banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 00:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120106 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 880, 881, 882, 883, 884, 885, 886 ... 6006  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Maj 2011, 20:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
На лијевој страни тешко. :wink:

Citiraj:
Borac dočekuje Travnik u najvažnijoj utakmici sezone

BANjALUKA - Protiv Travnika igramo najvažniju i najtežu utakmicu u ovoj sezoni i nemamo pravo na grešku, pobjeda je jedino što nas interesuje.

Ovo je istakao napadač lidera premijerligaškog karavana banjalučkog Borca Nemanja Vidaković, koji će danas biti jedan od glavnih aduta stručnog štaba koji vodi Vlado Jagodić. Vidaković je još dodao:

- Svjesni smo činjenice šta nam donosi pobjeda protiv "vezira" i nije nam potrebna nikakva dodatna motivacija. Ovo je utakmica sezone za nas. Iskreno se nadam da će tribine Gradskog stadiona biti ispunjene do posljednjeg mjesta i da ćemo poslije 90 minuta borbe podijeliti radost s našim vjernim navijačima.

Trener "crveno-plavih" Vlado Jagodić želi da spusti loptu na teren i ne želi da stvara pritisak svojim igračima pred gostovanje tradicionalno neugodnih Travničana.

- Ne želim da usadim moranje i pritisak svojim igračima pred meč s Travnikom, ali drugog izbora osim da savladamo Travnik nemamo. Prethodnih sezona "veziri" su u mnogo navrata znali da namuče Borac, ali pobijedili smo ih jesenas na njihovom terenu, pa zašto onda to isto ne bismo uradili i pred domaćim navijačima - istakao je Jagodić.

Strateg banjalučkog premijerligaša istakao je još jedan važan detalj.

- Pobjedom želimo da napravimo dobar uvod i rasterećeno otputujemo na "Grbavicu" na derbi protiv Željezničara, koji nam je jedini konkurent u borbi za titulu. Ovim putem želim da pozovem vjerne navijače da dođu u što većem broju kako bismo mogli zajedno da se radujemo. Naš cilj je da od starta zaigramo ofanzivno, sa željom da što prije postignemo gol i tako izbjegnemo eventualnu nervozu kako se utakmica bude bližila kraju - kazao je Jagodić.

U ekipu Borca za ovaj susret se vraćaju Milan Stupar i Darko Maletić, tako da stručni štab koliko-toliko može da odahne.

- Pred duel sa Zvijezdom u Gradačcu imali smo mnogo težu situaciju. Stupar nam je potreban jer Travnik u svojim redovima ima prvog strijelca lige Nusmira Fajića i učinićemo sve da ga udaljimo od našeg golmana Asmira Avdukića. Nećemo dozvoliti Travničanima da nas iznenade - završio je Jagodić.

Stručni štab Banjalučana za ovu utakmicu neće moći da računa na odavno povrijeđene Vukašina Benovića, Draška Žarića i Leonida Ćorića.

Meč između Borca i Travnika posmatraće i tri člana stručnog štaba reprezentacije BiH, selektor Safet Sušić i njegovi asistenti Borče Sredojević i Elvir Baljić.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2011, 20:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
A jebiga meni se ucinilo da sam negdje procitao da ce Benovic biti spreman,ali nista znaci od toga...A da mi probamo Mikaru na lijevom beku?Od Dzo-a ne moze biti gori. :D

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2011, 20:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Ma ja ne znam koji je qurac tom momku. To je vjerovatno nas najbrzi igrac (uz Maletu),a tu brzinu skoro uopste ne koristi.

Da sam ja imao njegovu brzinu sa svojim znanjem,igrao bih u Ligama Petice,ali jebiga,to je jedina stvar koja se u fudbalu ne moze nauciti a moja brzina je bila ispod svakog nivoa i za cetvrtu ligu.
Ali,eto sta ti je kompleks,covjek se uvijek divi onome sto nema,zato ja nikad i ne kritikujem Dzoa :D :D

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2011, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jbg covjek ima 36 ljeta. :D Zamisli lijevu stranu,bek Mikic,a Staja ispred,kako bi to probijali,strasno.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2011, 21:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 19:18
U Banja Luci i dalje tragaju za novim trenerom nakon što je jasno da će krajem ove sezone kormilo Borca biti primoran napustiti Vlado Jagodić.

VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
Jagodiću, odnedavno i selektoru U-21 reprezentacije BiH, ni najvjerovatnije osvajanje titule neće biti dovoljno da se zadrži na klupi Borca, što nam je i nedavno potvrdio.

"Da budem iskren sebe sam vidio i na klupi u narednoj sezoni. Nije mi se išlo iz Borca, ali očigledno je da me u klubu ne žele i ja tu ne mogu ništa", kazao je tom prilikom Jagodić.

Još uvijek nije poznato ko će Jagodića naslijediti na klupi Borca, no lista potencijalnih kandidata je široka.

Doznajemo da su u konkurenciji Darko Vojvodić, bivši trener zvorničke Drine, Zoran Ćurguz (trenirao Zvijezdu Gradačac), sadašnji trener Zvijezde i nekad proslavljeni stručnjak Zrinjskog Dragan Jović te Velimir Stojnić, selektor kadetske reprezentacije BiH.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2011, 22:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Sedamdesetih godina u banjolučkom predgrađu igrao se atomski fudbal, Željezničar je imao sjajan tim, koji je harao terenima Krajiške zonske lige. Prva perjanica bio je tad dvadesetogodišnji Salih - Cico Durkalić. Krasila ga je eksplozivnost, dribling, golgetersko umijeće.

Njegova sjajne partije nisu ostale nezapažene, sve češće su dolazili lovci na fudbalske talente. Iz Borca su gledali svaku utakmicu "Želje" i do detalja snimali Durkalića. I čekali. To čekanje bilo je kobno. Umjesto na Gradski stadion, on se (ne)očekivano obreo na "Kantridi". Veoma brzo Cico je ne samo izborio dres standardnog prvotimca u prvoligašu Rijeci, nego je godinama bio njegova glavna i udarna igla u napadu. Ni tu se nije skrasio, dobio je ponudu francuskog prvoligaša Sošoa, pa je godinama u ovom klubu s mnogo uspjeha nastupao, a u njemu je i završio izuzetno uspješnu fudbalsku karijeru.

Nešto slično, bar kad je banjolučki Borac u pitanju, ponovilo se i u slučaju 19-godišnjeg Gorana Zakarića. Trener Kozare, Vinko Marinović, imao je fudbalski šmek, osjetio je da je riječ o supertalentu i pružio mu šansu u prvom timu. I kad je igrao loše, Marinović nije ni pomišljao da Zakarića gurne u drugi plan, bio je strpljiv sa njim, uporan, što se na kraju i isplatilo. Iako je Zakarić bio Borcu pred očima, u premijerligašu, su, po dobrom starom običaju, ponovo čekali i izgubili. Iz Kozare je otišao u Široki Brijeg. Banjolučani su ga posebno zapamtili, u dva meča u kojima je igrao protiv njih, u oba je postigao po gol.

Uvjerili su se tad da su grdno pogriješili što su tako olako ispustili fudbaski dragulj, a sigurno da je sve Borcu u očaj doveo nedavni transfer Zakarića u zagrebački Dinamo, višestrukog prvaka Hrvatske, redovnog učesnika evropskih takmičenja. U velikanu iz Maksimira pratili su njegove igre u dresu Širokog Brijega, često su na tribinama bila braća Mamići. Procijenili su, kako kaže Zoran Mamić, da je riječ o jednoj od največih nada bh. fudbala, doveli ga u modre redove i sa njim potpisali sedmogodišnji ugovor. Zna se ko je, opet, izgubio.

Nekad Durkalić, danas Zakarić, a sutra će, zbog čekanja, možda Gnjatić biti novi Borčev fudbalski promašaj..

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2011, 22:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Evo na Zvezdinoj temi nam nude Savia. :D

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2011, 23:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2011, 16:24
Опет лагано одошмо од централне теме, деде Шлагер постави Мамића још једном :D :D

Како оно иде, кркне шећер у руку и ајмоооооо

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2011, 00:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jan 2011, 18:35
Борац - Травник

Утакмица сезоне!

Прошао је бањалучки Борац многе важне утакмице ове сезоне, почев од гостовања Сарајеву након којег су засјели на лидерску позицију, па преко дербија са Жељезничаром који је Бањалучанима донио титулу јесењег шампиона, затим прољећна премијера у Широком Бријегу, па домаћа утакмица са "бордо" тимом одиграна у фантастичној атмосфери... међутим, ова данашња је убједљиво најзначајнија. Ривал можда није толико квалитетан и атрактиван као горе наведени противници, али је свакако дуел са Травником у 28. колу Премијер лиге БиХ за бањалучког фудбалског великана бити или не бити.

Три кола прије краја шампионата изабраници Владе Јагодића имају пет бодова више од сарајевског Жељезничара, који данас данас гостује екипи бановићке Будућности. У дуелу са популарним "везирима" Борцу одговара само побједа јер само са три бода из данашње утакмице"црвено-плави" могу мирно да одиграју дерби на "Грбавици" у претпосљедњем колу.

У неком, не баш реалном, расплету догађаја, бањалучки Борац би већ данас могао да прослави прву шампионску титулу у историји клуба. Да би се то остварило, потребно је да Травник напусти Градски стадион погнуте главе, а да сарајевски Жељезничар не побиједи у Бановићима на гостовању код Будућности која више ни математички не може да се домогне позиције која омогућава наступ у Премијер лиги и наредне сезоне. Међутим, знајући да је ово посљедња прилика Сарајлијама да покушају да угрозе наш тим, тешко је очекивати да ће Бановићани успјети да учине нешто више у овом мечу, иако би наравно било идеално кад би Борац већ данас, пред вјерним навијачима, прославио велики успјех и на гостовање Жељезничару у недјељу отишао туристички и са најмање седам бодова више од истог.

Кад је у питању тим који ће данас истрчати на терен Градског стадиона, треба истаћи да ће Владо Јагодић у мечу са Травничанима моћи да рачуна на двојицу провјерених фудбалера: Дарка Малетића, који је већ много пута ове сезоне доказао свој квалитет и постигао неколико важних погодака (један од њих и на гостовању данашњем ривалу), те на Милана Ступара, који ће заузети свој мјесто на десној страни, на којој је "шкрипало" у посљедњим мечевима. Фудбалери који данас неће моћи да помогну својим саиграчима у новом походу на три бода јесу Вукашин Беновић, Драшко Жарић и Леонид Ћорић.

Ипак, када се све сабере, Борац јесте фаворит и тим од којег сви очекују да по први пут у својој историји наступи у квалификацијама за Лигу шампиона, међутим, треба бити опрезан јер Травник у својим редовима има једног од најбољих стријелаца лиге Нусмира Фајића, али вјерујемо да ће одбрана данас да одради свој дио посла и тако олакша посао остатку тима који ће, сигурни смо, знати да бар једном, а зашто не и више пута, пронађе пут до мреже гостију за нови, огроман корак ка освајању шампионске титуле.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2011, 01:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2010, 18:41
Cosa Nostra je napisao:
Sutra demoliranje Travnika i onda na Sugavicu da ih opalimo u sred Teherana pa da zapjevamo
http://www.youtube.com/watch?v=WBQw2QAXFNY
Samo optimizam :wink:

ПЛАВО ОКО ПЛАКАЛО ЈЕ МНОГО СНОВА НЕСТАЛО ЈЕ !!! :D :P :D :P :D :P

Гази стоку у по' техерана !!!

У болу и радости Одан до Изнемоглости !!!

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2011, 06:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ne bi ja nista imao protiv savia. po meni bi on bio pojacanje, samo od te ljubavi nema nista

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2011, 07:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2010, 11:40
ала о чему се овдје пише.
Савио, Мамињо, Закарић, Ћиро, Љупко, пизде материне.
јеботе данас играмо најважнију утакмицу у сезони, у задњих 20 година, како год, а ми причамо о новинарским шупљацима, о томе гдје Раде излази, како су звијезде наклоњене.

е да узгред, играмо данас са Травником у 17ч

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2011, 07:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2010, 08:23
d.a. je napisao:
ала о чему се овдје пише.
Савио, Мамињо, Закарић, Ћиро, Љупко, пизде материне.
јеботе данас играмо најважнију утакмицу у сезони, у задњих 20 година, како год, а ми причамо о новинарским шупљацима, о томе гдје Раде излази, како су звијезде наклоњене.

е да узгред, играмо данас са Травником у 17ч

Nemoj da si nervozan, opusti se! Čemu tolika nervoza? Neće prije zore svanuti...

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2011, 07:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma za travnik se sve zna. Sta mi sad ovde mozemo da prdimo o tome. Mislim da je bolje ovako, bez napucavanja i velikih prica, teren i tribina su danas jedino mjerilo. Veceras oko 19h sve ce se znati. Il smo pobjednici il pokojnici. A ja imam ruzan osjecaj da danas necemo pobjediti, previse se cudnih i ruznih stvari desava oko kluba, a onda opet kontam ma nema seme da nepobjedimo, pa kad cemo ako ne sad. i onda se vrtim u krug i sve se svede na to da ne mogu da docekam utakmicu, jer ima da izbudalim do nje. Jos samo jedan mali korak nam je ostao. i Budite sigurni u jedno i danas kad pobjedimo travnik, leotar ce biti 1000 puta nalozeniji nego travnicani. Jer ipak leotar je sarajevska filijala

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2011, 08:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2010, 10:26
subzero81 je napisao:
i Budite sigurni u jedno i danas kad pobjedimo travnik, leotar ce biti 1000 puta nalozeniji nego travnicani. Jer ipak leotar je sarajevska filijala

Ako pobjedimo travnik ta zadnja ce utakmica biti revijalnog karaktera :wink: , a ako kiksnemo pozdraviti se mozemo sa titulom, moja prognoza 3-0 za nas :D

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2011, 08:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo,i ja sam ustao konacno.Danas nam je biti ili ne biti,samo pobjeda odgovara,sve ostalo ne samo da komplikuje,vec i otezavao,a i dovodi u pitanje osvajanje titule.Nikako ne bih volio da na Sugavici odlucujemo o prvaku.

Danas prva stvar,dati podrsku igracima kad izadju na zagrijavanje,mozda cak malo i zapjevati,jer ce nas sigurno vise cuti,i vise obratiti paznju prije utakmice.Zatim ih nagraditi aplauzom kad budu isli prema svlacionici,a posebno kad budu izasli na teren.Galamiti,vikati,davati podrsku,da svi zajedno pjevamo!Da nas ne bude sramota.Hajde da napravimo atmosferu,koja prilici jednom sampionu,jer su nasi momci to zasluzili.Jos nas samo nesto vise od 7 dana dijeli od velikog slavlja!Borac prvi put u svojoj istoriji osvaja titulu,i osvaja pravo ucesca u kvalifikacijama za Ligu Sampiona!To je ogromna stvar,ovo se pamti za citav zivot.Kao sto i svi mi Lozanu pamtimo.

Ove sezone,Nas Borac obara sve rekorde,i iako smo trn u oku vecini,to ne treba da nas sputava,vec naprotiv,da nam daje krila.

Danas da pobjedimo,da odradimo svoj dio posla,a onda na Sugavicu da ode 500 ljudi,i da zajedno vec tamo i teoretski osiguramo titulu.

Aj Borac!Danas je nas dan,danas je pocetak ostvarenja svih nasih snova!

EDIT:
Citiraj:
Trener Travnika u današnjoj utakmici neće moći računati na niz prvotimaca. Van stroja su povrijeđeni Midhet Sarajčić, Simbad Terzić, Adin Lihovac i Nermin Varupa. Nebojša Popović je na pripremama juniorske reprezentacije Hrvatske a najbolji strijelac ekipe je juce otisao na probu u Njemačku (bez znanja Selimovića).

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2011, 09:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kakve se gluposti pisu na ss.ba.

tacno bi ljudi htjeli da nam je curguz novi trener, ali nece moci....

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2011, 09:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Nov 2010, 11:36
subzero81 je napisao:
kakve se gluposti pisu na ss.ba.

tacno bi ljudi htjeli da nam je curguz novi trener, ali nece moci....

Koji ljudi? Gdje si vidio da ljudi pisu o Čurguzu kao treneru Borca? Koliko sam ja vidio SAMO @pabizo ili kako mu je vec nick pise o tome i niko vise. Ali za pabiza vec znaju svi na ovom forumu ... :)

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2011, 09:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma i neki banjalucani pisu, ili samo prcaju nisam pretjerano obracao paznju, ono smece tamo samo preletim kad imam vremena

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2011, 10:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2010, 10:26
Ma ne mogu da vjerujem koja vaznost utakmice danas a da gospoda iz uprave nisu mogli bar danas da angazuju onaj auto sa razglasom, bar da dvaput grad obidje i pozove narod da pomognu velikanu

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120106 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 880, 881, 882, 883, 884, 885, 886 ... 6006  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]