Primjetio sam jos nesto,mozda nekome bezvezan primjer,ali meni je to jos vise podiglo Klibera u ocima,kako sa dosta manje para radi fantastican posao,neuporedivo bolji od Dzele i ostalih Kliberovih kolega u Zeljeznicaru.
Naime,uz onih 2000 ili 5000 maraka koliko klub dobije od BHT za prenos,dobije se takodje mogucnost da se na ekranu par puta u toku utakmice na ekranu puste imena sponzora kluba.Uvijek imam obicaj da snimim nase utakmice kuci,a gledao sam i njihove,i razlika je dramaticna! Kod nas bude Administrativna sluzba Grada Banjeluke,Reklame Darko,jos par uglavnom javnih preduzeca i to je to,zavrsi se za 10 sekundi,a kod njih ide citav roman,Code kao generalni sponzor zatim Bayer,Sarajevo Osiguranje,Kiseljak,Fis,Union Banka,Nexe Group,Mepas,Centrotrans,Duhanpromet,Legea,Sarajevski Aerodrom,BH Airlines,Farmavita,Apoteke Sarajevo,BSO,Pliva,Sparkasse i jos mali milion raznih restorana i hotela,uglavnom,nikad kraja kad krene reklama. Kad se tome dodaju jos pare od Uefa,Kantona Sarajevo,potpuno je jasno sa koliko manje para Kliber cuda pravi,jer nas tim je i pored svega bolji od njihovog i to neuporedivo!!
A ujedno bi ovaj post mogao biti i apel (ako uopste neko cita ovaj forum) nasoj upravi da se malo vise angazuju oko trazenja sponzora,jer svagdje na svijetu strane firme sponzorisu domaci sport ako vec zaradjuju profit u nekom gradu.A malo je onih koji ce sami pokucati u klupske prostorije i reci,evo ja donio pare hocu da budem sponzor pa ti sa parama radi kako hoces. A i ako citaju iz Uprave,vjerovatno ce reci,eno onaj Slager opet nesto sere,a mi sampioni
Ne tvrdim da sam u pravu,ali eto meni je to bas ubolo oci,ta dramaticna razlika u broju nasih sponzora i njihovih.