шта би ти борчев-навијач урадио у случају везаном за овог Карабатића?

imamo dovoljno stopera, a vec smo doveli jednog iz olimpika, na kraju krajeva i boka je po vokaciji stoper

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2011, 09:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

kod kuće i na strani je napisao:
Kao što sam u jednom ranijem postu napisao, nisu sve stvari za objavljivanje, i kao što i sam znaš mnogo toga se i ne napiše, ali ono što se sazna a može biti štetno po klub, to mora da se napiše. Ako neko ima saznanja da se neko 'ugrađuje' dovođenjem 'svojih' igrača to treba napisati.
Nisu problem igrači koji će se eventualno dovesti i platiti, jasno je da nam za evropske utakmice trebaju dobri (skuplji) igrači, ali opet ponavljam, namjerno sklanjati pojedine naše igrače i ta mjesta popunjavati neprovjerenim 'svojim' igračima od 33 godine, to je, priznaćeš, više nego sumnjivo.
Bilo bi pošteno pomenute igrače dovesti na probu da se i ostali u klubu uvjere u kvalitet istih a ne da se slijepo vjeruje treneru. Ukoliko se radi na taj način to nije problem. Slažem se da ne smijemo razmišljati provincijski, ali ne smijemo dozvoliti da nas 'prevode žedne preko vode'.

Pogledaj malo koje je igrace cvetkovic dobveo iz juzne amerike u dinamo, i vidjeces da je bilo malo kiksova. Ako nekom das povjerenje da vodi klub, onda moras imas obavezu da ukazes povjerenje njegovim procjenama u sastavljanju tima i ocjeni igraca. Ja tako razmisljam, ne moze mu neko drugi sastavljati tim a on biti odgovoran za rezultate.
Ne kazem da on ne moze da pogrijesi, ali mora dobiti sansu kao i svaki drugi trener prije njega, s tim sto on pred sobom ima zadatak iskoraka u odnosu na proslu sezonu, a to je vec velik zadatak, ako shvatas sta hocu da kazem

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2011, 09:11 
Veteran
Veteran

veteran 1987 je napisao:
Dalje ja se bojim ovog scenarija dodju ta tri igraca na preporuku trenera koji su za nase uslove skupi , potpisu na po 2 godine, kola krenu nizbrdo u 5 kolu trener da ostavku ili dobije otkaz dodje novi i kaze ja ne racunam na ta tri igraca dali neko misli da ce i oni otici za onim ko ga je doveo ili ce traziti svoj novac

Baš tako. Ako ćemo se ozbiljno igrati fudbala, moramo razmišljati i o ovakvom scenariju, nažalost!

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2011, 09:20 
Veteran
Veteran

Pogledaj malo koje je igrace cvetkovic dobveo iz juzne amerike u dinamo, i vidjeces da je bilo malo kiksova. Ako nekom das povjerenje da vodi klub, onda moras imas obavezu da ukazes povjerenje njegovim procjenama u sastavljanju tima i ocjeni igraca. Ja tako razmisljam, ne moze mu neko drugi sastavljati tim a on biti odgovoran za rezultate.
Ne kazem da on ne moze da pogrijesi, ali mora dobiti sansu kao i svaki drugi trener prije njega, s tim sto on pred sobom ima zadatak iskoraka u odnosu na proslu sezonu, a to je vec velik zadatak, ako shvatas sta hocu da kazem

Sve je meni jasno. Od igrača koje je on doveo u Dinamo, a da prave razliku, ja se u ovom trenutku jedino sjećam Samira. Rano je pa sam možda nekog i zaboravio :D
Mi nismo u situaciji da bez testa dovodimo igrače. Moramo misliti pozitivno i o evropskim iskušenjima ali nekoliko puta je naglašeno da su nam prioritet PL i Kup BiH. Moramo razmišljati i o scenariju o kojem je veteran već pisao. Ambicije su jedno ali u ovom trenutku realnost je nešto drugačija. Ako se stvari budu kretale u smijeru o kojem smo već pisali (Mandarić i sl) onda će evropske ambicije biti u prvom planu.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2011, 09:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

veteran 1987 je napisao:
Dalje ja se bojim ovog scenarija dodju ta tri igraca na preporuku trenera koji su za nase uslove skupi , potpisu na po 2 godine, kola krenu nizbrdo u 5 kolu trener da ostavku ili dobije otkaz dodje novi i kaze ja ne racunam na ta tri igraca dali neko misli da ce i oni otici za onim ko ga je doveo ili ce traziti svoj novac

Baš tako. Ako ćemo se ozbiljno igrati fudbala, moramo razmišljati i o ovakvom scenariju, nažalost!

a kako da sprijecis takvu stvar, sta recimo da je jagodic predlozio ovakve stvari, tad bi vecina to podrzal, ovdje je u stvari problem nepovjerenja prema novom treneru, a onda posljedicno prema svemu sto on predlaze.

A taj gore rizik je uvijek prisutan, od njega se ne moze pobjeci, ne bi bili ni prvi ni zadnji klub koji je takvu stvar dozivio, ali opet ides dalje, to su rizici koje moras da prihvatis , jer dokluba je da izabere trneera, a kad ga je vec izabrao, mora makar u startu da mu kaze pocetno povjerenje prema njegovim odlukama i prijedlozima, ...makar vecim dijelom, da ocjeni sta je sposoban da iznese a sta ne, a ja mislim da klub moze da podnese ova dva brazilca.

Kao sto je to rizik koji ste naveli, moguce je da ti igraci budu prodani za velike pare , ko ce znati sta se moze desiti, nemamo kristalnu kuglu

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2011, 09:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2010, 23:04
По мом неком виђењу потпуно је исправно давања неких већих пара, тј. улагања у младе играче који посједују квалитет али и перспективу за даљи напредак, како би их након одређене афирмације продали негдје у иностранство и на тај начин остварили профит или бар вратили уложено или дио уложеног. Уколико су ови Бразилци добри, не бих жалио паре на њих.

С друге стране, давање, за наше услове, великих пара за играче на заласку каријера је потпуно бацање пара. Наша лига је таква да ни један играч није незамјењив и да се релативно лако може наћи адекватна замјена. Зато сам апсолутно против довођења старијих играча, јер сам сигуран да се увијек може наћи једнако или приближно квалитетан млад играч. Уколико се клуб ипак одлучи за довођење неког искуснијег играча његова плата не смије бити много већа од клупског просјека.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2011, 09:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
максел je napisao:
По мом неком виђењу потпуно је исправно давања неких већих пара, тј. улагања у младе играче који посједују квалитет али и перспективу за даљи напредак, како би их након одређене афирмације продали негдје у иностранство и на тај начин остварили профит или бар вратили уложено или дио уложеног. Уколико су ови Бразилци добри, не бих жалио паре на њих.

С друге стране, давање, за наше услове, великих пара за играче на заласку каријера је потпуно бацање пара. Наша лига је таква да ни један играч није незамјењив и да се релативно лако може наћи адекватна замјена. Зато сам апсолутно против довођења старијих играча, јер сам сигуран да се увијек може наћи једнако или приближно квалитетан млад играч. Уколико се клуб ипак одлучи за довођење неког искуснијег играча његова плата не смије бити много већа од клупског просјека.

То је то, то је сва прича.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2011, 09:28 
Veteran
Veteran

veteran 1987 je napisao:

a kako da sprijecis takvu stvar, sta recimo da je jagodic predlozio ovakve stvari, tad bi vecina to podrzal, ovdje je u stvari problem nepovjerenja prema novom treneru, a onda posljedicno prema svemu sto on predlaze.

A taj gore rizik je uvijek prisutan, od njega se ne moze pobjeci, ne bi bili ni prvi ni zadnji klub koji je takvu stvar dozivio, ali opet ides dalje, to su rizici koje moras da prihvatis , jer dokluba je da izabere trneera, a kad ga je vec izabrao, mora makar u startu da mu kaze pocetno povjerenje prema njegovim odlukama i prijedlozima, ...makar vecim dijelom, da ocjeni sta je sposoban da iznese a sta ne, a ja mislim da klub moze da podnese ova dva brazilca.

Kao sto je to rizik koji ste naveli, moguce je da ti igraci budu prodani za velike pare , ko ce znati sta se moze desiti, nemamo kristalnu kuglu

Naravno da moramo rizikovati. Međutim kako neke zakulisne radnje, vezane za dovođenje Cvetkovića na klupu Borca, isplivavaju na površinu, samim tim problem sa povjerenjem prema njemu postoji u startu. Međutim u ovom trenutku on je trener i tu se malo šta može promijeniti. Ostaje nam da se nadamo da ćemo imati sreće sa Cvetkovićem i njegovim igračima.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2011, 09:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
‎"Дрво које плода не рађа-сијече се и у огањ баца"
Ако Цветковић не буде дао добре резултате у првих неколико кола зна се шта нам је чинити :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2011, 09:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
I ja sam za dovodjenje kvalitetnih i skupljih igraca, ali ne samo na Zvezdanovu preporuku.
Neka ljudi iz kluba, kojima se moze vjerovati, ako nista, bar pogledaju neki CD tih igraca (ako uopste postoji) a ne da ih se maltene naslijepo dovodi direkt sa plaze. :D
I u pravu je borcev_navijac kada kaze da je u pitanju nepovjerenje. Priznajem da bih bezrezervno podrzao Vladu da je tako nesto predlozio, jer covjek ima rezultat iza sebe.

Hocu da kazem da mi se ne svidja to sto, kako se cini, postoje 2 linije dovodjenja igraca u ovom prelaznom roku. To se u iole sredjenom klubu ne smije desavati...

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2011, 09:38 
Veteran
Veteran

Simpatizer je napisao:
I ja sam za dovodjenje kvalitetnih i skupljih igraca, ali ne samo na Zvezdanovu preporuku.
Neka ljudi iz kluba, kojima se moze vjerovati, ako nista, bar pogledaju neki CD tih igraca (ako uopste postoji) a ne da ih se maltene naslijepo dovodi direkt sa plaze. :D

Sve je rečeno!

Vrh

[ 121543 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 1021, 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027 ... 6078  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]