Schlager je napisao:
Ma najbolje se Grahovcu zahvaliti i otjerati ga iz kluba....
Ovakav odijum prema jednom nasem igracu ja nisam osjetio jos od vremena Zeljka Buvaca! Djecak ima 18,5 godina,nase djete banjalucko,tesku povredu iza sebe,a i pored toga nije ni gram slabiji od ostalih iz veznog reda,iako ga se gura na poziciju koja uopste nije njegova! A cak i da je mnogo slabiji od Krunica,Medjedovica itd,trebalo bi ga podrzati zato sto je nas i sto je tako mlad,a nije slabiji nimalo,naprotiv! A i to oko neborbenosti su najobicnije proizvoljne ocjene jer uz Raspudica ima najvise zutih kartona,iako je odigrao minimalan broj minuta! Doduse,to je malo i neiskustvo,ali neborben igrac nedobija zute kartone!
Na ove izvjestaje iz Tuzle namjerno nisam reagovao iako jedan napisa da je bio neprimjetan,a drugi da bjezi od duela,a decko igrao 13 minuta!!!!!
Za Buvaca sam pretpostavljao sta je razlog,u to vrijeme si morao biti Edin,Haris i sl,da bi bio "gradska raja",nije ti pomagalo ni da si rodjen u najstrozijem centru Banjaluke ako si bio Radenko,Milenko i sl....Gdje ce sad odjednom seljak iz Omarske Buvac doci i igrati neki fudbal ovdje,svaka tri dana sam ulazio u duele sa svojom "rajom" oko toga sto su ga vrijedjali i ponizavali,iako je momak sve odradjivao korektno i bio bar jednak,ako ne bolji u odnosu na ostale.
Evo nakon 20 godina ista stvar,mada ovdje ne naslucujem razloge,kao sto sam tamo naslucivao!
Ja sam redom samo pobrojao one koji svojem nezalaganjem prednjače, ne juče u Tuzli, nego već nekoliko kola unazad, nema veze to što je naš, ne igra on tamo za kikiriki nego za pare, a nisu to male pare, jedan je od palćenijih tamo...
Žuti kartoni, pa samo protiv Sarajeva ga je dobio nakon 15 sekundi igre... dal je bio potreban ili nije, procijenite sami...
Naravno nije on najgori, al je naš, a nekada uši treba zavrnuti i našima, ne samo ljudima sa stane ionaka već kruži priča kako Vlado ima problem sa igračima sa strane...
Evo recimo Sakan je imao disciplinsku, zbog čega možda samo naslućujete, ali ja ću vam reći da on nama fali na terenu...