banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 21:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5155, 5156, 5157, 5158, 5159, 5160, 5161 ... 6008  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ФК Борац
PostPoslato: 03 Jul 2021, 16:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Feb 2011, 08:16
Tekst sa Rumunskih portala. Ima nekih grešaka u prevodu ali može se skontati suština.

Citiraj:
Ovako će izgledati CFR Mariusa Șumudicăa. Trener mijenja pola tima

Leto je promjena u grupi prvaka, kako su zvaničnici Cluja mislili od prošle sezone. CFR je doveo sedam novih igrača i zadržat će u grupi četiri ili pet onih koji su se vratili nakon posudbi.

U isto vrijeme, tim iz Gruije razišao se sa osam fudbalera, u "revolucionarnom ljetu" u Cluju. Șumudică je u Austriji izgradio novi CFR, koji će se temeljiti na 50 posto novih igrača.

Čini se da je svlačionica odgovorna za "revoluciju", novog tehničara iz Gruie brzo prihvatila. Informacije Prosport , Sumi osvojio je momčad "teškaša" intenzivnim treningom odrađenim u Austriji u kojem je tražio da ga zadrže u šarži ili Latovlevići Hoban, iskusni i utjecajni igrači u svlačionici, ali i stav.
Čini se da su se čak i opomene trenera nakon izgubljenog prijateljskog susreta, 0-1 sa Academijom Puskasom, svidjele igračima, kojima se sviđa atmosfera koju pravi Marius Șumudică.

Pored toga, očito je da je "Șumi" takođe stekao povjerenje vođa Gruije. Odluka da se prekine s Mariom Rondonom, jer je imao verbalni sukob s Șumudicăem, preteže na nivou povjerenja koje trener uživa od uprave i primjer je koji se šalje u svlačionicu u vezi s autoritetom tehničara.
Iz formula koje je Marius Șumudică koristio u četiri prijateljske utakmice u Austriji i iz posljednjih transfera možemo vidjeti kako će izgledati novi CFR. Čini se da će u 11. bazi biti pet novih igrača, što znači najvažniju promjenu momčadi koju trener napravi u "Varga eri". Međutim, postoje promjene koje je Șumudică bio prisiljen napraviti nakon odlaska iz grupe i izvršenih transfera.

Arlauskis je broj jedan. Odlazi li Bălgrădean?
U golu će igrati i Arlauskis. Litvanac je potpisao novi ugovor i na CFR-u se smatra "brojem jedan". Ljudi iz Cluja riješili su se Sandomierskog, ali su i dalje ostali uz Bălgrădeana i Figueireda. Za ovu poziciju može biti previše konkurencije. Dolazak Figueireda takođe može omogućiti Bălgrădeanu da ode, ako ne bude zadovoljan statusom rezerve i ako se nađe prihvatljiva ponuda.

Odbrana pripremljena bez Burke
Prve važne vijesti pojavljuju se u defanzivi. Vinicius je otišao odatle, a Șumudică je morao pripremiti odbranu bez Burcăa, braniča koji je također ozlijeđen u trening kampu, ali koji želi otići. Čini se da je Bouhenna starter, koji se najčešće koristi u prijateljskim utakmicama s Cestor-om. Ali bivši kolega kapetana Sepsija mogao bi biti Graovac, posljednji transfer CFR-a. Igrao je kao starter u prošlom prijateljskom susretu. Čini se da na desnom boku seemsumudică oscilira između Manee i Sušića, kao i Edi Iordănescu, a na lijevom će Camora ostati definitivni starter.

CFR srednja linija
CFR će sljedeće sezone imati još jedan vezni red. Čini se da su novi centralni veznjaci, Tahiri i Rodriguez, udumudicăinom naklonjeni u sistemu 4-3-3 koji on takođe koristi. Tahiri, bivši kapiten Waalwijka, pojavio se kao starter u tri od četiri prijateljske utakmice koje je CFR odigrao u Austriji, a Rodriguez, bivši kapiten FC Botoșani, od prve minute igrao je u dva meča. Treća pozicija centralnog veznog čini se između Sigurjonssona i Păuna.

Deac, Petrila i napadač
Petrila će biti novost u CFR-ovoj tri ofanzivne linije, u novoj sezoni. On je igrač mlađi od 21 godine, cijenio je evoluciju u Sepsiju i u ovom trenutku je definitivni starter u Șumudicăinom timu. Igrat će na lijevom, dok je izgleda da je desni bok preuzeo Deac, čak i ako je zadnji korišten u sredini. Za glavnu napadačku poziciju Omrani i Debeljuh su opcije koje Șumudică sada ima, ali CFR i dalje želi prebaciti napadača.

Kako CFR može izgledati sljedeće sezone:
Arlauskis - Manea (Sušić), Graovac, Bouhenna, Camora - Tahiri, Rodriguez, Sigurjonsson (Păun) - Deac, Omrani (Debeljuh), Petrila

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2021, 17:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2011, 18:38
Моријентес je napisao:
https://sportdc.net/n/132615/maksimovic-racuna-na-28-igraca-za-kluz

Citiraj:
MAKSIMOVIĆ RAČUNA NA 28 IGRAČA ZA KLUŽ

FK Borac predao je u UEFA spisak igrača na koje Marko Maksimović računa za prvo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

Marko Maksimović računa na 28 igrača, uključujući i B listu, a na spisku su:

GOLMANI: Pavlović, Damjanović, Ćetković, Lakić

ODBRANA: Kujundžić, Jovanović, Uzelac, Ćorić, Ćosić, Dujaković, Subić, Milojević

VEZNI RED: Begić, Ziljkić, Molls, Vojnović, Tahrić, Čavić, Vranješ, Meleg, Kulašin, Vušurović, Bosančić, Zakarić

NAPAD: Cerić, Javorac, Živković, Moraitis

Zašto Marković nije prijavljen ako nema Jove, a Grk je rovit.
Idemo u Rumuniju sa jednim i po napadačem?
Koji kurčev Cerić, Tahrić, Javorac.

Ovo je jasan znak za markovica da treba da ide ako zeli sebi dobro jer ga ocigledno marko ne zarezuje ni 2%. Rudar mi se cini kao idealan klub za njega..........

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2021, 17:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Rudar ili Leo, samo da ima minutazu. Mislim da se od njega moze napraviti dobar napadac...

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2021, 18:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2020, 15:53
Markovic treba traziti papire od kluba i ganjati neki klub iz PL gdje ce imati minutazu. Momka ne jebu 2% i nema se kome vise dokazivati pozajmnicama, a dokazao se dovoljno. Ako nije bolji od Moraitisa onda je sigurno u rangu sa njim.

U svakom slucaju srecno u nastavku karijere i da napravi nesto jer ima potencijal.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2021, 18:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2017, 20:56
On već jeste dobar napadač, ali mu niko od trenera u Borcu nije dao da igra.

Došao je 2019. kao prvi strijelac 1. lige RS i u toj sezoni sa Krunićem dobio 24 minute ukupno u prvenstvu u čitavoj sezoni. U kupu dobio šansu na dvije utakmice, protiv Orašja (90 minuta) i protiv Zvijezde 09 (45 minuta) i na obe je dao po jedan gol.

Sledeća sezona, kod Vlade opet zabija po gol u kupu, Travniku i Rudaru iz Kaknja.
U ligi dobija po poluvrijeme na 4 utakmice. U Širokom sa drugom postavom kad je Jagodić odmarao igrače za Sutjesku, u Bijeljini sa Kalesićem iza leđa i onaj čuveni poraz, protiv Krupe po onom pljusku i protiv Veleža. Još minut-dva na 2-3 utakmice.
Nikad nije dobio priliku da odigra cijelu utakmicu u ligi, a kad je dobio u kupu uvijek je dao gol.
Svi podaci su sa transfermarkta.

Onda posudba na Predgrađe ovog proljeća gdje za samo jednu polesezonu postaje opet najbolji strijelac lige.

Ljudi iz kluba su se puno ogriješili o ovog momka, ako je iko od mlađih zaslužio šansu onda je to on.
Od Bilbije pa naovamo Banja Luka nije dala boljeg napadača, ali eto ne može dati gol sa klupe jbg.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2021, 19:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Milojevic kapiten protiv Radnika. Mislim da je svima jasno ko je zacementiran stoper naredne sezone(a).

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2021, 19:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 11 Jul 2010, 17:30
Markovic ide u Radnik

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2021, 20:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Mar 2020, 22:34
Moje misljenje za Markovica je da je trebao dobiti vecu priliku ali, ali isto tako mislim da on nije kalibar napadaca jos za Premijer lige pogotovo za nas koji smo sada realno jedni od kandidata za titulu. Ne kazem da nekad nece biti ali iskreno cisto sumnjam, nekako on mi nema "ono nesto" nema mi smeka da bude kvalitetan napdadac i ako statistika govori drugacije. Isto tako mislim da on nikad nece biti igrac kao Jovo Lukic koji je za mene skroz druga dimenzija u odnosu na njega. Mislim da je Markovicu vrhunac u karijeri da igra u neiim ekipama u PL koje se bore za opstanak.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2021, 20:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2012, 12:39
Dovodis dva stranca u napad (Moraitisa i Antu) a domacem igracu iz BL koji je prepisao dva puta konkurenciju u 1 ligi RS nisu dali ni 2-3 vezane utakmice.

Mnogo je veci talenat od Vladana ili Milojevića npr samo sto nema tu srecu da ga guraju i da bude projekat kluba. A ima materijala i to dobrog za vrhunskog špica.

Ovo ako je istina jos za Uzelca, mi smo bas osakaćeni pred Rumuniju. 2 najbolja stopera i golman out.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2021, 23:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2015, 22:20

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2021, 06:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Dobro Marko rezonuje. Kad se sjetim Vladinih izjava - nebo i zemlja.

Interesantno je to sto rece da su svi igraci dosli na visem nivou nego na zimskim pripremamama i da su Vranjes, Zakaric i Ziljkic u dobroj formi te da ocekuje da budu takvi u narednoj polusezoni.
Da li to znaci da ZZ dvojac ostaje? Ako je tako ne sumnjam u prvo mjesto.

Mislim da ce gurnuti Begica u prvu protiv Rumuna, jer je Mols sam trenirao veci dio priprema.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2021, 07:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 07:15
Prije svega, SREĆAN ROĐENDAN VELIKANU!
Pratio sam malo stanje u Klužu i ovdje šta je pisano.
Mislim da treba postojati respekt ali nikako da im se naguzimo i da cvilimo "pa oni su Kluž". Mi smo Borac izlazimo s mudima i ima da ih izbacimo i pobjedimo već u Rumuniji. Nisu oni vrh Evropskog fudbala pa da sad strijepimo. Lakši protivnik od Makabija. Sa jačim ekipama smo se nosili na pripremnim utakmicama u Antaliji. itd. Ekipa ima kontinuitet zajedničkog igranja. Znaju jedan drugog u glavu, iskusniji su... Ja sam optimista. Nikako se ne smijemo predavati prije utakmice. Ovo što Marko kaže samo maksimum da damo svoj to je dovoljno za prolaz ali se ne slažem da je najveća utakmica. Ovaj Kluž je igrao i sa Sarajevom i sa Jagodinom. Nikog nisu nadigrali. Jagodina igrala 0:0 tamo i kod kuće izgubili 0:1. Činjenica je da ih je prošle godine Dinamo izbacio na penale ali se igrala jedna utakmica.
IDEMO JAKO I PROLAZIMO! U ŽIVOTU JE VAŽNO BITI BORAC!

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2021, 08:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
Srećan Rođendan.
Sve je fino Marko apostrofirao. Fino su ga pitali zar i Vojnović ne može igrati štopera?? A za mlade će biti baš puno prostora u ligi, pa protiv Radnika, Leotara, Rudara, Slobode, Želje ... mogu igrati i po 3-4 mlada. Samo na Zrinjski, Velež, Široki i Sarajevo sa punim gasom. Tako da nema potrebe forsirati i protiv Kluža nešto, nego izvesti najjače u tom trenutku i nadati se da će oni u prvom kolu biti isuviše opušteni i neuigrani, mada sumnjam.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2021, 09:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Feb 2011, 08:16
Da li je Kluž najveća istorijska utakmica, svakako da nije, ali će ostati upisana u istoriji kao jako bitan meč koji se igrao za velikim klubom. Evo na godišnjicu, 95 godina kluba, možemo se prisjetiti velikih utakmica, ako nešto zaboravim dodajte.

1. Borac - Hajduk 0:1. 1974. godina, prvo finale kupa za Borac.
2. Borac - Anderleht 1:0, 0:3. 1975. godina, prvi izlazak u Evropu.
3. Borac - C. Zvezda 1:0. 1988. godina, osvajanje kupa maršala.
4. Borac - Metalist 2:0, 0:4. 1988. godina, kup pobjednika kupova.
5. Borac - Proleter 1:1, penali. 1989. godina, ulazak u prvu ligu.
6. Borac - Vašutaš 1:1, penali. 1992. godina. Osvajanje Mitropa kupa.
7. Borac - Rudar 3:2, 2:2. 1995. godina. Osvajanje kupa RS.
8. Borac - Lozana 1:1, 0:1. 2010. godina. Liga Evrope.
9. Borac - Makabi 3:2, 1:5. 2011. godina, Liga šampiona.
10. Borac - Rio Ave 0:2, 2020. godina, Liga Evrope.

Sigurno da ima još jako bitnih utakmica kroz istoriju, kao što će ih i biti u narednih par godina, tako je i ovaj dvomeč sa Klužom istorijski, pogotovo ako iskoristimo svoje šanse.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2021, 10:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 19:38
Поклон портала свим навијачима: Прва химна Борца, написана прије скоро пола вијека!

https://borac-sport.com/poklon-portala- ... la-vijeka/

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2021, 12:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Lakic Coric Vojnovic Cosic Subic Begic Meleg Vranjes Zakaric Ziljkic Zivkovic

Izaci sa mudima i napasti Kluz. Ako izvucemo povoljan rezultat, na nasem stadionu je sve moguce.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2021, 12:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 11 Jul 2010, 19:09
Ja se uzdam da ce Uzelac moci..

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2021, 13:17 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Prica koja traje 95 godina koja je dio nasih zivota, sretno nam svima.
Zna li se ista za prenos iz Rumunije, nigdje nisam nista upratio...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2021, 13:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Shadow je napisao:
Поклон портала свим навијачима: Прва химна Борца, написана прије скоро пола вијека!

https://borac-sport.com/poklon-portala- ... la-vijeka/
Jebote jesam toliko starovu singlicu plocu sam imao.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2021, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
Rangarok je napisao:
Ja se uzdam da ce Uzelac moci..

Ma jok, njega će cijelu sezonu boljeti peta. A i da može igrao bi umjesto Ćose.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5155, 5156, 5157, 5158, 5159, 5160, 5161 ... 6008  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]