tatamata je napisao:
Da si rekao ne smije se primiti gol,ne bi se brinuo,ali kada trebamo dati,to je puno,puno teze.Realizacija,pogotovo u gostima nam je katastrofa,jedino sto mi daje nadu je Vidakovic,od kojeg ocekujem da bude u prvih 11,i naravno sa Mikicem i Maleticem po krilima koji su uzasno brzi,sve trojica,da sjevne neka kontra i da im uvalimo gol.Ako bude skripalo,tu je Stajic.Optimista sam,ali umjereni.
pa nista novo je to da nam je puno bolja igra u odbrani nego u napadu, medjutim kad govorimo o kriyi realiyacije u gostima, recimo u mostaru protiv yrinjskog nije bilo kriye realizacije, napdaci jednostavno nisu imali loptu, kriya realiyacije je bila u istocnom sarajevu gdje smo se propisno ispromasivali.
Po meni je vise problem u tome sto tesko dolazimo u sanse, i raylog tome vidim upravo u jakoj odbrani koju osiguravamo sa defanyivno orijentisanim veznim redom.
da bi se stvarale sanse vezni red mora imati puno ofanzivnije aspiracije, brz protok lopte, zadnja linija mora biti pomjerena vise prema centru, sa cim bi opet otvorili puno prostora u odbrani, i narusili tu njenu jacinu koju dobijamo izmedju opstalog sa velikim brojem iograca defanzivne orijentacije.
U takvom stanju puno zavisimo od kontranapada i cinjenice da li maletic prodje po toj strani ili ne prodje i da li nam napadaci imaju dobar dan, jer nemaju previse sansi. A fudbal nije rukomet pa da svaka sansa bude go