Citiraj:
Титула долази у Бањалуку
Пред фудбалерима Борца је још 630 минута ефективне игре, послије којих или ће отворити врата раја или ће, као и многе генерације до сада, погнути главу и причати како је пропуштено оно што није смјело да се пропусти. Великих седам бодова предности у односу на јединог пратиоца Жељезничар даје наду да ће бањалучки премијерлигаш пригрлити шампионску круну, али опрез није на одмет. Свјесни су тога и дефанзивци Леонид Ћорић и Милан Ступар, те офанзивни везни Душко Стајић.
- Побјеђујемо и то је најважније. Истина, имамо тежак распоред, можда и најтежа гостовања, и то везана у Тузли и Приједору, али нећемо устукнути. Све је у нашим рукама. Ако проспемо седам бодова предности, и не заслужујемо титулу. То је реалност јер смо најбоља екипа у Премијер лиги. Иако неки очекују лепршаву игру, она је шампионска. Најмање примамо голова у лиги и то је рецепт за трофеје. Тако играју велике екипе – прича штопер Леонид Ћорић.
Једна од најисплативијих инвестиција Бањалучана у посљедњих неколико година је и Милан Ступар, бритки десни бек, без којег се већ три године игра Борца не може замислити.
- Остајемо први! Очекујем најмање четири бода из ова два везана гостовања. Иако Жељезничар опасно дише за вратом, први ћемо пресјећи циљну траку. Оно што ми као играчу смета јесу игре ван терена. Гледао сам снимак утакмице ривала са "Грбавице" против Вележа и онакав пенал да се досуди је срамота. То је оно што ме забрињава, али опет, имамо најбољу екипу и неће моћи да нам отму оно што смо заслужили својој игром. Истина, у већини утакмица иде се на резултат, па можда навијачи и остану ускраћени за љепоту игре. У најважнијим мечевима ми смо били ти који су доминирали тереном. Да је ушла још која лопта у мрежу, вјерујемда би сад сви другачије причали, али најважније је да узмемо оно што нам припада, а то је шампионска титула – искрен је Милан Ступар.
Од Душка Стајића се увијек очекује потез више, асистенција и гол. Са три поготка и исто толико асистенција, како сам каже, није баш најзадовољнији, али све је подређено тимском успјеху.
- Очекујем титулу, због изласка у Европу сам и стигао у Бањалуку, а сада нам преостаје само да одиграмо до краја онако како смо играли већи дио сезоне. Прво треба пребродити ова два гостовања, односно све утакмице на страни треба одрадити, као што смо и до сада. Тада идемо на "Грбавицу" растерећени, да покажемо Жељезничару да см бољи од њих. Сама игра увијек може бити боља, па тако и моја, али најважније је да побјеђујемо. Док је тако, нема зиме. Ако Бог да, доносимо круну у град на Врбасу. Екипа која побиједи на страни Сарајево, Широки Бријег, Челик, а не изгуби два пута у Мостару од Вележа и Зрињског, заслужује да буде прва. Други нека рачунају, али наша математика је јасна: на побједе до краја и титула је наша – поручио је Душко Стајић.
(Спорт клуб)