Evo da vam i ja napisem svoje vidjenje utakmice,uhvatio sam malo vremena,pa eto...
Dakle ovako,poceli smo u sljedecoj postavi:
..........................Avdukic.........................
...Boka..........Stakic..........Petric.......Dzo.....
...............Grahovac.......Krunic....................
...Stajic.....................................Mikic........
.....................Medjedovic...........................
.....................Veljovic................................
Ako nisam posenilio,a mislim da je ovako bilo.
Sto se tice prvog poluvremena,moram reci da smo imali ogromnu inicijativu,dakle bukvalno se igrala viktorija pred Zvijezdinim golom,a oni su se orjentisali na kontra napade,i tako stvorili par finih sansi.Utakmica kao utakmica,po meni izuzetno lijepa za gledanje,mnostvo sansi,i iskreno mogli smo izgubiti,kao sto jesmo,ali smo mogli i pobjediti,i remizirati,stvarno je svaka opcija bila otvorena,ali eto,bili su bolji od nas za taj jedan gol.
Veljovic Rade po ko zna koji put nije imao srece.Znanje ima,ali srece nikako,i nije ulazilo,nije jednostavno htjelo.Zapoceo je sutem sa nekih 16-tak metara,ali je lopta isla pravo u golmana,koji je nekako odbio,da je bar malo u stranu otisla sigurno bi bio evrogol.Ovako,nista.Zatim opet prilika za Radeta,zatim opet sut glavom,koji zuji iznad same precke,pa opet prilika ispred golmana gdje se spetljao.Pa onda sut Medjedovica iz daljine.Bilo je prilika,stvarno je bilo.Ali gol,ne znamo dati.
Sto se igre Zvijezde tice,izuzetno mi se svidja stil koji im je nametnuo Jovic,i stvarno igraju i lijepo i pametno.Njihov omaleni igrac sa brojem 10,zadavao je dosta problema,pa cak i nasem odlicnom stoperu Stakicu,koji se par puta propisno obrukao.Njihova igra ima glavu i rep,a kad se jos tome doda publika koja je na svaku sudijsku odluku skakala kao nenormalna,i ispratila sudijsku trojku sa salvom zvizduka,od kojih usi zabole,e onda shvatate o cemu se radi.
Pomislio sam da cemo u drugom poluvremenu dozivjeti neki preobrazaj,da ce Vlado trgnuti igrace,odnosno da cemo nastaviti makar u istom ritmu,ako ne i u visu brzinu da ubacimo.Medjutim desilo se potpuno obrnuto.Zvijezda je preuzela nasu ulogu,i potpuno zadominirala terenom.Ljudi su odigrali perfektno!Eto vjerujte mi.Nasa najbolja prilila na utakmici je upravo bila u tom drugom poluvremenu,kad smo vec gubili.Stajic probija po desnoj strani,i par puta lomi protivnickog igraca,gura kroz noge cak,cini mi se,ulazi duboko u sesnaesterac,dodaje Vidakovicu koji se spetljao,i nije uspio ugurati loptu sa jednog metra u gol,doduse golman mu je uletio u noge,i onda sa dva,citajte DVA metra,na prazan gol,Krunic nabija loptu iz sve snage,kao neizivljeni klinac,i ona odlazi iznad precke.Ja kad sam to vidio,znao sam da je gotovo,i da nemamo sta traziti.
Cista logika,ako ne iskoristis svoje prilike,ceka te kazna.Tako je to u fudbalu,tako je bilo i juce.Gol Zvijezde nisam najbolje vidio,ali mi se cini da je njihov kapiten,zalomio Boku,i lagano dao gol.
Sto se igraca tice,pohvalio bi Stajica,koji je neumoran bio,i probijao je po toj desnoj strani,stvarno svaka mu cast.Pohvalio bih i Radeta,koji nema srece,i mozda izgleda nezainteresovano,ali ljudi moji,on se nakon svake promasene sanse,nervirao,kidao dres,nakon utakmice,nakon pozdrava isto vuce dres,grize,ne moze vjerovati.I to postujem,vidi se da je momku stalo.A ne kao Stevo,koji nakon promasenog penala,nastavi,kao da se nista nije desilo.
Najgori igrac utakmice,bar po meni,uz naravno to,da Dzo-a ne racunam,on je vazda najgori,van konkurencije.Ali najgori je po meni bio Mikic,koji nije nista pokazao,od onoga sto zna,i sto smo vidjeli.Apsolutna nula je juce bio.
Ostali kazem,manje vise isti,nista posebno,Krunic od tame do sjaja,ovi ostali ispod prosjeka lidera tabele.U igru su usli Vidakovic,Sreco i Nikolic.Najvise je pokazao Vida,ali nije mogao sam nista.
Uglavnom eto,to bi bilo to.Imali smo i gorih izdanja,to je sigurno.Losije smo igrali u Mostaru protiv Zrinjskog 10 puta,pa smo izvukli bod,ali eto,to je fudbal.Sto se tice stanja na tabeli,i titule,ovaj poraz me uopste ne tangira,mi smo ljudi titulu osvojili,uzmemo dvije kod kuce i to je to.Ako ne mozemo uzeti Travnik i Leotar kod kuce,onda ne trebamo ni osvojiti,jednostavna stvar.Ono sto mene brine je da se stvara neka losa atmosfera,koja lici na sve,samo ne na slavljenicku.Ne znam,bas mi je cudan osjecaj.
_________________ Robin je saren,al je Betmen crn.
|