Citiraj:
Вултуреси дају енергију
Због онакве атмосфере и "вултуреса", који су направили одличан амбијент, осјетио сам да могу да играм без проблема још 90 минута послије дербија са Сарајевом, јер наши навијачи дају посебну енергију.
Ово је истакао Борис Распудић, "ол раунд" играч бањалучког Борца, који је у суботњем сусрету играо у везном реду, а онда силом прилика прешао на позицију лијевог бека. Поразом Жељезничара на "Грбавици" од Широког Бријега (0:1) Борац сада има девет бодова предности у односу на најближе ривале. Многи кажу - првенство је завршено, титула долази у Бањалуку.
- Имамо добру залиху, али све док постоји теорија да нас неко може скинути са лидерске позиције нећемо се опустити. На руке су нам ишли киксеви Жељезничара код куће од Слободе и Широког Бријега. Ипак, не смијемо да се опустимо, већ морамо да наставимо с добрим партијама како код куће тако и на страни - рекао је Распудић.
Против Сарајева на трибинама Градског стадиона било је осам хиљада гледалаца. Борац је постао истински магнет за публику и љубитеље фудбала.
- Сваком играчу је изузетно пријала атмосфера на суботњем дербију. Само привилеговани фудбалери имају прилику да играју такве утакмице и срећан сам због себе и саиграча. Волио бих да убудуће на свакој нашој утакмици буде иста посјета. Међутим, свјесни смо да у Премијер лиги БиХ нема много атрактивних ривала - истакао је Распудић.
У сриједу ривал Борца је Козара у Градишци. Биће то први од два полуфинална дуела Купа Српске.
- До сада су у Купу Српске наступали играчи с мањом минутажом, али с обзиром на озбиљност ривала и чињеницу да је у питању полуфинале, вјероватно ће та пракса бити прекинута. Тренер Јагодић треба да одлучи коме ће указати повјерење, а ми играчи да га оправдамо. Наше амбиције су познате, уз титулу у Премијер лиги БиХ желимо и трофеј у Купу Републике Српске - јасан је Распудић.
http://www.glassrpske.com/vijest/13/spo ... rgiju.html