banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 14:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120150 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 795, 796, 797, 798, 799, 800, 801 ... 6008  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Apr 2011, 21:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
shoole je napisao:
Овако гледано са стране, изгледа као да бирате између два зла и да треба да одаберете оно мање. Можда немам довољно информација, али то је неки мој утисак.

Са једне стране је та "српска" страна. Ма колико ви разликовали Петковића или овог малог Кошарца (које боли уво за Борцем) од рецимо Копање, све је то једна страна. Са друге стране је прича "ајмо усвојити захтјеве УЕФА, важно је да Борац игра у Европи".

Ако кажете "хоћемо да играмо у Европи", Борац игра у Европи и узима рецимо милион КМ. Али ако изаберете тај пут и контрирате тој "српској" страни, ризикујете да паднете у немилост. Ризикујете да неко каже "нећемо правити Југ и Сјевер на Градском". Ризикујете да власт одустане од улагања у Борац, да се повуку спонзори или да се лова из буџета града која је долазила у Борац преусмјери у нешто друго. Спомињали су се Руси из Нестро групе као неки потенцијални велики спонзор, али тог спонзорства нема без подршке власти.

Не желим да схватите ово као агитовање против новог Статута. Не познајем ја довољно ни Фудбалски савез РС ни Фудбалски савез БиХ нити сам читао предложени Статут. Само износим оно што мислим да би могле бити посљедице ако Борац иступи самостално са ставом контра званичног става ФС РС.

Зајебана ситуација. Али то ће се завршити неком компромисом, највјероватније трулим.

Dobro razmisljanje,ali tu dileme nema nikakve. Sta ce nam i pare iz budzeta i sjever i jug ako se ne igra Evropa?Ko bi napunio taj sjever i jug u ligama koje se igraju za kikiriki?Pa ne bi bilo 500 gledalaca.

Dakle,ako je stvarno to ta dilema,onda se gospodi iz SNSD treba zahvaliti i krenuti svojim putem,da se konacno Borac pocne vecim djelom samofinansirati od evropskih nastupa,sponzorstava,prodaje igraca,marketinga i ulaznica,jer i tako i tako ovo finansiranje iz budzeta ne moze vjecno trajati i nije rjesenje na duze staze.

Ja se nadam da ipak nije dotle doslo i da ne postoji ta dilema.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Mislim da je najveca greska"FIFE" to sto nije "smijenila" sve stare calnove skupstine te birala nove clanove(kao sto je bio plan, da svaki klub iz Premijer Lige predlozi 2 delegata, i klubovi iz prvih liga RS i FBIH po jednoga), a ovako opet ostajemo na istome. Ovako absolutno nema nikakvoga smisla, ali vjerovatno postoji nesto sto nama nije poznato, i tog razloga se nadam da ce se usvojiti ovaj famozni statut.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 21:36 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
shlager pitanje je koliko je to realno u ovom momentu
pogledaj budzet borca i kako se puni 95 posto para dolazi od Grada i Vlade to ti je valjda jasno
sami ne bi izdrzali ni tri mjeseca skupa je to igra

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 21:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
http://pressonline.rs/sr/vesti/republik ... Delju.html

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 21:41 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Brigate BL je napisao:
shlager pitanje je koliko je to realno u ovom momentu
pogledaj budzet borca i kako se puni 95 posto para dolazi od Grada i Vlade to ti je valjda jasno
sami ne bi izdrzali ni tri mjeseca skupa je to igra

Znam,ali u dobroj mjeri je to zbog onog "lezi hljebe da te jedem",uzmi Zrinjski ili jos dosta klubova koji ne dobijaju ni jednu marku iz budzeta pa opet nisu losi klubovi. Ili Siroki,koga podrzavaju iskljucivo privatnici iz Sirokog Brijega,Evropa i prodaja igraca. Kod nas se Uprava previse razmazila cekajuci ove apanaze od grada ili Vlade.Treba tu mnogo,mnogo vise inicijative.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 21:44 
Veteran
Veteran

Који ће нас приватник подржати ако Доди станемо на жуљ...
Па све јаче фирме су под његовим патронатом, да се не лажемо...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
тако је дејане.
распитајте се колико су ти приватници плаћали карте за Игокеу. :D
ништа у овој држави не може да функционише без уплитања власти тако да ни Борац није изузетак.
далеко од тог да подржавам ову власт али баш као што је shoole објаснио, боље је не замјерити се њима јер они лако могу наћи начин да нас саботирају.
друга ствар. мислим да се јако много буке диже око овог.
ја сам убјеђен да ће Борац ипак играти Европу без обзира на исход овог циркуса.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 21:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 19:18
Citiraj:
Skakić uživa veliko poverenje i zaštitu čelnih ljudi Fudbalskog saveza Republike Srpske. Do sada mu je to i te kako pomagalo u karijeri.

znaci opet nas nasi guze
Citiraj:
Arbitri su kasnili na drugo poluvreme i na teren izašli tri minuta posle fudbalera. To je protiv pravila, a šta se u svlačionici dešavalo u ta tri minuta teško je znati. S obzirom na to da je u nastavku došlo do retko viđenog preokreta i sumnjivog jedanaesterca, sumnja se da je na arbitre vršen pritisak ili da su u pitanju neke druge nečasne radnje -

ma da i opet nikom nista :D :D a sega drzave i lige

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
Не могу да вјерујем или је то можда неко лупио да је shoole женско 8)

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 21:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2010, 23:04
Један мало оптимистичнији текст:
http://www.glassrpske.com/vijest/13/spo ... renja.html

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 21:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Apr 2011, 21:39
Nije mi jasno kako neki kažu da će Borac igrati u LŠ ako se ne usvoji ovo. Dosad su 100 puta rekli ,"igraćete po našim pravilima - ako želite biti članovi morate imati statut kakav mi želimo" ili nećete nikako... Dobro je rečeno, neće oni da se odreknu namještaljki ( ali svi , i federalci i naši) i guranja "podobnih" i naplaćivanja "guranja". Ko je Petković , Kovačević? Pustite se zaštite srpstva i tih stvari . Ista mafija i bagra kao i oni drugi.
Kakve priče o sjeveru i jugu, ko će ga puniti?! Glasinac sa Sokoca ili Crvena Zemlja , možda Boksit iz Milića? Što se tiče para , i sponzora dobro su naveli primjere Zrinjskog i Širokog, pa BL je 17 puta veća od Širokog B. valjda bi se našlo nešto.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
milokliz je napisao:
Nije mi jasno kako neki kažu da će Borac igrati u LŠ ako se ne usvoji ovo. Dosad su 100 puta rekli ,"igraćete po našim pravilima - ako želite biti članovi morate imati statut kakav mi želimo" ili nećete nikako... Dobro je rečeno, neće oni da se odreknu namještaljki ( ali svi , i federalci i naši) i guranja "podobnih" i naplaćivanja "guranja". Ko je Petković , Kovačević? Pustite se zaštite srpstva i tih stvari . Ista mafija i bagra kao i oni drugi.
Kakve priče o sjeveru i jugu, ko će ga puniti?! Glasinac sa Sokoca ili Crvena Zemlja , možda Boksit iz Milića? Što se tiče para , i sponzora dobro su naveli primjere Zrinjskog i Širokog, pa BL je 17 puta veća od Širokog B. valjda bi se našlo nešto.

Имаш ли конкретан приједлог - ваљда би се нешто нашло - не пије воде

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 22:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2010, 23:04
Влада нема никакву обавезу да финансира Борац, и колико знам, осим помоћи у реконструкцији стадиона, у буџету Борца нема ни марке из државног буџета. С друге стране, град Бањалука, у чијем је власништву клуб, има обавезу да финансира и помаже клуб, тако да та средства никако не смију доћи у питање. Ако би којим случајем град ускратио средства, то би постао снажан аргумент у рукама опозиционих странака, а следеће године су избори. Тако да не вјерујем да такав луксуз себи могу дозволити. Наравно, слажем се да Борац мора много више да поради на маркетингу и привлачењу спонзора, како би обезбједио какву такву самоодрживост. Али за тако нешто је управо потребан, и један је од основних предуслова, излазак у Европу. Без изласка у Европу жеља за рекламирањем и спонзорством је мала, а ако и постоји ради се о мизерним износима.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 22:26 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
shoole je napisao:
Овако гледано са стране, изгледа као да бирате између два зла и да треба да одаберете оно мање. Можда немам довољно информација, али то је неки мој утисак.

Са једне стране је та "српска" страна. Ма колико ви разликовали Петковића или овог малог Кошарца (које боли уво за Борцем) од рецимо Копање, све је то једна страна. Са друге стране је прича "ајмо усвојити захтјеве УЕФА, важно је да Борац игра у Европи".

Ако кажете "хоћемо да играмо у Европи", Борац игра у Европи и узима рецимо милион КМ. Али ако изаберете тај пут и контрирате тој "српској" страни, ризикујете да паднете у немилост. Ризикујете да неко каже "нећемо правити Југ и Сјевер на Градском". Ризикујете да власт одустане од улагања у Борац, да се повуку спонзори или да се лова из буџета града која је долазила у Борац преусмјери у нешто друго. [b]Спомињали су се Руси из Нестро групе као неки потенцијални велики спонзор, али тог спонзорства нема без подршке власти.[/b]

Не желим да схватите ово као агитовање против новог Статута. Не познајем ја довољно ни Фудбалски савез РС ни Фудбалски савез БиХ нити сам читао предложени Статут. Само износим оно што мислим да би могле бити посљедице ако Борац иступи самостално са ставом контра званичног става ФС РС.

Зајебана ситуација. Али то ће се завршити неком компромисом, највјероватније трулим.

Jel ti to povezuješ kako je gazprom postao sponzor kluba za koji ti navijaš ili nam nešto suptilno pokušavaš objasniti 8)

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 22:26 
Veteran
Veteran

Ви или се правите или не контате да се додо овдје пита за све...
Чак и кад ће ко да пр`не...

Нема марке ако станемо Доди на жуљ!
Тренутно Додик = држава!

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 22:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
Mogu oni druze mnogo sta , jednostavno kazu kriza nema para smanje budzet i gotova prica
Vlada nije dala svoja sredstva Borcu ali jesu javna preduzeca koja ona kontrolise

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 22:32 
Bič božji
Bič božji

максел je napisao:
Влада нема никакву обавезу да финансира Борац, и колико знам, осим помоћи у реконструкцији стадиона, у буџету Борца нема ни марке из државног буџета. С друге стране, град Бањалука, у чијем је власништву клуб, има обавезу да финансира и помаже клуб, тако да та средства никако не смију доћи у питање. Ако би којим случајем град ускратио средства, то би постао снажан аргумент у рукама опозиционих странака, а следеће године су избори. Тако да не вјерујем да такав луксуз себи могу дозволити. Наравно, слажем се да Борац мора много више да поради на маркетингу и привлачењу спонзора, како би обезбједио какву такву самоодрживост. Али за тако нешто је управо потребан, и један је од основних предуслова, излазак у Европу. Без изласка у Европу жеља за рекламирањем и спонзорством је мала, а ако и постоји ради се о мизерним износима.

Grad nije vlasnik kluba, čak nije ni njegov osnivač, tako da se to za čas posla promijeni, recimo neka noć šampiona, dresura konja, svjetsko prvenstvo u padobranskim skokovima bez padobrana, rafting na vodi i bez vode itd itd...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 22:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jan 2011, 21:50
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Grad nije vlasnik kluba, čak nije ni njegov osnivač, tako da se to za čas posla promijeni, recimo neka noć šampiona, dresura konja, svjetsko prvenstvo u padobranskim skokovima bez padobrana, rafting na vodi i bez vode itd itd...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 22:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Jel ti to povezuješ kako je gazprom postao sponzor kluba za koji ti navijaš ili nam nešto suptilno pokušavaš objasniti 8)

Ма неко је од ових инсајдера на форуму прије пар седмица спомињао ту причу. Као, преговара се, али не може се још ништа рећи, па су неки форумаши сконтали да је ријеч о овима из Рафинерије.

Али кад си већ споменуо Звезду, шта мислиш ко је довео Гаспром у Звезду? Лукић можда? Или власт у Србији?

Аналогно код Борца... доведи ти овогодишњег добитника Нобелове награде за економију да води послове у Борцу, без подршке власти нема ту преживљавања.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 22:41 
Bič božji
Bič božji

shoole je napisao:

Ма неко је од ових инсајдера на форуму прије пар седмица спомињао ту причу. Као, преговара се, али не може се још ништа рећи, па су неки форумаши сконтали да је ријеч о овима из Рафинерије.

Али кад си већ споменуо Звезду, шта мислиш ко је довео Гаспром у Звезду? Лукић можда? Или власт у Србији?

Аналогно код Борца... доведи ти овогодишњег добитника Нобелове награде за економију да води послове у Борцу, без подршке власти нема ту преживљавања.

Nagađanja su bila da je u pitanju Optima Grupa i odmah da prekinemo sa tim spekulacijama, nije...

Sasvim je normalna stvar da se politika pita za sve, jer mi živimo u takvom okruženju da se ni u narodnom pozorištu ne može odigrati predstava ako glumci nisu poltički obrazovani, tako da se sa tim slažem, sa tobom sam se pokušao našaliti, jer eto vi ste uvijek nekako miljenici sistema...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120150 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 795, 796, 797, 798, 799, 800, 801 ... 6008  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]