Citiraj:
Jagodić: Sve je u našim rukama
Vladimir Grbić, Vedran Radenović - 06.05.2011 19:11
Nakon velikog trijumfa u Prijedoru fudbaleri Borca nemaju vremena za odmor jer ih već u subotu, u okviru 26. kola Premijer lige BiH, očekuje okršaj sa Olimpicom.
Do kraja prvenstva u opticaju je ostalo još 15 bodova, a matematički gledano "crveno-plavima" je za titulu potrebno još 10.
"U četiri dana smo imali dva teška gostovanja i u tom periodu smo prvi put kiksali u drugom djelu sezone i nakon toga dobili u Prijedoru. Upravo zbog trijumfa nad Rudar Prijedorom ovaj meč dočekujemo u mnogo boljem raspoloženju i sve držimo u svojim rukama", rekao je Vlado Jagodić, trener Borca, i dodao:
"Olimpic nije naivna ekipa i treba uzeti u obzir da su prošle godine slavili na Gradskom stadionu. Ove sezone su prikazali veoma dobre igre na gostujućim terenima i na mnogim trenerima su 'nepoželjan' gost. Sve do prošlog kola ganjali su izlazak u Evropu, ali ih je kiks protiv Budućnosti izbacio iz trke. Sigurno je da su Budućnost olako shvatili i da kiks nije plod njihove loše igre. Radi se o veoma mladoj ekipi koja igra lijep fudbal i kolega Mehmed Janjoš odlično vodi ekipu. Ne očekuje nas lagan meč."
Jedan od problema za Jagodića mogao bi da bude umor ključnih igrača kao i podatak da neće moći da računa na najjači sastav. Olimpic će sigurno preskočiti Draško Žarić i Boris Raspudić, dok su pod upitnikom Milan Stupar, Leonid Ćorić i Vukašin Benović.
"Igrači su iscrpljeni i moje je da ih podignem i na pravi način motivišem za meč. Moraćemo izvršiti nekoliko izmjena u odnosu na tim iz Prijedora i pokušaćemo svježinom da dobijemo Olimpic, a kvalitet sigurno imamo. Umirati u ljepoti nećemo pogotovo ne u ovom trenutku kada smo prišli izvoru i samo treba da se napijemo vode. Kvalifikacije za Ligu šampiona su istorijska prilika za ovaj klub i to se ne smije propustiti. Sve će biti u službi tri boda. Moramo da pobijedimo jer samo tako ćemo ovjeriti dosadašnje rezultate i vrijedan trijumf u Prijedoru", naglasio je Jagodić.
Jedan od igrača koji bi mogao da počne meč sa Olimpicom je i Milan Srećo koji ističe da su igrači skoncentrisani i da ih zanimaju samo tri boda.
"Borac uvijek ide na pobjedu, tako će biti i u ovom meču i svi ćemo dati maksimum. U goste nam dolazi neugodna ekipa i ne smemo da je potcenimo. Daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda i napravimo još jedan korak ka tituli. Osvojio sam titulu s Partizanom, ali nisam mnogo učestvovao u njoj. Ukoliko budemo prvaci, to će mi biti najslađa titula jer sam Banjalučanin i volim Borac", kazao je Srećo.
Mehmed Janjoš, trener Olimpica, istakao je da njegova ekipa na Gradski stadion u Banjaluci dolazi rasterećena jer nema šta da izgubi.
"Nemamo imperativ do kraja sezone. To naravno ne znači da smo se unaprijed predali i da u gradu na Vrbasu ne želimo napraviti povoljan rezultat. Dovoljan motiv biće nam činjenica da igramo s liderom na tabeli, s kvalitetnom ekipom i trudićemo se da se pokažemo u najboljem izdanju", rekao je Janjoš.
Gosti iz Sarajeva na Gradskom stadionu biće bez nekoliko standardnih prvotimaca. Izostaće Faruk Ihtijarević, Sabit Alimanović, Muhamed Subašić te povrijeđeni Nedim Hiroš.
"Priliku će dobiti mlađi igrači i ne samo u ovoj utakmici već i svim preostalim do kraja sezone. Želimo im dati priliku da se dokažu, a mi ujedno da vidimo čime možemo da raspolažemo u budućnosti. To ipak ne znači da ćemo biti oslabljeni. Mislim da imamo igrački kadar, uključujući i mlade fudbalere, koji mogu da se nose i ravnopravno pariraju svakom protivniku. Trudićemo se da to dokažemo i u Banjaluci. Bio bih zadovoljan da nas publika sa Gradskog stadiona isprati aplauzom, a da taj aplauz bude plod našeg rezultata i igre na terenu", zaključio je Janjoš.
Titula
Vlado Jagodić, trener Borca, ističe da njegovoj ekipi nisu dovoljni samo trijumfi u Banjaluci da bi osvojili titulu i najavlju borbu za svih 15 bodova koliko je u opticaju do kraja sezone.
"Ne smijemo da se opustimo i da kalkulišemo. Idemo na pobjedu u svakom meču i za titulu nam nisu dovoljna tri trijumfa na domaćem terenu jer gostujemo na 'Grbavici'. Za očekivati je da Željezničar pobijedi sve do kraja, a mi sigurno u meč s njim nećemo ući da izgubimo nego želimo da slavimo i u Sarajevu i tamo ovjerimo titulu", izjavio je Jagodić.
Premiranje
Željezničar i dalje ne odustaje od titule, a tome u prilog ide i podatak da, kako tvrdi Vlado Jagodić, sarajevska ekipa premira protivnike Borca da bi pružili i više od maksimuma.
"To niko ne može da im zabrani i moguće je da i Olimpic bude premiran. Ukoliko imaju viška para, neka to slobodno rade, mi nemamo i sami se borimo za bodove", rekao je Jagodić.
Atmosfera
Ključ svakog uspjeha je dobra atmosfera među saigračima, a Jagodić ističe da je u svlačionici Borca atmosfera na visokom nivou.
"Momci dišu kao jedan i žele pobjedu na 'Grbavici'. To bi bio najveći uspjeh i eventualni trijumf bi bio šlag na torti. Želimo da dokažemo da smo kvalitetnija ekipa", jasan je šef struke ekipe sa Gradskog stadiona.