Dobar komentar Sipovca, ali kako rece drug Slager, ima rupa. To ko je odakle, nepije vode, Zeravica, Brodac, Modrica, Pale, aselo Melina gornji kotar, ili centar Banja Luke sve sa postom i sahovskom tablom za penzionere, nema nikave veze, vec sta i kako rade. Istina je da o Statutu odlucuje politika, a ne Mile i PetkoA i da su sve vrijeme na fonu sa vozdom iz Laktasa. I ovaj pokusaj Kopanje da se odrzi sastanak sa Osimom, bio je poluuspjesan, jer je Dodo trazio da na njemu prisustvuje delegacija FSRS, za koju druge stgrane nisu htjele cuti. Iako sada prevladava optimizam, ja nazalost nisam sigurqan u pozityivan isahod svega, a mnogo toga zavisice i oko ovog jebenog referenduma. Na sastanku kada je darko Ljubojevic obrazlagao misljenje da se mora prihvatiti statut Vozd ga je prekinuo i pred svima, Osimom, Bajevicem, Bakovicem, Milom, Petkom upitao: Mali je li ti zastupas interese Borca ili Republike Srpske! Darko je progutao kneglu i kao pametan covjek to precutio, i prica je otisla u drugom smjeru. Nadam se samo da ce do 26. maja politicka podloga biti stabilnija, nego sada, ali kako ide, ne gine nam izolacija, ne samo sportska, vec i svaka druga. Slager dobro primjeti gdje je ti sedam velicanstveni delegata iz Banja Luke. Mico Milovanovic i Drasko Ilic, visoko poyicionirani u najvisim tijelima FK Borac samo prije dva mjeseca na Skupstini na Mrakovici iyricito su bili protiv bilo kakvog Statuta io jednog predsjednika. Cak je Drug Mico trayio da se iy Statuta iybace sve hrvatske rijeci, i da se taj dokument prevede na cirilicu, hahahahahaha. Da vas podsjetim i tada je Borac bio prvi, i smijesila mu se Evropa isto kao i sada, mozda i realnija, jer tada nije bilo zvanicnih sankcija kao sada. Evo danas su promjenili plocu, ali kasno Marko na Kosovo stize. Kada se njih pitalo, oni su bili protiv, sada ih vise niko nizasto ne benda. Bice kako vozd poruci, odnosno kako to bude najbolje po interesu RS. Prvi bih odbio sve da znam da nas taj put vodi ka samostalnosti, pa makar trpili jos 20 godina, ali ako ce biti kao do sada, nevidim nikakav smisao.... Ono sto je porazvajuce jeste da DODIK nema vremena da se sam upusta u fudbalsku raspravu ,i to za njega rade njegovi sateliti, vozac Cubro, Kosarac, pokusaj fudbalera u 50- i nekoj godini Rajkan Vasic i jos par debilcica, koji mu uz vruc burek referisu gdje i kako treba nastupiti. Mislim da smo tu mi navijaci Borca i fudbala uopste kao sporta inferiorni, jer ne mozemo mu doturiti buvu kakvo je pravo stanje stvari. Pokusaji Kopanje samo djelomicno piju vode, jer iako to izgleda drugacije, njih dvojica su i veliki rivali. Silni kapital na obje strane tjera ih da se podrzavaju, ali i da guraju klipovce u tocak jedan drugom kad god stignu. I da, ne javljam se cesto, ali evo jedne molbe ili prijedloga. Mi smo jos uvijek yvanicni osvajaci Kupa BIH, ali ja i dalje nikada u isti kos necu staviti taj pehar sa grbvavice, u onaj recimo sa finala sa Rudar Prijedorom. Iako je znacaj onog multietnickog daleko veci, meni je u srcu onaj RS. Nema to veye sa Dodikom, nije ga ni bilo kada smo igrali ta finala, i ybog toga ako Bog da da prodjemo Kozaru, u finalu treba ispuniti Gradski stadion do posljednjeg mjesta. Bez obzira da li igrali sa Kjevom iz Nove Vesi, ili kupusarima iZ Bijeljine. Zbog Borca, Republike Srpske, zapjevajmo Boze pravde i na najljepsi nacin posaljimo svijetu demokratsku poruku ko smo, sta smo, sta hocemo i cemu tezimo,...... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Borac volim, jer me to moj tata naucio 70 - i neke, jos sam ga vise zavolio kada sam ja postao tata i svoje klince ucim da vole Borac. U mojoj porodici je svetkovina , da đed, stric, sin i unuci idu kroz Platonovu, da se dive crveno - plavoj boji .....
|