skypostman je napisao:
korpus je napisao:
skypostman, prvo kolo ćemo biti nosioci. Ovo sto si postavio nije ažurirano pa racunaj da su sad Lech i Drita ispred nas. A velike su šanse da će titulu uzeti Šahtjor, Ferencvaroš, Šerif koji imaju bolji koeficijent od Borca.
Upravu si, sad vidim da nije azurirano. Ne znam samo zasto nema Ukrajinaca ovde, mozda zato sto Sahtjor ima najveci koeficijent pa su ga odmah prebacili dalje?
Na ovom sajtu prognoziraju da će Šajtor biti prvak i da će to biti klub sa najvećim koeficijentom u kvalifikacijama, samim tim osiguran plasman u grupe. I taj podatak nisu ažurirali, trenutno je zvezda prva na toj rang listi, a neka ekipa iz Ukrajine LNZ Cherkasy nalazi se u drugom kolu.
Ako se sjećate, pisao sam više puta kako je uefa napravila sistem da svake godine obezbijedi mjesta u ligi konferencija za klubove iz liga koje su lošije rangirane. U ligi Evrope takođe je bilo situacija da klubovi sa lošijim koeficijentom plasiraju se u grupe.
Primjer iz sezone 2022/23, HJK Helsinki (8.500), Aek Larnaca (7.500), Omonija (7.000).
Sezona 2023/24, TSC (6.475), Aris Limasol (4.895), Hacken (4.750).
Sezona 2024/25, RFS (8.000), Elfsborg (4.300).
Mi smo protiv Ferencvaroša bili jako blizu i da smo tada uspjeli mogli bi smatrati incidentnom situacijom. Sportski gledano, istorijskih rezultat smo napravili te sezone, ali ostaje žal što klub nije iskoristio da napreduje organizaciono, marketinški, infrastrukturno itd. Može se slobodno reći da smo od tada nazadovali u svemu sem sportskom dijelu.