Borac u srcu je napisao:
Je l ti pokušavaš reći da smi mi ziheraški napravili prošle sezone mnogo skuplji tim nego što smo imali budzet pa se parama od evrope to ispeglalo i potrošilo?
Druga stvar, pored enormne sreće evropu smo gazili i zahvaljujući kvalitetu i potezu u trenutku Manojlovića, Despota, Majersa, Vukovića, Kulašina ... Još ako prodamo Vukovića i Kulašina mi smo nivo Širokog, šta će nas spasiti milion, kad smo već 15 proćerdali
Tako nekako. Maksimalna plata za prošlo ljeto bila je 12000 a za ovo 8000. Konferencijom se pokriva samo dio ulaganja iz prethodnih godina, to ne može pokriti ni proljeće u Evropi, jer fudbal je skupa igračka. Ali pošto je sve u krugu prve familije, to ne može biti opravdanje s obzirom da klub ne mora da plati porez, vodu, struju na vrijeme, kao što bi morao u uređenom sistemu i državi. Budžet je u najmanju ruku morao biti isti kao prošle sezone, pošto nemaš te pomenute obaveze i imaš razne olakšice. Bez obzira što oni pričaju da nije problem ni da Vuković ostane, njima je zapravo prioritet prodaja obojice. A onda ćemo vidjeti do kraja kakva je situacija u klubu. Alarm je već bio upaljen kada su se zimus već puštali igrači koji se nisu pokazali loše a vrhunac je bio odlazak golmana u Švedsku i to za minimalnu razliku u plati, ako ne i istu. Klub je u tom momentu zalicio na protočni bojler.
Nedopustivo je da Sarajevo i Zrinjski imaju primat u ovom prelaznom roku i da kupe najbolje igrače iz drzave. Ako za Sikanjica i mogu da razumijem jer je njemu agent Hrvat koji je porijeklom iz tih krajeva oko Mostara, nejasno je za Mlinarica koji je otišao u Sarajevo. I druga stvar, mi uopšte ne plaćamo obeštećenja, dok će Sarajevo platiti obeštećenje pa makar ono i bilo simbolično za dobrog igrača.