Schlager je napisao:
Dugo sam se dvoumio da li da uopste napisem ovaj post,plaseci se da ne kvarim bezveze slavljenicku atmosferu,ili da ne mijesam politiku i sport,ali jebiga,ovdje je sve politika.
Mozda sam ja zatucan i glup,ali da sam ja Predsjednik Borca ja bih otkazao sutrasnje slavlje na Trgu,ne bih cak dao nikakvo objasnjenje zasto,neka ga svako shvati na svoj nacin.Na stadionu bi igraci otrcali par pocasnih krugova,tu bismo ih nagradili jednim dugotrajnim aplauzom i to je to.
Ne bih da ulazim u politiku i sudstvo,niti da presudjujem ko je kriv a ko nije,pogotovo dok se ne dokaze,ali ono sto je cinjenica je da je ogroman postotak stanovnistva Republike Srpske tuzan,zbog osjecaja da se primjenjuju razliciti arsini,a i mi smo dio te Republike Srpske. I tako i tako nismo previse omiljeni po RS,mogu tek misliti kako ce to biti nakon sutrasnje proslave titule prvaka Bosne i Hercegovine u danima kad je vecina ostatka Republike Srpske tuzna i pritiska je osjecaj nepravde.
Moj stav da treba otkazati te Maje Tatic,Balkan Express,krkanluke i ostalo jos samo pojacava to sto otprilike zamisljam profil 90% od tih koji stoje u redovima pred cisternom za pivo i besplatne cevape,kao i njihovu "zainteresovanost" za Borac.
Ovo je samo moj licni stav koji uopste ne mora nuzno biti tacan,bar ja se tako osjecam.Postujem zrtvu Srebrenice,dabogda da se nikad nije desila,ali ipak boli onako trijumfalan istup Predsjednika Srbije juce,boli i to sto 700 000 ubijenih u Jasenovcu (mahom zena i djece) niko u svijetu nikad i ne pominje,da ne kazem da niko nije odgovarao za to,a juce smo bili po citavom svijetu demonizirani i to kao breaking news. A ono sto mene najvise boli je sto se cijela globalisticka masinerija i njihovi placenici po Srbiji stalno upinju da dokazu kako je pocetak vremena na ovim prostorima 1991 godina,a sve prije toga neka se zaboravi! Malo mi je falilo da gadjam televizor juce slusajuci izjave politicara iz lijepe njihove kako je uhvacen jedan od najvecih monstruma i zlocinaca u istoriji! A na svaku zrtvu Srebrenice,NDH je ubila 100 Srba samo u Jasenovcu! I to se uzgred pomene samo na Dan holokausta i to samo kod nas!Srbi kao ubjedljivo najvece zrtve u 20.vijeku bivaju demonizirani,a Hrvate niko u svijetu ni da pomene u tim kategorijama genocida itd! I kako moze 8000 muskaraca biti proglaseno za genocid,a 700 000 ljudi,zena i djece da ne bude? E to nikome normalnom nije jasno?!
Mislim da su ovo uglavnom stvari zbog kojih je vecina naroda u Republici Srpskoj ovih dana tuzna i nisam siguran koliko je vrijeme za proslave,ali postujem svaki izbor. Ne daj Boze da neko ovo shvati kao poziv da ne ide na Trg,to bi tek bilo degutantno kad niko ne bi dosao,pa da nasi heroji stoje na bini sa peharom a da na platou nema nikoga da ih pozdravi. Zato sam na pocetku i napisao da bih ja tu proslavu na Trgu otkazao,bez nekih velikih objasnjenja.
ovaj put se ne bih slozio sa tobom.
Ni u ratu nas Pale i Bijeljina nije volila, pa ne znam da bih se sada trebao uzbudjivati, da li ce se ostatak RS uvrijediti ili nece.
Nismo omiljeni jer se Borac pokusava progurati kao brend RS, a ne grada Banja Luke. I meni bi smetalo da se gura Slavija ili Radnik kao brend RS a ne Sarajeva ili Bijeljine.
Objasni Schlager na doceku igraca poslije osvajanja kupa, jesu na trgu bili svi borcevci ili ja bilo opste narodno veseljo. Titulu treba na stadionu proslaviti, a sou za siroke narodne masu na trg prenjeti.
Ravnogorac aj mani se politike, zaduzio je i narod generala, pa se zaslugom generala osporava legitimitet citave RS.
Organizuj protest za generala, ostavi se Borca.