|
Moram priznati da sam i ja iznenađen prvim "pojačanjem". Nemam pojma o tom igraču i ne bih da kudim ali imajući u vidu godine, klub iz kojeg dolazi igračku karijeru, nisam zadovoljan. Što se tiče Laze jeste šteta ali Borac nikog ne moli pa pogotovo neke likove koji odigraju par dobrih tekmi do 20-te i kontaju da su neko. Naše najveće pojačanje je sačuvati tim. Pod tim podrazumjevam: ostanak Malete i Avduke, Lea, Stajića, Petrića a onda dovesti ciljana pojačanja bekove ljevog i desnog i dva špica provjerena. Imamo novog trenera i ako budemo doveli brdo novih igrača kao prošle godine imaćemo veliki problem. Em se igrači ne poznaju međusobno em trener nikog ne poznaje i to je onda raspad sistema.
Moji prijedlozi za pojačanja i za evropu su: Kao i Schlager uzeo bih bekove Sarajeva Beoševića i Arsenijevića (Uz Benu i Stupara prejaka bekovska strana), Vazu ne bih dirao imamo sjajne igrače sa Krunićem, Maletićem, Mikićem, Grahovcem, STAJIĆEM evo sad Kovačevićem eventualno Kostićem, Međedovićem itd. Napad treba dobro razmisliti i dovesti pojačanje u pravom smislu te riječi. Pravi posao po meni bi bio: Jelić i Spalević
Znači možemo mi gomilati igrača koliko hoćemo, mladih i starih ali ako su ti igrači konkurencija postojećim koji se znaju u dušu onda je to jalov posao i od te evrope nema ništa, samo bruka i sramota. Ne moramo imati 32 podjednaka igrača dajte da imamo perfektnu 11 pa i 16 dobrih igrača a sve preko je previše. Pa i Mamić je shvatio da je džaba imati 50 podjednako kvalitetnih igrača u Dinamu od kojih će 39 sjediti tokom utakmice. Štaće mu. Zato čovjek napravio sistem i svi igraju prvu ligu što u Dinamu, Lokomotivi ili Radu ili kako već. To je i naš trener potvrdio. Ovaj Kovačević ako je pojačanje a nadam se da jeste sigurno nije došao za dž. Jeste slobodan ali će naredne dvije godine primati platu od svog poslodavca FK Borac a ako ne tužiće svog poslodavca i kraj priče. Znači nema igrača za dž. Zato smanjimo broj "radnika" povećajmo plate onima koji su produktivni za Borac pa makar ih bilo samo 11.
Moj idealan Borac za sezonu 11/12
AVDUKA, BEOŠEVIĆ, ĆORIĆ, STAKIĆ, ARSENIJEVIĆ, MALETIĆ, KRUNIĆ, MIKIĆ, KOSTIĆ, STAJIĆ, SPALEVIĆ, JELIĆ, PETRIĆ, MARČETIĆ, BENOVIĆ, GRAHOVAC, MEĐEDOVIĆ, GRAHOVAC, KOVAČEVIĆ, NIKOLIĆ, VIDAKOVIĆ, BOKA. 22 igrača ni manje ni više. Svakom platu po 4000 mjesečno (nekom više nekom manje/ prosjek) uklapamo se u 90 000 što je Šuput rekao.
Toliko od mene.
_________________ U ŽIVOTU JE VAŽNO BITI BORAC
|