gsp.ro je napisao:
CFR Kluž - Borac Banja Luka, vjerovatni timovi:
CFR Kluž: Arlauskis - Sušić, Bouhenna, Cestor, Camora - Rodriguez, Tahiri - Deac, Păun, Petrila - Omrani
Trener: Marius Șumudică
Borak Banja Luka: Lakić - Ćorić, Milojević, Ćosić, Subić - Zakarić, Begić, Vojnović, Meleg, Ziljkić, - Živković
Trener: Marko Maksimović.
Borac Banja Luka ima mnogo toga vrijednog 5,33 miliona eura. Almedin Ziljkić (25 godina), ekstrem s dvojnim državljanstvom, bosanskim i srpskim, najbolje je ocijenjeni igrač u grupi (700.000 eura, prema Transfermarktu).
Borac u grupi ima i Gorana Zakarića, napadača koji je između 2019. i 2020. godine odigrao 10 utakmica za CS Universitatea Craiova, bez postignutog gola. Citira se na 600.000 eura.
Financijski top dao CFR Cluj prije utakmice
"Željezničari" su pljeskali sa važnim sponzorom, eTorom, poznatom kompanijom za finansijske usluge. Izvori iz kluba CFR Cluj otkrili su za GSP.ro da je, nakon ovog partnerstva,tim će primati 1,8 miliona eura svake sezone.
Povrede u Borcu
Marac Maksimović, trener Borca iz Banje Luke, požalio se na brojne povrede u grupi. Dva centralna defanzivca nisu dostupna, ali trener je samouvjeren.
Spisak povreda koje je naveo trener Marko Maksimović:
Dejan Uzelac - centralni bek, 27 godina
Marko Jovanović - centralni bek, 33 godine
Stojan Vranes - ofanzivni vezni, 34 godine
Panagiotis Moraitis - napadač, 24 godine
Bojan Pavlović - golman, 34 godine
Čak i kad sam igrao s Bešiktašem ili Galatasarajem, nisam imao takvih emocija! Nisam se odmarao par noći. Danas mi je supruga rekla da moram biti na stadionu u 6-7, došao sam u 2 da se pripremim za utakmicu. Nema više malih timova, postoje bendovi koje je teško razbiti, čak i ako odete na svoj omiljeni list.
Svi očekuju da CFR paradira, ali to nije slučaj. U redu, ne želim ni kopirati trenera koji je bio ovdje i reći da će to biti najteži meč i odlazimo s drugom šansom. Nikad to neću učiniti. Sigurno je da će nam Marius Șumudică, trener CFR Cluja, stvarati probleme.
Važna je utakmica koju želimo dobiti. Neka svijet ne misli da će to biti laka utakmica. Imaju tehničke igrače, dobre igrače, pa moramo biti oprezni. Naša misao je napraviti ono što znamo i osvojiti
Mario Camora, kapeten CFR Cluja.
Dvoboj s CFR Clujem najveći je u klupskoj historiji. Igrao sam protiv Maccabija prije 10 godina, ali današnji Cluj ne može se porediti ni po pitanju budžeta, ni po učinku.
Rumuni su stalno prisutni u evropskim kupovima u posljednjoj deceniji. Jasno je da žele doći do grupa Lige prvaka. Imamo svoj cilj, poznajemo ih jako dobro. Atmosfera na parceli je vrlo dobra, uprkos puno problema.
CFR je isprobao nekoliko sistema pod zapovjedništvom novog trenera. Prebacili su mnogo igrača, a prva službena utakmica je uvijek čudna. Moramo vidjeti našu igru
Marko Maksimović, trener Borca iz Banja Luke.
Sretna sam što ponovo igram na ovom stadionu, gdje sam proživjela mnogo lijepih trenutaka. Cluja jako poštujem i tamo sam proveo lijep dio karijere. Međutim, zanima me samo jedna stvar, a to je da srce ostavim na terenu sa svojim kolegama. za postizanje pozitivnog rezultata
Stojan Vranješ, prvak sa CFR-om 2012. godine, sada u Borcu.